Κατηγορίες
Football League

Football League – “Γκαζώνει” η Καλλιθέα!

football league 2Σε ανώμαλη προσγείωση υποχρέωσε την Κέρκυρα του Αλέκου Βοσνιάδη η Καλλιθέα.

Η αθηναϊκή ομάδα υποχρέωσε τους Φαίακες στην πρώτη τους ήττα (2-0) μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίποντα και δικαιούται να μιλά για… σφήνα στην 4άδα. Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, υπερίσχυσαν των «κυανέρυθρων» και στο δεύτερο ημίχρονο είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται με ένα φοβερό σουτ του Μπέλη στο 53′ και ένα συρτό του Τζάκσον από πλάγια θέση.

Η ομάδα του Ιονίου δεν εκμεταλλεύτηκε τις ισοπαλίες των Απόλλωνα, ΑΟ Τρικάλων και εάν η ΑΕΛ επικρατήσει της Λαμίας, τότε θα δει τη διαφορά από την 1η θέση να αυξάνεται στους πέντε πόντους. Όσο για την Καλλιθέα; Το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο την έφερε δύο πόντους πίσω από την 4άδα και 6 πίσω από την τροχιά ανόδου.

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με την Καλλιθέα να μπαίνει πιο δυνατά και να προσπαθεί να απειλήσει. Με τον Τζάκσον από αριστερά δημιούργησε κάποια ρήγματα στην άμυνα της Κέρκυρας, ωστόσο δεν έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, με τους Ντουρμισάι και Φράγκο να μην ευστοχούν στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη οι Φαίακες, δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους και πάτησαν λίγες φορές στα καρέ του Μιχελή, χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η υπεροχή της Καλλιθέας μετουσιώθηκε σε γκολ, χάρη στην εκπληκτική έμπνευση του Διονύση Μπέλη στο 53’ να πιάσει ένα σουτ έξω από την περιοχή, για το 1-0 (δείτε εδώ το γκολ). Η Κέρκυρα προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να ρίχνει στο ματς τους Ντουαλά και Φάμπιο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Τζάκσον από πλάγια θέση να γράφει το 2-0 (δείτε εδώ το γκολ). Οι Φαίακες στο 72’ είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο παιχνίδι, καθώς ο Παμλίδης κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μιχελής απέκρουσε την εκτέλεση του Σουάνη.

Στα τελευταία λεπτά, η Κέρκυρα αύξησε την πίεσή της για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά οι παίκτες της δεν είχαν το καθαρό μυαλό, ενώ η Καλλιθέα έπαιζε για να προφυλάξει το υπέρ της σκορ. Και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τίκα, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

 

Συνθέσεις

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Μουκτάρης, Τσώνης, Τζάκσον, Τεγούσης, Σταύρου, Μπέλης (69’ Σταμόπουλος), Γκίνη, Ντουρμισάι (79’ Μπούζας), Φράγκος (60’ Μασένα).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Ντιόγκο, Κρητικός, Ζορμπάς (81’ Μακρίδης), Παμλίδης, Κόντος (59’ Φάμπιο), Ανδρεόπουλος (59’ Ντουαλά), Σουάνης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected