Κατηγορίες
Football League

Football League – Η ανάλυση των έξι σημερινών (17/1) παιχνιδιών και η βαθμολογία

Χωρίς τίτλοΠανελευσινιακός – Αχαρναϊκός  1-1

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στο ματς της Κυριακής (17/01) στο Δημοτικό Ελευσίνας.

Ο Πανελευσινιακός αν και προηγήθηκε πέναλτι του Γιαννιτσάνη στο 45′, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του. Από την άλλη, ο Αχαρναϊκός δεν μπόρεσε να διευρύνει το σερί του και να κάνει το «3×3». Ισοφάρισε με τον Χριστοφιλέα στο 77′ και έσωσε τα προσχήματα, σε ένα επεισοδιακό ματς με επεισόδια στις εξέδρες.

Η γηπεδούχος Ελευσίνα που ήταν ενισχυμένη με τους νεοαποκτηθέντες Βαλιτζό, Βάιτζερ, Κωνσταντινίδη είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος και ευτύχησε λίγο πριν το φινάλε του να πάρει προβάδισμα με εκτέλεση πέναλτι του Γιαννιτσάνη στο 45’. Δεν έγιναν πολλές φάσεις, με τους «φιλοξενούμενους» να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρία με τον Ομπράντοβιτς στο 14’. Ωστόσο, οι «σταχυοφόροι» απάντησαν με τον Γιαννιτσάνη στο 23’ και τον Τσολακίδη στο 28’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μενιδίου μπήκε πιο δυνατά. Χωρίς να γίνουν κλασικές ευκαιρίες κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Χριστοφιλέα στο 77’, αλλά την ανατροπή δεν την έκανε. Έτσι, πήρε το 1-1, αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν από τους δύο. Βέβαια, οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά από τη ζώνη σωτηρίας στους 6 πόντους. Ο Βαλιτζό αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89’.

Να σημειωθεί ότι μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, υπήρξε ένταση στις εξέδρες μεταξύ των φίλων του Πανελευσινιακού και του Αχαρναϊκού. Υπήρξε ανταλλαγή καθισμάτων και μπουκαλιών για περίπου τρία λεπτά, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν.

Συνθέσεις

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Βαλιτζό, Ανδρίκος, Τσίγκρος, Παληγεώργος, Κακαράς, Κωνσταντινίδης, Τσολακίδης (65’ Βουρβαχάκης), Βάιτζερ (75’ Μποτωνάκης), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος (89’ Δημόπουλος).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Μωυσιάδης (67’ Αποστολόπουλος), Καλογερόπουλος, Μακρίδης (46’ Ματσούκας), Ομπράντοβιτς, Παγώνης, Μαρής, Παβίσεβιτς, Ρεπετσάς, Μουστάκης (76’ Πολίμος), Χριστοφιλέας.

πηγή

Χωρίς τίτλο

Καλλιθέα – Αγροτικός Αστέρας  2-0

Πολύ πιο εύκολο μεσημέρι από ό,τι θα περίμενε πέρασε η Καλλιθέα, η οποία πήρε το εντός έδρας τρίποντο (2-0) απέναντι στον ενισχυμένο και με μεγάλες προσδοκίες Αγροτικό Αστέρα.

Ένα αποτέλεσμα που τη φέρνει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας και θέλει στην συνέχεια να εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμα που έχει ώστε να αναρριχηθεί. Οι ποδοσφαιριστές του Λουκά Καραδήμου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν από τα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά χωρίς το σημαντικό σουτ μέχρι το 16ο λεπτό.

Εκεί η άμυνα του Αγροτικού Αστέρα πλήρωσε το λάθος του Καθάριου, ο οποίος βρήκε την μπάλα με το χέρι σε γέμισμα του Αρναρέλλη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι στο 16ο λεπτό. Ο Αρναρέλλης έστειλε στην δεξιά του γωνία τον Βοσνιάδη, έριξε την μπάλα στην αριστερή και άνοιξε το σκορ για την Καλλιθέα. Οι γηπεδούχοι δεν επαναπαύτηκαν στο ένα γκολ, πίεσαν για να αποκτήσουν απόσταση ασφαλείας και το κατάφεραν με το σουτ του Σταύρου στο 37ο λεπτό.

Από την άλλη πλευρά, η φιλοξενούμενη ομάδα πίεσε για κάποια διαστήματα, αλλά δεν είχε ούτε αξιόλογη τελική στην εστία του Κατσούλη. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με πιο ήρεμο ρυθμό, με την Καλλιθέα να συνεχίζει την πίεση, αλλά τους ποδοσφαιριστές της να είναι πολύ επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια και ουσιαστικά να μην διεκδικήσουν τρίτο γκολ.

Συνθέσεις

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λούκας Καραδήμος): Κατσούλης, Λεβέντης, Σταύρου, Πίκολο, Μουκτάρης, Γκίνη, Τεγούσης, Αρναρέλλης, Μπούζας (80′ Κατσικογιάννης), Φράγκος (86′ Τσίπρας), Σμυρλής (62′ Μπέλης)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γκόραν Στεφάνοβιτς): Βοσνιάδης, Καπίας, Τσεμπερίδης, Μρντάκοβιτς (64′ Καραντασιάδης), Κνέζεβιτς, Αμαραντίδης, Γιάντσης (69′ Βελλίνης), Μακρυδημήτρης, Ντόσης (35′ Τοπούζης), Καθάριος, Σκλιοπίδης

πηγή

25f797db8fca11206782c977c5e61a0c_LΚέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου  3-1

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης λόγω των γνωστών προβλημάτων, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και εκ των διεκδικητών της ανόδου, όπως είναι η Κέρκυρα.

Οι ποδοσφαιριστές του Θωμά Μακρή προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, την ώρα που η ψυχολογία στην ομάδα με όλα αυτά που συμβαίνουν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Η ήττα με 3-1 ήρθε μάλλον ως φυσικό επακόλουθο. Νοκ άουτ και ο Ζέρης, ο οποίος από χθες το βράδυ ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα

Πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, στο 4ο λεπτό, ένα σουτ από τον Ανδρεόπουλο για την Κέρκυρα, ο Δασκαλάκης δεν ανησύχησε , η μπάλα κατέληξε άουτ. Στην πρώτη αξιόλογη προσπάθεια τους, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Στο 15΄ο Σουάνης εκτέλεσε το εύστοχα το πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Καρράς. Ο Βλάχος έβγαλε τη σέντρα, ο Σουάνης έπιασε την κεφαλιά και ο Καρράς βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον Ευαγγέλου να υποδεικνύει την παράβαση. Το 1-0 ήταν γεγονός για τους Φαίακες που κατάφεραν, έστω κι έτσι, να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρλις να δημιουργήσει ιδιαίτερες αξιόλογες φάσεις για γκολ. Στο 21ο λεπτό το πλασέ που επιχείρησε ο Παμλίδης εξουδετέρωσε ο Δασκαλάκης ενώ ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του με τον Ντεπέτρις ο οποίος δοκίμασε ένα σουτ στο 22΄ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 37ο λεπτό, διπλή ευκαιρία για την Κέρκυρα. Σουτ του Ντουαλά, έδιωξε ο Δασκαλάκης, στην επαναφορά κεφαλιά του Παμλίδη, έσωσε και πάλι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου. Στο 40΄ εκτέλεση φάουλ του Κυζιρίδη, η μπάλα κατέληξε στον Καρρά, ο οποίος την έστειλε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πολύ γρήγορα ευτύχησαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ, σε κομβικό χρονικά σημείο του αγώνα. Στο 49΄κάθετη πάσα του Σουάνη, ο Ντουαλά με δυνατό πλασέ στην κλειστή γωνία έγραψε το 2-0, με τον Δασκαλάκη να μην μπορεί να αντιδράσει…Στο 60΄κόρνερ για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Κυζιρίδη, ο Ντεπέτρις βρέθηκε τετ α τετ, έδιωξαν όμως οι αμυντικοί. Οι “Φαίακες” πέτυχαν ακόμη ένα γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 66΄ ο Ντουαλά με υποδειγματικό πλασέ, πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πλέον επίδες στην αναμέτρηση και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ντεπέτρις στο 75΄σε 3-1.  Ο Ροντρίγκο Ντεπέτρις έκανε το διαγώνιο σουτ απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης και στην επαναφορά ο ίδιος μείωσε. Νωρίτερα η Κέρκυρα είχε απειλήσει εκ νέου, με το σουτ του Παμλίδη στο 67ο λεπτό,με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και αφού πρώτα απέκρουσε ο Δασκαλάκης.

Το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό Βόλου το τελευταίο διάστημα έχει μετατεθεί στα εξωαγωνιστικά και ειδικά από δω και πέρα οι εξελίξεις στον διοικητικό και οικονομικό τομέα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Συνθέσεις

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σουάνης, Κρητικός, Παμλίδης ( 76΄ Καπάνταης), Ντουαλά, Μακρίδης, Ανδρεόπουλος, Βλάχος (64΄Γκόμες), Ιωάννου, Φάμπιο (61΄Ζορμπάς)

Ολυμπιακός Βόλου: Δασκαλάκης, Ντεπέτρις, Αρβανίτης, Γκουγκούδης, Κεσίδης, Καρράς (76΄Αλαμάνης), Κυζιρίδης, Μπουτζίκος, Νάστος, Σκοπελίτης, Τσιάρας

*magnesiasports.gr

Kissamikos-Axarnaikos-GoalΠαναχαϊκή – Κισσαμικός  0-1

Μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη κατάφερε ο Κισσαμικός κερδίζοντας στο Παμπελοπονησιακό στάδιο 1-0 την Παναχαϊκή, χάρη στο γκολ του Σταθάκη στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα! Η χανιώτικη ομάδα φτάνει έτσι τους 22 βαθμούς και εδραιώνεται πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Φούτμπολ Λιγκ.

Παναχαϊκή (Στάθης Σταθόπουλος): Στρέζος, Ασίγκμπα, Χούσα, Γ. Λαμπρόπουλος, Ι. Λαμπρόπουλος, Τρίγκας, Ρόκας (60′ Παπανικολάου), Πινδώνης, Πέδρο, Χαρτσιάς (80′ Μουκίδης), Μητρόπουλος (86′ Σαμπατάκος).

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης (59′ Λώττας), Γιαννίτσης, Σταθάκης, Κουρτεσιώτης, Τσερκέζος, Πότσι (80′ Σελινιωτάκης), Ενγκουέμ, Τσικουδάκης, Μάνιας (73′ Ποσίνκοβιτς), Μάντζης.

*haniotika-nea.gr

IMG_3475-960x480ΑΕΛ – Ζάκυνθος  2-0

Η ΑΕΛ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής φιλοξένησε την ΑΠΣ Ζακύνθου στο AEL FC ARENA, μια Ζάκυνθο με αρκετά προβλήματα, της οποίας και επικράτησε με 2 – 0.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς γνωρίζοντας την διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων θέλησε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση κατεβάζοντας ένα άκρως επιθετικό σχήμα, έχοντας μόλις έναν αμυντικογενή ποδοσφαιριστή (Μπανούση) στην «6άδα» από το κέντρο και μπροστά. Και αυτό του βγήκε… λαμβάνοντας κριτήριο εκ του αποτελέσματος.

Γκολ από τα… αποδυτήρια!

Η ΑΕΛ έδειξε τις διαθέσεις τις από τα αποδυτήρια, σημειώνοντας γκολ στο 1:02! Ο Μπουντόπουλος από αριστερά έκανε μια «γλυκιά» σέντρα στον Μπόγιοβιτς. Ο Σέρβος την «έσπασε» ιδανικά στον Πολ Ουρτάδο που με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ στο απέναντι «Γ» της εστίας του Πολίτη, άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί» πριν καλά – καλά οι «Επτανήσιοι» καταλάβουν τι έγινε.

Γκολ το οποίο επιβεβαιώνει το φορμάρισμα του Βενεζουελάνουν μεσοεπιθετικού της ΑΕΛ, στον οποίο μάλιστα κιόλας έχουν επικεντρωθεί από την χώρα του για την κλήση του στην ανδρική ομάδα. Ένα γκολ σπανίας ομορφιά από έναν ποδοσφαιριστή που μοιάζει να βρίσκει «πατήματα» στο ARENA, μετά από… καιρό.

 

Μπόγιοβιτς και πάλι η απειλή

Στο 31ο λεπτό σημειώθηκε η επόμενη φάση για… «highlight»! Ο Γιώργος Μπουντόπουλος έκανε μία ακόμη σέντρα από τις πολλές από τα δεξιά. Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς από την καρδιά της άμυνας και αφού κέρδισε στον αέρα και τον Καμπούρη, «έπιασε» μια γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα όμως ξυστά» δίπλα από το δεξί «Γ» της εστίας του Πολίτη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπουντόπουλος από δεξιά και πάλι προσπάθησε να χριστεί σκόρερ. Η κίνηση του να συγκλίνει προς τα μέσα και η ταχύτητα του, του έδωσαν το πλεονέκτημα να βρεθεί απέναντι από τον Πολίτη, κάνοντας όμως ένα δυνατό και άστοχο σουτ την στιγμή όπου εάν γυρνούσε την μπάλα παράλληλα στην εστία, οι Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς και Κουτσιανικούλης ήταν στο όριο της γραμμής για να την σπρώξουν στα δίχτυα.

 

Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες…

Με χαμένο τον Γιωργο Μπουντόπουλο. Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς του άνοιξε πολύ όμορφα την μπάλα δεξιά, και αυτός με πολύ χωρό μπροστά του «πάτησε» περιοχή, έχοντας όλον τον χρόνο και χώρο να πετύχει τέρμα, όμως το… «πλασεδάκι» που επιχείρησε, μπλόκαρε άνετα ο Πολίτης.

Ο οποίος χρειάστηκε και στο 42′ όταν ο Ουρτάδο «έσκαψε»από τον άξονα στα αριστερά και πάνω από την άμυνα της Ζακύνθου για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη ο οποίος στην προσπάθεια του να «ψηλοκρεμάσει» από θέση τετ – α – τετ τον Πολίτη, ο τελευταίος απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα εντυπωσιακά.

Έπεσε ο ρυθμός…

Στη συνέχεια του αγώνα όπως ήταν αναμενόμενο ο ρυθμός έπεσε. Οι «βυσσινί» ήλεγχαν την ροή του ματς, με τους περισσότερους να ασχολούνται με τις τραγικές αποφάσεις του διαιτητή Τσαμούρη που ήταν κατά της ΑΕΛ. Ενώ οι παίκτες του Ράτκο Ντόσντανιτς δεν απειλήθηκαν καθόλου.

Αντιθέτως προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν στο 74΄ο Μασούρας από τα δεξιά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Πολίτης απομάκρυνε με υπερένταση. Βέβαια, η χαλάρωση που υπέδειξαν οι γηπεδούχοι δεν άρεσε στον κόσμο που αποδοκίμασε σε ένα σημείο.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος, Κομεσίδης, Ουρτάδο, Μπανούσης, Μπουντόπουλος (60΄Ροβίθης), Κουτσιανικούλης (77΄Κρητικός), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (57΄Λαμπρόπουλος).

Ζάκυνθος (Δημήτρης Νόλης): Πολίτης, Γραϊκός, Κυριακίδης, Κουρελλάς, Καμπούρης, Ναζίμ, Ορφανίδης (88΄Αναστασιάδης), Ζαϊρί, Κρολ, Μεντούρ, Ζέλιος (51΄Λέκκας).

*arenalarissa.gr

Βαθμολογία

 

# Ομάδα Αγ. Βαθμοί Ν Ι Η Γκολ
1 ΑΕΛ 15 34 10 4 1 23-8
2 Απόλλων Σμύρνης 15 31 9 4 2 22-8
3 Κέρκυρα 15 30 9 3 3 22-13
4 Τρίκαλα 14 27 8 3 3 23-13
5 Καλλιθέα 15 24 7 3 5 15-12
6 Κισσαμικός 15 22 5 7 3 12-9
7 Λαμία 14 20 5 5 4 15-15
8 Ολυμπιακός Βόλου 15 19 5 4 6 16-15
9 Αναγέννηση Καρδίτσας 15 19 5 4 6 10-14
10 Εργοτέλης 14 18 5 3 6 17-18
11 Αχαρναϊκός 15 18 4 6 5 11-13
12 Αγροτικός Αστέρας 15 17 4 5 6 9-12
13 Χανιά 14 16 4 4 6 13-15
14 Παναχαϊκή 15 16 4 4 7 12-18
15 Παναιγιάλειος 15 16 4 4 7 8-15
16 Πανσερραϊκός 15 14 4 2 9 12-19
17 Ζάκυνθος 15 13 3 4 8 12-17
18 Πανελευσινιακός 15 10 3 1 11 11-29

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected