Κατηγορίες
Αθλήματα

Φανταστικός ο Μπανιώτης, ξεπέρασε τα 2.33!

mpanioΈναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του  έκανε σήμερα ο Κώστας Μπανιώτης. Ο άλτης του ύψους ήταν νικητής του αγώνα με 2,33 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. 
Ο Μπανιώτης στη συνέχεια έκανε ένα άλμα στα 2,35 μ., ύψος που χάθηκε στις λεπτομέρειες κι έπειτα προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση δοκιμάζοντας στα 2,37 μ., ώστε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα από το 1995. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου έδειξε πως φέτος είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα
“Παρά το γεγονός ότι είχα αρκετή αναμονή κατάφερα άλμα με το άλμα να βρω το ρυθμό μου. Για εμένα το 2,35 μ. ήταν σαν περασμένο ύψος, αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα στη συνέχεια να το αφήσω και να δοκιμάσω στα 2,37 μέτρα. Ημουν πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παράλληλα έβαλα τις βάσεις για το Πόρτλαντ, μπορεί να έπιασα το όριο όμως εκεί θα είναι η 12άδα”. Ο Μπανίωτης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του την Τρίτη στην Οστράβα. “Πιστεύω πως θα ξεκουραστώ και εκεί θα έχω την ευκαιρία για κάτι καλύτερο”, κατέληξε. Ο Μπανιώτης έκανε το πρώτο του άλμα στα 2,14 μ., όπου είχε μία άκυρη προσπάθεια  στη συνέχεια πέρασε τα 2,16 μ., έπειτα τα 2,24 μ., 2,30 μ., 2,33 μ. με την δεύτερη και βελτίωσε το ρεκόρ του στον κλειστό στίβο.
Το πανελλήνιο ρεκόρ, που κυνηγούσε από πέρυσι κατάφερε να βελτιώσει σήμερα ο Αντώνης Μέρλος. Ο παίδας αθλητής του ύψους ξεπέρασε τα 2,14 μ. και έγινε το…απόλυτο αφεντικό στο αγώνισμα. Ο νεαρός νωρίτερα είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Αντώνη Μάστορα, ξεπερνώντας τα 2,11 μ., ενώ στη συνέχεια είχε καλά άλματα στα 2,16 μ., ύψος στο οποίο δοκίμασε.
“Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να κάνω το 2,14 μ., ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα τόσο ψηλά. Το μόνο που αλλάζει από εδώ και πέρα είναι η ψυχολογία μου. Κατά τα άλλα συνεχίζω τη δουλειά”, είπε ο νεαρός αθλητής, που είχε ατομικό ρεκόρ 2,06 μέτρα και παράλληλα εξασφάλισε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ. Τρίτος ήταν ο Δημήτρης Πατραμάνης με 2,14 μέτρα.
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected