Κατηγορίες
Γενικά

Κύπελλο Ελλάδας – Πρόκριση με πολλές…γιούχιες!

paok_panionios2Με το 0-0 στην Τούμπα κόντρα στον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Περισσότερες κλασικές ευκαιρίες είχαν οι Νεοσμυρνιώτες αλλά ο Δικέφαλος διαφύλαξε το εκτός έδρας γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την συνηθισμένη, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, την φούρια του κάθε γηπεδούχου. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ μπήκε με ορμή στο ματς, διαπιστώνοντας όμως ότι η αμυντική διάταξη του αντιπάλου δεν επέτρεπε, έριξε πολύ γρήγορα τους ρυθμούς του.

Από την άλλη πλευρά υπήρχε ο Πανιώνιος, που έπαιζε που χωρίς άγχος αφού η πίεση βρισκόταν στο μέρος του ΠΑΟΚ, άρχιζε να ξεδιπλώνει τις αγωνιστικές του αρετές. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα, εκμετάλλευση των χώρων. Κάπως έτσι προέκυψε και η μοναδική πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 28′ όταν ο Μασούρας δεν κατάφερε να πλασάρει καλά τον Βελλίδη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τούντορ προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Κάτσε πέρασε στη θέση του Τζιόλη και ο τραυματίας Κλάους άφησε τη δική του στον Γκολάσα. Μέχρι να καταλάβουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πως και που έπαιζαν ο Πανιώνιος απείλησε άμεσα με το 0-1 σε άλλες δύο περιπτώσεις (εκ των οποίων η μία έπεσε πάλι στα πόδια του Μασούρα).

Αφού γλίτωσε εκεί το έμφραγμα ο Δικέφαλος του Βορρά βγήκε και ο ίδιος μπροστά αφού σταδιακά ο Πανιώνιος ανέβαινε στο γήπεδο αφήνοντας χώρους στην άμυνά του. Η κεφαλιά του Πέλκα στο 50′ ήταν πραγματικά μία μεγάλη φάση αλλά το γκολ δεν ήρθε ούτε εκεί γεγονός που έκανε και τις δύο ομάδες επιφυλακτικές.

Εν τέλει ο ΠΑΟΚ, χωρίς να πείσει ιδιαίτερα, κράτησε το μηδέν στην εστία του και πήρε αυτήν την πρόκριση που αφενός διατηρεί το στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου ζωντανό και αφετέρου φέρνει στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ηρεμία.

περισσότερα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected