Κατηγορίες
Διάφορα

Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ

oaed2Τους όρους και τις λεπτομέρειες για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων με όνομα ΛΑΕΚ που θα υλοποιηθεί το 2016 καθορίζει με εγκύκλιο του ο ΟΑΕΔ.

Ο Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (Λ.Α.Ε.Κ.) προκύπτει από το 1994, ως εργοδοτική εισφορά 0,45%. Από 1.7.2014 οι προβλεπόμενοι πόροι του ΛΑΕΚ,, οι οποίοι αποτελούν πόρους του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ), διαμορφώνονται από ποσοστό 0,81% σε ποσοστό 0,46% με εργοδοτική εισφορά 0,24% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Π.Ε.Κ.Ε).

Στο συγκεκριμένο έγγραφο επισημαίνονται οι δικαιούχοι φορείς του εν λόγω λογαριασμού, οι απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης, η περίοδος υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης, το συνολικό δικαιούμενο ποσό, όπως επίσης και οι γενικοί όροι λειτουργίας των προγραμμάτων που προκύπτουν από τον Λογαριασμό. Επίσης, ξεχωριστή αναφορά γίνεται στα προγράμματα e-learning που μπορεί να προκύψουν, για την κατάρτιση που υλοποιείται στο εξωτερικό και γενικότερα για τους όρους και τις συνθήκες αποπληρωμής όσων συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά συνολικά.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected