Basket

Euroleague – Εκπληκτική άμυνα της Ζαλγκίρις, δια χειρός…Σάρας!

olyzal999Η Ζαλγκίρις «σκόρπισε» τον Ολυμπιακό με 75-55 στο Κάουνας υποχρεώνοντάς τον στην δεύτερη σερί ήττα του στο Top 16 – Τραγικοί επιθετικά οι Πειραιώτες

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αν και άπειρος προπονητής έστησε μαεστρικά τους Λιθουανούς, με την ομάδα του να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ σε όλο το παιχνίδι.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει ντεφορματιστεί με την εμφάνισή του να είναι ανάμεσα στις χειρότερες των τελευταίων ετών στην Ευρωλίγκα, αν όχι η χειρότερη.

Μοναδική εξαίρεση ο Όντομ ο οποίος όσο έπαιξε ήταν θετικός και μάλιστα αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με έντεκα πόντους. Κακή εμφάνιση από τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έβρισκε συνεχώς δύο και τρεις αντιπάλους μπροστά του, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης φαίνεται κουρασμένος, μια και δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση πίσω από αυτόν στη θέση «4».

Η Ζαλγκίρις πάντως «χτύπησε» την άμυνα του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν μόλις έξι φορές πίσω από την γραμμή των 6,75μ, σκοράροντας σε δύο περιπτώσεις, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 5/25 τρίποντα.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών και του αγώνα ο Παούλιους Γιανκούνας ο οποίος σημείωσε 18, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Ίαν Βουγιούκα με 13. «Αθόρυβη» αλλά καλή δουλειά και από τον Ουλανόβας.

Πλέον ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα την συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς την Δευτέρα (25/1) θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Basket League.

Δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55

Ζαλγκίρις (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Βένε, Λεκαβίτσιους 7, Πότσιους 2, Καλνιέτις 2, Σεϊμπούτις 11 (1), Μότουμ 9, Γιανκούνας 18, Βουγιούκας 13, Σαΐγιους, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11 (1)

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Όντομ 11 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 6, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 7 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1), Χάκετ 7, Αθηναίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected