Κατηγορίες
Γ ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Η κλήρωση και το πρόγραμμα της Γ Ερασιτεχνικής σεζόν 2016

klirosi_Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του SportsUp σχετικά με το πόσες ομάδες θα αγωνιστούν φέτος στη Γ Ερασιτεχνική αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Το θετικό για τη φετινή σεζόν είναι πως οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις διπλάσιες σε σχέσεις με πέρσι, δείγμα της θέλησης για επαναδραστηριοποίηση αρκετών συλλόγων που είχαν αποσυρθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, ο διαχωρισμός των 13 ομάδων σε 3 ομίλους συντομεύει κατά πολύ τη διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς ο όμιλος με τέσσερις ομάδες θα έχει μόλις 6 αγωνιστικές.

Εκτός των άλλων, αμέσως μετά το πέρας των ομίλων, θα υπάρξει μπαράζ τόσο για τον υπερπρωταθλητή αλλά και για τους δεύτερους καθώς μία εξ αυτών θα κερδίσει την άνοδο στη Β Ερασιτεχνική, μαζί με τους τρεις πρωταθλητές! Η είδηση αυτή προέκυψε σήμερα δια στόματος του προέδρου της Ένωσης κ. Καραμελίδη και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα συγκεκριμένα ζευγάρια προέκυψαν από σήμερα.

1ος όμιλος

Στον 1ο όμιλο θα συμμετέχουν οι Αγροτικός Αστέρας Πλατέος, ΑΣ Τριποτάμου (αγωνίστηκαν αμφότεροι πέρσι στην κατηγορία), Κένταυρος Μελίκης (που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια) και Ολυμπιακός Λουτρού, που επίσης κάνει come back στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ημαθίας.

Στα επιμέρους χαρακτηριστικά είναι πως ο ΑΣ Τριποτάμου θα έχει έδρα το γήπεδο των Παλατιτσίων ενώ οι υπόλοιπες στα γήπεδα των περιοχών τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου ομίλου (διεξαγωγή ημέρα Κυριακή) :

1η αγωνιστική (7/2 – 15.30)

Κένταυρος Μελίκης – Αγροτικός Αστέρας Πλατέος

ΑΣ Τριποτάμου – Ολυμπιακός Λουτρού

2η αγωνιστική (14/2 – 15.30)

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος – ΑΣ Τριποτάμου

Ολυμπιακός Λουτρού 0 Κένταυρος Μελίκης

3η αγωνιστική (21/2 – 15.30)

ΑΣ Τριποτάμου – Κένταυρος Μελίκης

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος – Ολυμπιακός Λουτρού

2ος όμιλος

Στον 2ο όμιλο, που θα αγωνίζεται πάντα Σάββατο, θα συμμετέχουν επίσης τέσσερις ομάδες : Ερμής Τριλόφου (υποβιβάστηκε πέρσι από τη Β Ερασιτεχνική), Μέγας Αλέξανδρος Βέροιας (επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια με έδρα τον Άγιο Γεώργιο), Ηρακλής Γεωργιανών (τελευταία συμμετοχή την περίοδο 2013-2014) και Προμηθέας Βέροιας (αγωνίστηκε τελευταία φορά το 2012, με έδρα φέτος το γήπεδο της Πατρίδας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου ομίλου (διεξαγωγή ημέρα Σάββατο) :

1η αγωνιστική (6/2 – 15.30)

Ηρακλής Γεωργιανών – Ερμής Τριλόφου

Μέγας Αλέξανδρος Βέροιας – Προμηθέας Βέροιας

2η αγωνιστική (13/2 – 15.30)

Ερμής Τριλόφου – Μέγας Αλέξανδρος Βέροιας

Προμηθέας Βέροιας – Ηρακλής Γεωργιανών

3η αγωνιστική (20/2 – 15.30)

Μέγας Αλέξανδρος Βέροιας – Ηρακλής Γεωργιανών

Ερμής Τριλόφου – Προμηθέας Βέροιας

3ος όμιλος

Στον 3ο όμιλο συμμετέχουν πέντε ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας. Αυτές είναι : ΑΣ Γιαννακοχωρίου (που ιδρύθηκε φέτος), Ακαδημία Νάουσας (αγωνίστηκε και πέρσι στην κατηγορία, με έδρα φέτος το γήπεδο Στενημάχου), Φίλιππος Πολλών Νερών (αγωνίστηκε τελευταία φορά το 2012, θα έχει έδρα το γήπεδο της Επισκοπής), Μακεδονικός Επισκοπής (σε δράση και πάλι μετά το 2014) και Παλασίδειος Ακαδημία (μετά από έξι χρόνια στο προσκήνιο, θα έχει έδρα τα Λευκάδια).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου ομίλου (διεξαγωγή ημέρα Κυριακή) :

1η αγωνιστική (7/2 – 15.30)

Φίλιππος Πολλών Νερών – ΑΣ Γιαννακοχωρίου

Ακαδημία Νάουσας – Μακεδονικός Επισκοπής

Ρεπό : Παλασίδειος Ακαδημία

2η αγωνιστική (14/2 – 15.30)

ΑΣ Γιαννακοχωρίου – Ακαδημία Νάουσας

Μακεδονικός Επισκοπής – Παλασίδειος Ακαδημία

Ρεπό : Φίλιππος Πολλών Νερών

3η αγωνιστική (21/2 – 15.30)

Ακαδημία Νάουσας – Φίλιππος Πολλών Νερών

Παλασίδειος Ακαδημία – ΑΣ Γιαννακοχωρίου

Ρεπό :  Μακεδονικός Επισκοπής

4η αγωνιστική (28/2 – 15.30)

Φίλιππος Πολλών Νερών – Παλασίδειος Ακαδημία

ΑΣ Γιαννακοχωρίου – Μακεδονικός Επισκοπής

Ρεπό : Ακαδημία Νάουσας

5η αγωνιστική (5/3 – 15.30)

Μακεδονικός Επισκοπής – Φίλιππος Πολλών Νερών

Παλασίδειος Ακαδημία – Ακαδημία Νάουσας

Ρεπό : ΑΣ Γιαννακοχωρίου

Oι τρεις πρώτες ομάδες κερδίζουν αυτόματα την άνοδο τους στη Β Ερασιτεχνική, ωστόσο θα ακολουθήσουν μπαράζ για τον υπερπρωταθλητή της κατηγορίας.

Σε αυτά, ο πρώτος του 3ου ομίλου θα αντιμετωπίσει σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ γήπεδο τον πρώτο από τον 1ο όμιλο και ο νικητής θα τεθεί κόντρα στον πρώτο του 2ου, για να αναδειχθεί ο υπερπρωταθλητής της Γ Ερασιτεχνικής.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους δευτεραθλητές των ομίλων, με τον νικητή να κερδίζει το τέταρτο εισιτήριο ανόδου στη Β.

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στις 24 Απριλίου 2016 και αν χρειαστεί θα προγραμματιστούν αγωνιστικές και ημέρα Τετάρτη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected