Κατηγορίες
Αθλήματα

Χρυσό και Ασημένιο για τον Φίλιππο Βέροιας στους Διεθνείς αγώνες Μεσογειακών χωρών Αισθητικής Γυμναστικής! (photos)

_Η_Ο_Ε+¬ 3Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο επέστρεψε από τον Βόλο το τμήμα ρυθμικής Γυμναστικής του Φίλιππου Βέροιας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι διεθνής Αγώνες Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής για τις Μεσογειακές χώρες.

Ο Φίλιππος, μετά τα δύο χρυσά μετάλλια και την πρόκριση που αποκόμισε από το πανελλήνιο Φεστιβάλ Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στα τέλη Οκτωβρίου 2015 στην πόλη της Λάρισας (χρυσό στην κατηγορία 8-10 χρονών και χρυσό στην κατηγορία 12-14 χρονών), επανέλαβε για άλλη μια φορά την επιτυχία του αποδεικνύοντας ότι οι νίκες αυτές δεν ήταν τυχαίες!

+¦_Β+¦_Ε+__Γ2Τα χρυσά κορίτσια στην κατηγορία 8-10 χρονών (Αφένδρα Ευαγγελία, Κριαρά Ελπίδα-Σταυρούλα, Κιάτση Κατερίνα, Κατσικάρη Σοφία, Μητριτώνη Άννα -Μαρία, Σαράφη Στεφανία, Σιμόνσκα Τβετελί-Νικόλ, Φασίδου Ξένια και Χαβέλα Ελένη) σε αυτούς τους αγώνες ανέβηκαν κατηγορία και αγωνίστηκαν στην κατηγορία 10-12 χρονών γιατί δύο μόλις αθλήτριες φέτος το 2016 έκλεισαν τα 10 τους χρόνια.

Παρ όλη την φτωχή συμμετοχή ξένων ομάδων στους αγώνες (μόνο η Ρωσία και η Ισπανία έδωσαν το παρόν) η κατηγορία των 10-12 ήταν η μόνη που συναγωνίστηκε με ομάδα ξένης χώρας και μάλιστα από την Ρωσία, μια ομάδα με εξαιρετικές επιδώσεις και παρουσία! Παρόλα αυτά οι μικρές αθλήτριες του Φίλιππου έβαλαν τα δυνατά τους και η δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο είναι γεγονός.

Στην κατηγορία των 12-14 χρονών η χρυσή ομάδα των αγώνων της Λάρισας (Εμμανουήλ Ελένη, Κατσούρα Ανδριάνα, Πατσιαβούρα Μερόπη, Παπανώτα Δήμητρα, Πινακούδη Ροδούλα, Σπανού Ελένη και με αναπληρωματική την Κιλίντζη Βαρβάρα) επανέλαβαν την εξαιρετική τους παρουσία και πήραν το χρυσό μετάλλιο.

+Χ+¬+¬+υ+++- -+κ_Κ_Δ+ψ+-  +-_Α+¬_Δ_Ε+¬+¬+φ_ΓΚαι οι δύο ομάδες του Φιλίππου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στους διεθνής κριτές που έλαβαν μέρος στους αγώνες, βάζοντας τα θεμέλια για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη καθώς το άθλημα της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής είναι καινούργιο για την Ελλάδα.

Η ομάδα του Φίλιππου σ αυτούς τους αγώνες δεν είχε την τιμητική του μόνο αγωνιστικά καθώς οι δύο προπονήτριες της ομάδας Μωυσιάδου Κατερίνα (προπονήτρια στην ηλικία των 10-12 ετών) και Χαβιαροπούλου Ηρώ (προπονήτρια στην ηλικία των 12-14 ετών) καθώς και οι δύο βοηθοί τους Τζίμπουλα Δέσποινα και Παυλίδου Μαρία είναι πιστοποιημένες προπονήτριες και κριτές σε εθνικό επίπεδο.

Οι Μωυσιάδου Κατερίνα και Χαβιαροπούλου Ηρώ είναι και διεθνής κριτές πιστοποιημένες από την I.F.A.A.G (Διεθνή Ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής) και σ αυτούς τους αγώνες πήραν μέρος στο panel μαζί με άλλους διεθνής κριτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μια εμπειρία που όπως μας είπαν και οι δύο ήταν πολύ εποικοδομητική.

Ο πρόεδρος του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής του Φιλίππου κ. Παπανώτας Νίκος μας δήλωσε «είμαι πολύ περήφανος που ηγούμαι μιας τέτοιας ομάδας, όχι μόνο για τις διακρίσεις που φέρνουν στην πόλη μας αλλά και για το ήθος και την σκληρή δουλειά τόσο των προπονητριών όσο και των αθλητριών μας. Με σωστά σταθερά βήματα, η ομάδα μας αποδεικνύει ότι δεν έχει μόνο παρόν αλλά και λαμπρό μέλλον»

Εμείς να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή δύναμή σε ότι κάνουν στο μέλλον!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected