Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Κυπελλούχος και φέτος ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας! (photos+vids)

DSCN0463

Ένα ακόμη τρόπαια για τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που δημιουργεί απίστευτη παράδοση τα τελευταία χρόνια!

Μετά την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή την περίοδο 2013-2014, του Κυπέλλου πέρσι και πάλι με τον ΦΑΣ Νάουσα, η ομάδα του Λευτέρη Κελεσίδη κατέκτησε και το φετινό τρόπαιο αυτή τη φορά στη διαδικασία των πέναλτι. Ο “δικέφαλος” φιγουράρει πλέον στις ομάδες με σημαντικό παλμαρέ τίτλων στην ΕΠΣ Ημαθίας και εκτός των άλλων, θα εκπροσωπήσει τον νομό μας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Η μικρή και πάλι προσέλευση και το…deja vu

Είναι πραγματικά άξιο μνημόνευσης η αδιαφορία(;) του φίλαθλου κόσμου για τον τελικό της ΕΠΣ Ημαθίας. Μπορεί η προσέλευση φέτος να ήταν μεγαλύτερη από πέρσι ωστόσο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του SportsUp (ένα δείγμα στην αριστερή φωτό), μετά βίας γέμισε το τμήμα της κεντρικής κερκίδας των επισήμων ενώ αριστερά και δεξιά υπήρξαν αρκετά κενά καθίσματα. Το εισιτήριο κόστισε φέτος 5€ και πολλοί περίμεναν πως τουλάχιστον η πλευρά από την οδό Σταδίου θα είχε γεμίσει…

DSCN0257Απαξίωση…; Αδιαφορία…; Η μη παρουσία ομάδας από την περιοχή της Βέροιας…; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ωστόσο το αξιομνημόνευτο της σημερινής μονομαχίας ήταν η παρουσία των ομάδων που αγωνίστηκαν και στον περσινό τελικό και φυσικά τη συμμετοχή αρκετών εξ αυτών για δεύτερη συνεχόμενη φορά. “Πρωτάρηδες” μεταξύ άλλων οι Λευτέρης Κελεσίδης (ένα ακόμη Κύπελλο όμως για τον πολυνίκη προπονητή) και Γιάννης Κερλίδης, που πέρσι εργάστηκαν πέρσι σε άλλους συλλόγους.

Πριν τον αγώνα, βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Κίτσα διατελέσαντες πρόεδροι του “δικεφάλου” ενώ με εξαίρεση τον Στέφανο Παρασίου που πέρσι ήταν βοηθός του Στέφανου Μαντάκη (έτερος βοηθός ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος), οι Γιώργος Βρέσκας και Θανάσης Παπαδάκης αγωνίστηκαν ως διαιτητής και δεύτερος βοηθός.

Περιττό να αναφέρουμε πως στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας βρέθηκαν αρκετοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ημαθίας αλλά και πρόσωπα των δημοτικών αρχών από Αλεξάνδρεια και Νάουσα.

Οι επιλογές των δύο πάγκων

Την… πεπατημένη ακολούθησαν οι δύο προπονητές όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Ο Γιάννης Κερλίδης χρησιμοποίησε τους 8 από τους 11 που αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Φίλιππο Μελίκης, καθώς άφησε στον πάγκο τους Σαρηγιαννίδη, Ζούρκο και Μουρίκι και στη θέση τους αγωνίστηκαν οι Μουσικάκης (πρώτη εμφάνιση με την κυανόλευκη φανέλα), Συμπεθέρης και Λαμπριανίδης.

DSCN0245Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Δημήτρης Καφές, με τον Δήμος Συμπεθέρη δεξιά και τον Γιώργο Πατατούκα αριστερά στα εξτρέμ, με αρκετά ανεβάσματα από τα δύο μπακ Περηφανόπουλο και Παπατάνο. Η κατοχή της μπάλας ήταν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ των “κυανόλευκων”, τις περισσότερες φορές όμως το συνεχόμενο passing game μετέτρεπε την υπεροχή σε φλυαρία και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν στα καρέ του Θεοδώρου (πλην του τέρματος) ήταν ελάχιστες.

Πλήγμα για τον ΦΑΣ και ο τραυματισμός του Συμπεθέρη, που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στο χρονικό εκείνο σημείο και μάλιστα οι “κυανόλευκοι” δέχτηκαν το τέρμα όταν έμειναν για λίγα δευτερόλεπτα με 10 παίκτες!

Όσον αφορά τους τυπικά φιλοξενούμενους, η επιλογή των Χρήστου Ζωγράφου και Σπύρου Κίτσα στο κλασικό 4-4-2 που συχνά άλλαζε σε 4-5-1 με τον δεύτερο να μετατρέπεται σε δεξί εξτρέμ. Ο έμπειρος προπονητής επέλεξε να δώσει έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία, πολλές φορές πάνω από ένας παίκτης έβγαινε στην πάσα στον άξονα και πέριξ της περιοχής του Θεοδώρου, ενώ αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που οι παίκτες του “δικεφάλου” βγήκαν στην κόντρα, ειδικά μετά το γκολ που δέχτηκαν.

Περιττό να αναφέρουμε πως το πάθος ξεχείλιζε στις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ και η θεωρητική διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν φάνηκε καθόλου στο σημερινό παιχνίδι.

Η εικόνα του αγώνα και που κρίθηκε

Ξεκάθαρη η τακτική των δύο προπονητών στο σημερινό παιχνίδι. Οι “κυανόλευκοι” είχαν την κατοχή (ίσως και 70-30 αν μπορούσε να μετρηθεί), άλλαξαν πάρα πολλές πάσες με στόχο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα ωστόσο ελάχιστα ήταν τα σουτ που επιχειρήθηκαν. Το γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (στη μοναδική φάση που πιάστηκε στον…ύπνο η άμυνα του ΠΑΟΚ) έδωσε την εντύπωση πως ο ΦΑΣ “ακούμπησε” το τρόπαιο, σύμφωνα πάντα και με την εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πείσμωσε με το γκολ που δέχτηκε και μετά από μια μεγάλη ευκαιρία που έχασε με τον Χρήστο Ζωγράφο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Μπουκλά (σκόραρε και πέρσι με αντίστοιχο τρόπο και μάλιστα στο ίδιο τέρμα!), έφερε το ματς στα ίσια.

DSCN0288Από κει και πέρα το ματς ήταν…βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΟΚ, που με συμπαγή άμυνα κράτησε μακριά τον όποιο κίνδυνο και ειδικά στην παράταση ουδεμία φάση δεν σημειώθηκε που να καταγραφεί ως σημαντική.

Η διαδικασία των πέναλτι ήταν (όπως την περιμέναμε) δραματική και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου (Γκονσάλβες Ουέλινγκτον) στάθηκε μοιραίος στη “ρώσικη ρουλέτα”, ενώ ο Σωκράτης Λαμπριανίδης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω στη γραμμή της εστίας. Το νικητήριο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σημείωσε ο εμβληματικός αρχηγός Δημήτρης Χαρισούδης και μετά ακολούθησε…πανζουρλισμός μεταξύ κερκίδας και γηπέδου!

Στατιστικά στοιχεία

Ο ρέφερι κ. Βρέσκας σφύριξε σήμερα 13 φάουλ στα 120 λεπτά της αναμέτρησης, συγκριτικά λίγα σε σχέση με τη σπουδαιότητα του αγώνα. Δόθηκαν 4 off -side, όλα για τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ενώ από το τσεπάκι του βγήκε 7 φορές η κίτρινη κάρτα.

Το “φιλμ” της αναμέτρησης

6′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ προς τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, ο Μουσικάκης έκανε την κεφαλιά πάσα και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ με προβολή αποσόβησε τον κίνδυνο προ του Περηφανόπουλου.

10′ Κίτρινη κάρτα Βασιλείου

16′ Κλέψιμο της μπάλας στο χώρο του κέντρου για τον ΠΑΟΚ, ο Ζωγράφος βρήκε τον Σπύρο Κίτσα στα αριστερά, ο οποίος αφού προσποιήθηκε ωραία έκανε το σουτ, αλλά η προβολή του Ηλιάδη έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ιωακειμίδη.

27′ Κίτρινη κάρτα Μουσικάκης

48′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση πλάγιου άουτ από τον Παπατάνο στο χώρο του κόρνερ, ο Αβραμόπουλος έκανε το γέμισμα από δεξιά και ο αφύλαχτος Συμπεθέρης από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδώρου (1-0)

49′ Απίστευτη κούρσα του … από δεξιά, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ζωγράφου εξ επαφής έστειλε τη μπάλα με προβολή πάνω από την εστία.

53′ Εντυπωσιακή εναλλαγή της μπάλας στον άξονα για τον ΦΑΣ, ο Αβραμόπουλος με τη μία στην πλάτη της άμυνας για τον Ουέλινγκτον, το πλασέ όμως του τελευταίου απέκρουσε με τα πόδια ο Θεοδώρου.

57′ Πάσα του Αβραμόπουλου για τον Καφέ, τεχνικό πλασέ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

60′ ΓΚΟΛ! Πάσα του Λαδά στην πλάτη της άμυνας, ο Σπύρος Κίτσας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έπεσε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Παπατάνου (δέχτηκε την κίτρινη κάρτα). Το πέναλτι που υπέδειξε ο κ. Βρέσκας εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουκλάς (1-1)

62′ Κίτρινη κάρτα Χαρισούδης

80′ Κίτρινη κάρτα Θεοδώρου

91′ Σουτ με φάλτσο του Μουρίκι από το ύψος της περιοχής η μπάλα άουτ

96′ Κίτρινη κάρτα Αβραμόπουλος

107′ Κίτρινη κάρτα Λαμπριανίδης

108′ Σουτ του Λαμπριανίδη από πλάγια δεξιά η μπάλα άουτ

Η διαδικασία των πέναλτι

Αδάμ Βλαχοδήμος 1-0

Γιώργος Μπουκλάς απόκρουση

Ουέλινγκτον δοκάρι

Καρατάσος 1-1

Παπατάνος 2-1

Λαδάς 2-2

Μουσικάκης 3-2

Κίτσας Σ. 3-3

Καφές 4-3

Κώστας Θεοδώρου 4-4

Λαμπριανίδης δοκάρι

Χαρισούδης 4-5

DSCN0250DSCN0249

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παρασίου και Παπαδάκη

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μπεκτάς (75′ Φεζουλάς), Κίτσας Λ., Μπουκλάς, Βασιλείου, Λαδάς, Χαρισούδης, Καρατάσος, Κίτσας Β. (90+1′ Θεοδώρου Κυρ.), Ζωγράφος, Κίτσας Σ.

ΦΑΣ Νάουσα : Ιωακειμίδης, Παπατάνος, Περηφανόπουλος, Μουσικάκης, Ηλιάδης (106′ Βλαχοδήμος Α.), Αβραμόπουλος, Λαμπριανίδης, Συμπεθέρης (61′ λ.τ. Σαρηγιαννίδης), Πατατούκας (75′ Μουρίκι), Ουέλινγκτον, Καφές.

*ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι σε βίντεο, φωτορεπορτάζ, οι αμφισβητούμενες φάσεις και στιγμιότυπα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected