Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Πρόκριση με νίκη και στη Θεσσαλονίκη!

77c8851717d74b973c8b57eb3831ea85_LΧωρίς να «φορτσάρει» ιδιαίτερα η ΑΕΚ κέρδισε και στη Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με σκορ 1-0.

Η ΑΕΚ χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πήρε τη νίκη και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της σε ένα ματς, που έπαιξαν για πρώτη φορά και οι Ζουκουλίνι, Πέκχαρτ.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν το καλύτερο, όχι όμως λόγω ρυθμού αλλά λόγω των δύο τραυματισμών που οδήγησαν σε αναγκαστικές αλλαγές. Συγκεκριμένα ο Σοϊλέδης από πλευράς ΑΕΚ και ο Χουάντερσον από πλευράς Ηρακλή αντιμετώπισαν μυϊκούς τραυματισμούς και αποχώρησαν στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Στα του αγώνα τώρα  η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως καλύτερα και απείλησε με το υπέροχα σουτ των Μάνταλου και Τζιμπούρ με τη μπάλα ωστόσο να περνάει ελάχιστα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ηρακλής ισορροπούσε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός. Παρόλα αυτά σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου θα μπορούσαν να είχαν εκμεταλλευτεί καλύτερα κάποιες κακές εκτιμήσεις του Μπαρόχα.

Στο 35’ ήρθε η ώρα του Ζουκουλίνι να δείξει την αξία του, με τον Αργεντινό να πραγματοποιεί εξαιρετική ατομική προσπάθεια, με τον Περνίς (που είχε περάσει στη θέση του Χουάντερσον) να σώζει τον Ηρακλή.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ευκαιρία για την κάθε ομάδα. Αρχικά ο Τσιλιανίδης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ από το σημείο του πέναλτι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Τζιμπούρ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 50’ με τον Μάνταλο να δέχεται εξαιρετική ασίστ από τον Τζιμπούρ και με υπέροχο δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια η Ένωση έδωσε χώρο στον Ηρακλή που δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 68’ πέρασε στο παιχνίδι το έτερο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του μαζί με τον Ζουκουλίνι.

Ο Ηρακλής συνέχιζε να έχει την υπεροχή και απείλησε με τον Ιντζόγλου και το Βέλλιο χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πέρασε με νίκη στα ημιτελικά.

Συνθέσεις

Ηρακλής: Χουάντερσον (15′ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68′ Πασάς), Μπουλούτ (77′ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3′ Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (67′ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (67′ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected