Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Μεταγραφές

ΦΑΣ Νάουσα – Γκονσάλβες Ουέλινγκτον και έπεται συνέχεια!

DSCN0113Πρώτη προσθήκη για τον ΦΑΣ, που εγκαινιάζει τη χειμερινή μεταγραφική του δραστηριότητα με ένα πολύ δυνατό όνομα!

Η διοίκηση της ομάδας, μετά από ασφυκτικό…πρέσινγκ (δείγμα ότι τον ήθελε διακαώς!) ήρθε σε συμφωνία με τον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, που έμεινε χθες το πρωί ελεύθερος από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, όπως έγραψε σχετικά το SportsUp.

Ο 32χρονος (7/7/1983) Βραζιλιάνος αποτελεί την πρώτη μεταγραφική επιτυχία του ΦΑΣ στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι και όπως πληροφορούμαστε, η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται κοντά σε υψηλόσωμο αμυντικό που έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν με την “κυανόλευκη” φανέλα.

Ποιος είναι ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον

9ccede90912b0c8b69123f9f17e44128_XLΟ Γκονσάλβες Ουέλινγκτον δεν είχε συμπληρώσει καλά καλά τα είκοσι του χρόνια όταν, τον Ιανουάριο του 2003, άφησε την Ζακαρέι, ομάδα της γενέτειράς του, και διέσχισε τον Ατλαντικό για να έλθει στη χώρα μας.

Και τού έμελλε να… «ριζώσει» στην Ελλάδα! Έχει συμπληρώσει, άλλωστε, οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στα επαγγελματικά μας πρωταθλήματα! Μάλιστα, πρόλαβε να αγωνιστεί πέντε σεζόν στην ανώτατη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, έχοντας μάλιστα πολύ καλές επιδόσεις!

Ο πρώτος ελληνικός… «σταθμός» του γεννημένου το 1983 άσου ήταν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Με το που φόρεσε τη φανέλα των «Ποντίων», καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα τους, έχοντας 17 ματς/ένα γκολ στην πρώτη του… «μισή» χρονιά στην ομάδα!

Τον επόμενο Μάιο, ο μακεδονικός σύλλογος προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική! Ο Βραζιλιάνος έβαλε το δικό του… «λιθαράκι» σε αυτή την επιτυχία, μιας και σε 24 αγώνες, σημείωσε τέσσερα γκολ, συνεργαζόμενος ιδανικά με τον συμπατριώτη και παρτενέρ του στην επίθεση των «ροσονέρι» (σ.σ. και νυν επιθετικό της SCODA Ξάνθη) Σίλβα Κλέιτον!

Οι δυό τους, τα επόμενα χρόνια, κάνουν… πράγματα και θαύματα κρατώντας τον Απόλλωνα στα «σαλόνια»! Ο Ουέλινγκτον, περισσότερο σε ρόλο δημιουργού, συμπληρώνει ιδανικά τον Κλέιτον (που είναι το… «κανόνι» της ομάδας!). Κι όταν ο δεύτερος μετεγγράφηκε στη Λάρισα, το 2006, ο πρώτος συνέχισε να είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα των «Ποντίων».

Ώσπου, το Μάιο του 2008, ήπιε το πικρό ποτήρι του… υποβιβασμού στη Β’ κατηγορία! Τότε ήταν που άφησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας συμπληρώσει 140 συμμετοχές με τα χρώματά της, ενώ πέτυχε και 13 τέρματα. Συνέχισε πάντως να αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, αφού μετεγγράφηκε στον (νεοφώτιστο τότε στη Super League) Θρασύβουλο!

Έλαβε μέρος σε 25 αγώνες πρωταθλήματος του συλλόγου της Φυλής εκείνη τη χρονιά, όμως δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της αθηναϊκής ομάδας. wellington2Καλύτερη στιγμή του στη σεζόν, τα δύο γκολ που σημείωσε στο εντός έδρας ματς των «πρασίνων» κόντρα στην ΑΕΚ, χάρη στα οποία ο Θρασύβουλος απέσπασε ισοπαλία, 3-3, κι ενώ η «Ένωση» είχε προηγηθεί με… 0-3!

Από το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησε η… περιπλάνησή του στη Β’ κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Φόρεσε διαδοχικά τη φανέλα των Διαγόρα Ρόδου (11 συμμετοχές), Αναγέννησης Καρδίτσας (12 συμμετοχές, 2 τέρματα), Αγροτικού Αστέρα (10 συμμετοχές, 3 γκολ), Δόξα Δράμας (15 συμμετοχές, 4 τέρματα), Νίκη Βόλου (28 συμμετοχές, 8 γκολ) και Πανελευσινιακό (13 συμμετοχές, 6 γκολ)

Συνολικά, ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον έχει λάβει μέρος σε 216 αγώνες Α’ και Β’ Εθνικής, και έχει πετύχει 34 τέρματα.

Την περσινή χρονιά φόρεσε τη φανέλα του Δωτιέα Αγιάς στη Γ Εθνική, έχοντας 28 συμμετοχές (24 πρωτάθλημα και 4 κύπελλο) και ένα τέρμα με την ομάδα του να παραμένει τελικά στην κατηγορία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected