Super League 1

Super League – Βαθμό στο 91′ η Ξάνθη!

athanasiadis

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μία υπερπολύτιμη νίκη απέναντι στην καλύτερη Ξάνθη, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρίμ Σολτάνι, με όμορφη κεφαλιά, χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του. Δύο δοκάρια για τους Ακρίτες, ένα για τον “Δικέφαλο” με τον Μυστακίδη που πέτυχε και το μοναδικό γκολ της ομάδας του.

Η Ξάνθη, όπως και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μπήκε πιο δυνατά και προτού ολοκληρωθεί το πρώτο 10λεπτο έχασε δύο καλές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Ρόμπιν Όλσεν αρνήθηκε το γκολ στον Καρίμ Σολτάνι, ενώ η κεφαλιά του Παντελή Καπετάνου κατέληξε πάνω από την εστία του Σουηδού γκολκίπερ. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού, έκλεισαν στα καρέ τους τούς φιλοξενούμενους, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ορφανίδης δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, ενώ ο Όλσεν είπε εκ νέου “όχι” σε τετ α τετ με τον Σολτάνι.

Ο Αλγερινός αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο 18′ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σε κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα του Νιέτο. Ο ΠΑΟΚ, μετά το 25′, ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε τα… δοκάρια με τον ΓιάννηΜυστακίδη. Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, ο νεαρός άσος, κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξε το σκορ για τον “Δικέφαλο” με εξαιρετική κεφαλιά, μετά από όμορφη σέντρα του Νίκου Κοροβέση. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να συνέλθουν από την “ψυχρολουσία”, πίεσαν για την άμεση ισοφάριση, αλλά οι “ασπρόμαυροι” έκλεισαν τους χώρους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1.

Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το γκολ με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε γι’ ακόμη μία φορά το χατήρι, αφού η κεφαλιά του Καπετάνου κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Όλσεν. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ είχε την ευκαιρία να “καθαρίσει” το ματς στο 57′, αλλά ο Στέφανος Αθανασιάδης κατάφερε να στείλει -από πλεονεκτική θέση- την μπάλα πάνω από την εστία του Τσέναμο. Μετά το 65′, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον… Σολτάνι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Αλγερινός με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Στο τελευταίο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε την ευκαιρία να δώσει το “τρίποντο” στην ομάδα του, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Συνθέσεις

Ξάνθη: Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (62′ Ερέα), Νιέτο (58′ Τριάδης), Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης (87′ Ζαΐρο), Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Κοροβέσης, Σάμπο (46′ Βίτορ), Κίτσιου, Πέλκας (58′ Ροντρίγκες)

περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected