Διάφορα

Τι σου είναι το ένστικτο στα ζώα… Μωρό ουραγκοτάγκος αγκαλιάζει τον εαυτό του για ασφάλεια! (vid)

ourakotΈνα συγκινητικό βίντεο δείχνει την δύσκολη κατάσταση που νιώθει ένα μωρό ουρακοτάγκος που έχει απομακρυνθεί από τη μητέρα του

Μια νεαρή ουρακοτάγκος ονόματι Τζος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου με τη συγκινητική του αντίδραση απέναντι στη… μοναξιά! Το μικρό πιθηκοειδές που έχει χάσει τη μητέρα του, συνηθίζει να αγκαλιάζει τον εαυτό του, προκειμένου να βρει και πάλι την ασφάλεια και την παρηγοριά της μητρικής αγκαλιάς.

Το δίχρονο ζωάκι βρέθηκε στο Δυτικό Βόρνεο και διασώθηκε από ομάδα της IAR (Διεθνής Διάσωση Ζώων). Η θηλυκή κρατούνταν στο νησί παράνομα ως κατοικίδιο, αφού την απομάκρυναν από την οικογένειά της. Το νεογνό που αισθάνεται ιδιαίτερη ανασφάλεια φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί να ρίχνει το σώμα της με δύναμη στο πάτωμα ή ακόμη να χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο εξαιτίας ανεξέλεγκτου στρες.

Οι ειδικοί του IAR που την εξέτασαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο ουρακοτάγκος αισθάνεται μόνιμα την έλλειψη της φυσικής επαφής και της ασφάλειας που θα εξακολουθούσε να λαμβάνει αν βρισκόταν ακόμη με τη μητέρα της. “Η ζωή της θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη τραυματικές εμπειρίες ώστε να συμπεριφέρεται με τέτοιο αφύσικο τρόπο” σημειώνουν οι ειδικοί.

metro.co.uk

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected