Κατηγορίες
Αθλήματα

Euro 2016 – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

csm_BG6R5266_28b222b9b5Για 2η φορά στην ιστορία της –μετά το 2004- η Γερμανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο χάντμπολ ανδρών.

Στον μεγάλο τελικό του EURO 2016 που διεξήχθη στην Κρακοβία τα «Πάντσερ» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ισπανία, την οποία και νίκησαν 24-17 μπροστά σε 15.000 θεατές.

Οι Γερμανοί είχαν από την αρχή το προβάδισμα, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον φοβερό Αντρέας Βολφ, ο οποίος ήταν αδιαπέραστος.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας σταμάτησε 16 φορές τη μπάλα, έχοντας ποσοστό αποτελεσματικότητας 50% και μαζί με τους συμπαίκτες του, στραγγάλισαν αμυντικά τους «Φούριας Ρόχας», οι οποίοι πέτυχαν μόλις 6 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μέχρι το 45’ είχαν σημειώσει 9!

Η νεανική ομάδα της Γερμανίας με μ.ο. τα 25 χρόνια, ήταν μαεστρικά καθοδηγούμενη από τον Ισλανδό τεχνικό Ντάγκουρ Σίγκουρτσον, ο οποίος ανέλαβε να «αναστήσει» την Εθνική Γερμανίας από τον… λήθαργο και τα κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο!

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της Γερμανίας μετά από 9 χρόνια και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 που διοργάνωσε στην χώρα της.
Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί για μια ακόμα φορά, 4η μετά το 1996, το 1998 και το 2006, φτάνουν στην… πηγή αλλά δεν καταφέρνουν να πιουν νερό, χάνοντας στους τελικούς. Αυτό ήταν το 6ο τους μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (έχουν και δύο χάλκινα), αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει ακόμα το χρυσό που είναι ο διακαής τους πόθος!

Το χάλκινο στην Κροατία

Δεν νίκησαν μόνο στον μικρό τελικό του EURO 2016, αλλά πήραν και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στη Γαλλία.

Οι Κροάτες επικράτησαν 31-24 της Νορβηγίας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο για 3η φορά μετά το 1994 και το 2012, ενώ αυτό ήταν το 5ο μετάλλιο τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού στο παρελθόν δύο φορές πανηγύρισαν το αργυρό (2008, 2012).

Οι Νορβηγοί στην φάση των ομίλων είχαν νικήσει με 34-31, αλλά στο κρισιμότερο παιχνίδι οι έμπειροι Κροάτες είχαν τις λύσεις.

Οι «Βίκινγκς» έμειναν στην 4η θέση που μεν είναι η κορυφαία που έχουν κατακτήσει ποτέ, ωστόσο μένουν με την πίκρα, αφού μπορούσαν να φτάσουν στον τελικό.

Η καλύτερη ομάδα του τουρνουά (all- star team)

Τερματοφύλακας: Αντρέας Βολφ (Γερμανία)
Αριστερό εξτρέμ: Μανουέλ Στρλεκ (Κροατία)
Αριστερό ίντερ: Μίχαλ Γιουρέτσκι (Πολωνία)
Πλέι μέικερ: Σάντερ Σαγκόνεν (Νορβηγία)
Δεξί ίντερ: Γιόχαν Γιάκομπσον (Σουηδία)
Δεξί εξτρέμ: Τόμπιας Ρέιτσμαν (Γερμανία)
Πίβοτ: Τζουλέν Αγκουιναγκάλντε (Ισπανία)
Καλύτερος Αμυντικός: Χένρικ Μόλγκαρντ (Δανία)
Πολυτιμότερος παίκτης: Ραούλ Εντρερίος (Ισπανία)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected