Διάφορα

Πολλά μπράβο στον αστυνομικό που ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει ένα παιδάκι!

1635194Ο αστυνομικός που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα προχωρώντας σε αυτοθυσία για να σώσει το 8χρονο παιδί από την πυρκαγιά που είχε πιάσει στις Εργατικές Κατοικίες Ιτεών, έχει βραβευθεί στο παρελθόν για το ήθος και την συνέπεια του.

Πρόκειται για τον Πατρινό τροχονόμο Κωνσταντίνο Πατέντα που είναι αρκετά γνωστός στο ευρύ κοινό, έχοντας επέμβει σε αρκετά ανάλογα περιστατικά και για τις επεμβάσεις του αυτές είχε βραβευθεί πριν από μερικά χρόνια ως ο καλύτερος τροχονόμος της χρονιάς.

Ο Κωνσταντίνος Πατέντας μπήκε μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου της πολυκατοικίας στις εργατικές κατοικίες, χωρίς να φοβηθεί τις φλόγες, ψάχνοντας για να βρει και να σώσει το 8χρονο παιδί που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο δωμάτιο του, έχοντας, πιθανότατα, κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι του.

Το παιδί που ήταν κωφάλαλο, προφανώς είχε πανικοβληθεί και για αυτό δεν αντέδρασε έγκαιρα. Ο Πατρινός τροχονόμος μπήκε μέσα στο διαμέρισμα,έχοντας μία βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπο του και προσπάθησε να μπει και στο δωμάτιο του μικρού παιδιού που είχε τυλιχτεί από τις φλόγες και τους καπνούς. Όμως η θερμοκρασία ήταν υψηλή, οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί που δεν μπορούσε να ανασάνει για να μείνει περισσότερο, γιατί κάτι τέτοιο θα κόστιζε την ζωή του ίδιου.

Τελικά οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ το 8χρονο παιδάκι δεν κατάφερε να βγει ζωντανό. Ο Πατρινός τροχονόμος, πάντως, έδειξε για ακόμα μία φορά την διάθεση για αυτοθυσία που τον διέπει, έστω και αν δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του.

*patrasevents.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected