Κατηγορίες
Basket

Α1 Μπάσκετ – Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

timthumbΤο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Δεν λείπουν οι σπουδαίες αναμετρήσεις σε όλα τα παρκέ.

Σπουδαία παιχνίδια ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League. Όλα τα βλέμματα, βέβαια, στρέφονται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη (31/1, 21:00) στην Πυλαία. Οι δύο μονομάχοι προέρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, αλλά τα αφήνουν πίσω και ενδιαφέρονται μόνο για το μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχασε για το Eurocup από την Όλντενμπουργκ και τώρα θέλει να αφήσει πίσω του αυτήν την ήττα και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ελληνικό πρωτάθλημα, κόντρα στους κιτρινόμαυρους, που θα αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας και θα γεμίσει με χαρά τους οπαδούς του.

Ο Άρης, μετά από τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα επέστρεψε με μία σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία και χωρίς απουσίες στο τοπικό ντέρμπι.

Οι δύο ομάδες θέλουν πάση θυσία την νίκη, στο κυνήγι της 3ης θέσης της βαθμολογίας της Basket League.

Η αυλαία της αγωνιστικής γίνεται με τα παιχνίδια του Σαββάτου (30/1, 17:00) με τον Κόροιβο να αφήνει πίσω του την ήττα από τον Απόλλωνα, και να υποδέχεται την Καβάλα. Η ομάδα του Γιατζόγλου, μετά την τεράστια νίκη κόντρα στα Τρίκαλα που την έβαλε για τα καλά στο κόλπο της παραμονής, θα αντιμετωπίσει τον Κόροιβο για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει χωρίς ένα βασικό γρανάζι, αφού η ομάδα θα στερηθεί τον Χρήστο Ταπούτο για τον επόμενο μήνα.

Τα Τρίκαλα θα φιλοξενήσουν την ΑΕΚ, που με την προσθήκη του Μπράουν ευελπιστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει την αναμέτρηση του Κολοσσού με τον Απόλλωνα (30/1, 17:00). Οι δύο ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθούν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το Λαύριο υποδέχεται την Κηφισιά στο παιχνίδι που κλείνει το πρόγραμμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή της πορεία και μετά την τεράστια νίκη κόντρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα βρει απέναντι της ένα Λαύριο που όμως… διψάει για την νίκη.

Την Κυριακή (30/1) η αυλαία των αγώνων ανοίγει με το παιχνίδι του Αρκαδικού κόντρα στον Ολυμπιακό (17:00). Οι ερυθρόλευκοι, μετά την νέα ευρωπαϊκή τους ήττα, ψάχνουν το θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα που θα τους αφήσει να δουλέψουν με ηρεμία στην δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Τρίπολη χωρίς τον Ντάνιελ Χάκετ, αλλά με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει δικαίωμα συμμετοχής και να είναι στην κρίση του Σφαιρόπουλου η χρησιμοποίηση του.

To βράδυ (21:00) το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι αυτό που κλείνει το πρόγραμμα με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να θέλουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Το πρόγραμμα της αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον παιχνίδι της Δευτέρας (1/2, 18:00) μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ρεθύμνου. Οι πράσινοι, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική, υποδέχονται τους Κρητικούς και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (30/1)

17:00 Λάυριο – Κηφισιά (Novasports 2)

17:00 Κολοσσός Ρόδου – Απόλλων Πάτρας (Novasports 2)

17:00 Κόροιβος – Καβάλα (Novasports 2)

17:00 Τρίκαλα – ΑΕΚ (Novasports 2)

Κυριακή (31/1)

17:00 Αρκαδικός – Ολυμπιακός (Novasports 3)

21:00 ΠΑΟΚ – Άρης (Novasports 2)

Δευτέρα (1/2)

18:00 Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο (Νοvasports 2)

Δείτε την βαθμολογία ΕΔΩ

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected