Γενικά

Super League – Πέρασε από την Κρήτη με Καλτσά!

platanias_pao2-3Ο Παναθηναϊκός τα “χρειάστηκε” απέναντι στον μαχητικό Πλατανιά, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 στα Περιβόλια, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Καλτσά.

Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έκανε αισθητή την παρουσία του από τα πρώτα λεπτά, αλλά τόσο η κεφαλιά του Γιαγιά Μπανανά (10′) όσο και το σουτ του Ουσμάν Κουλιμπαλί (12′) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκόςβρέθηκε μία “ανάσα” από το 0-1, αλλά το πλασέ του Βίκτωρα Κλωναρίδη κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Δημήτρη Σωτηρίου.

Οι Χανιώτες διατήρησαν τα ηνία, κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ με τον Νίκο Καλτσά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Όγκνιεν Γκνιάτιτς και την κακή αντίδραση του Σωτηρίου και έστειλε -προ κενής εστίας- την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό. Στο 53′ ο Τζιαντομένικο Μέστο έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Καλτσάς πρόλαβε την έξοδο του Σωτηρίου και με το δεύτερο προσωπικό γκολ του έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν επηρεάστηκαν και μείωσαν δέκα λεπτά αργότερα με τον Φανούρη Γουνδουλάκη, ο οποίος απέφυγε εξαιρετικά τον Ντάνιελ Πράνιτς και με τη συμβολή του Μέστο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις… 5 λεπτά, αφού στο 68′ ο Κλωναρίδης βρήκε στην αντεπίθεση και με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το 3-1. Οι γηπεδούχοι δεν τα… παράτησαν και μείωσαν σε 3-2, με κεφαλιά του Λεονάρντο Ράμος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Μενδρινού. Στα τελευταία λεπτά, ο αγώνας απέκτησε “άγρια ομορφιά”, ο Πλατανιάς πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε το “τριφύλλι” να παίρνει μία σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Συνθέσεις

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (81′ Ανγκούλο), Μουνάφο (57′ Μιλούνοβιτς), Αποστολόπουλος (63′ Ντίνας), Γουνδουλάκης, Ράμος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Τελάντερ (51′ Λουντ), Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Καλτσάς (67′ Μπουμάλ / 83′ λ.τ. Εβαντζελίστα), Κλωναρίδης, Πέτριτς.

περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected