Κατηγορίες
Football League

Football League – Το ρεπορτάζ από τις αναμετρήσεις της Κυριακής (14/2)

Χωρίς τίτλοΤέσσερα παιχνίδια περιελάμβανε το πρόγραμμα της Κυριακής 14/2 ενώ αυτή τη στιγμή διεξάγεται η αναμέτρηση του Πανελευσινιακού με την ΑΕΛ.

Κέρκυρα – Παναχαϊκή  2-1

Η Κέρκυρα επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής που αποδείχθηκε σκληρό καρύδι παρότι ταξίδεψε με 13 παίκτες στο νησί του Ιονίου.

Η Παναχαϊκή δείχνει σε κάθε ευκαιρία πως δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο και η Κέρκυρα που φάνηκε πως την υποτίμησε… δυσκολεύθηκε αρκετά για να φτάσει στη νίκη με 2-1 στο νησί του Ιονίου. Μία νίκη που ήρθε με ανατροπή και η οποία έφερε τους Φαίακες στην πρώτη θέση μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και με την ΑΕΛ να έχει ματς λιγότερο.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Πάτρας μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σαμπατάκο και πριν κλείσει το δεκάλεπτο παραλίγο να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ με τον Πέδρο. Η γηπεδούχος έδειχνε να μην έχει εύκολες λύσεις για να φτάσει στην περιοχή του Στρέζου και παρότι ισοφάρισε γρήγορα (18’ Παμλίδης) δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά τους φιλοξενούμενους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο δυνατά, είχαν μια διπλή ευκαιρία με τους Αρναρέλλη και Ντουαλά, δοκάρι με τον πρώτο στο 51ο λεπτό, αλλά χρειάστηκε να μπει ο Χιντζίδης για να φέρει την ανατροπή στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στο 72ο λεπτό.

Συνθέσεις

KEΡKYΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιόγκο (71’ Χιντζίδης), Γρομητσάρης, Ιωάννου, Κρητικός, Νίκιτς (60’ Μπαλντοβαλίεφ), Αρναρέλλης (63’ Σουάνης), Κόντος, Ντουαλά, Παμλίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στάθης Σταθόπουλος): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπατάκος (70’ Ρουμπάτος), Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας, Πέδρο.

πηγή

asa-kalithea10

Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα  1-1

Άλλους δύο βαθμούς απώλεσε η Αναγέννηση στο ΔΑΚ καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καλλιθέα.

Το αποτέλεσμα δεν αφήνει ευχαριστημένο κανένα από τους δύο αντιπάλους που ήταν φανερό ότι προσπαθούσαν και οι δύο για τη νίκη. Και θα μπορούσαν και οι δύο να την πάρουν καθώς είχαν τις ευκαιρίες.

Η Αναγέννηση ατύχησε να βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ και αυτό χάλασε προγραμματισμό και ψυχολογία. Είχε όμως ένα εκπληκτικό τέταρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να καθαρίσει το ματς. Έφθασε όμως μόνο μέχρι την ισοφάριση.

Η Καλλιθέα γλίτωσε σ΄ αυτό το διάστημα και στο τέλος πήγε να κλέψει το παιχνίδι. Ούτε αυτή τα κατάφερε. Κι εδώ μοιρασιά λοιπόν με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει παίκτες να φεύγουν αγκαλιασμένοι και φιλάθλους να χειροκροτούν την προσπάθεια.

Η μορφή του παιχνιδιού

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η Αναγέννηση σε μια προσπάθεια να πάρει τον έλεγχο και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Και θα μπορούσε να το πετύχει αν στο 8 το δοκάρι και ο τερματοφύλακας δεν σταματούσαν τον Κισκαμπάνη. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν αλλά η Καλλιθέα ήταν αυτή που σκόραρε με φάουλ του Μασένα.

Το γκολ δημιούργησε προβλήματα στην Αναγέννηση που έχασε το ρυθμό της και απείλησε ελάχιστα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Καλλιθέα να μην δυσκολεύεται να την κρατήσει μακριά από την εστία του. Υπήρχε διάθεση από τους κιτρινόμαυρους στο διάστημα αυτό αλλά δεν αρκούσε για να της δώσει το κάτι παραπάνω για να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη ο Θεοδοσιάδης άφησε στα αποδυτήρια τον Δημόπουλο και πέρασε στο ματς τον Μαυριά. Αυτός πήγε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Πιτταράς στην αριστερή και ο Μπλέντι οπισθοχώρησε σε θέση αριστερού μπακ.

Ακολουθεί ένα καταιγιστικό τέταρτο για την Αναγέννηση που φέρνει γκολ και ισοφάριση αλλά και χαμένες ευκαιρίες για γρήγορη ανατροπή.

Ο Καραδήμος κάνει και τη δική του κίνηση περνώντας στον παιχνίδι τον Μπούζα αντί του Ντουρμισάι και περνάει σέντερ φορ τον Μασένα.

Από το 60 και μετά ο ρυθμός της Αναγέννησης πέφτει αλλά ελέγχει το ματς. Όμως και η Καλλιθέα δεν κλείνεται και δείχνει ότι δεν της αρκεί η ισοπαλία. Η μπάλα παίζεται πάνω κάτω με τις δύο ομάδες να κάνουν τελικές αλλά όχι τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Θεοδοσιάδης βάζει Σκαθαρούδη και Τσούκαλο θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την Αναγέννηση και ο Καραδήμος απαντά με Τσίπρα και Κατσικογιάννη. Οι δύο ομάδες κλείνουν τις αλλαγές πριν το τελευταίο δεκάλεπτο.

Με το που μπαίνουμε σ’ αυτό το διάστημα η Καλλιθέα απειλεί δύο φορές και η Αναγέννηση δείχνει προβληματισμένη και μεταφέρει την μπάλα με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Το σκηνικό δεν αλλάζει ούτε στο τρίλεπτο των καθυστερήσεων και το 1-1 σφραγίζει την προσπάθεια των 28 παικτών που έπαιξαν.

Τα γκολ

20 Εκτέλεση φάουλ του Μασένα, τρύπησε το τείχος , δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Τσάμης και αυτή κατέληξε στα δίχτυα

54. Σέντρα του Μπλέντι, ο Τζέκος αποτυγχάνει σε κεφαλιά από κοντά, η μπάλα δεν απομακρύνεται και ο Τσιλούλης με νέα κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1

Συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Γκουγκούδης, Δημόπουλος (46 Μαυριάς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (72 Τσούκαλος), Τσιλούλης, Τζέκος, Μπλέντι, Πιτταράς(67 Σκαθαρούδης)

Καλλιθέα (Καραδήμος): Μιχέλης, Λεβέντης, Σταύρου, Τσώνης, Μουκτάρης, Γκίνης, Τεγούσης (79 Κατσικογιάννης),  Μασένα, Τζάκσον, Μπέλης (66 Τσίπρας), Ντουρμισάι (60 Μπούζας)

*karditsalive.net

DSCF8850

Τρίκαλα – Αγροτικός Αστέρας  0-0

Μετά τον Κισσαμικό ο ΑΟ Τρίκαλα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Αγροτικό Αστέρα και μοιραία έχασε τον στόχο της ανόδου. Οι «κυανέρυθροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ με την ομάδα του Ευόσμου (0-0) με τον Κουσκουνά να χάνει πέναλτι στο 35΄. Τα Τρίκαλα ναι μεν είχαν την υπεροχή αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον σταθερό Βοσνιάδη

Οι φάσεις του αγώνα

7′ Πρώτο σουτ για τον Αγροτικό Αστέρα με τον Νταβίντοφ… αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Χιώτης
10′ Ο Βρούτσινα εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Σαμουηλίδη και ο διαιτητή διέκοψε το ματς
20′ Ο Βρούτσινα γέμισε για τον Κουσκουνά αυτός γύρισε με το κεφάλι για τον Ριζογιάννη και ο τελευταίος σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
35′ Ο Σκλιοπίδης ανέτρεψε τον Βρούτσινα και ο Μιχαηλίδης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Κουσκουνας εκτέλεσε και ο Βοσνιάδης απέκρουσε.
39΄Σέντρα του Λαμπάκη ο Κουσκουνάς έπιασε την κεφαλιά άουτ
42΄Ο Ριζογιάννης γέμισε για τον Βρούτσινα που σούταρε άουτ απο καλή θέση
45΄Ο Στεφάνοβιτς για τον Δουκάκη, σουτ στην κίνηση η μπάλα πέρασε άουτ
56΄Κόρνερ απο τον Στεφάνοβιτς κεφαλιά του Σαρακατσάνου, μπλόκαρε ο Βοσνιάδης
58′ Ο Κουσκουνάς έβγαλε για τον Βρούτσινα μέσα στην περιοχή… ο αντίπαλος αμυντικός τον τράβηξε και τον ανέτρεψε αλλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι με τον Κροάτη φορ να κάνει το σουτ πεσμένος και τον Βοσνιάδη να μπλοκάρει
65΄Σουτ του Φαγιέ η μπάλα πέρασε άουτ
67΄Ο Δουκάκης στον Σερτζίνιο , σέντρα σουτ του Πορτογάλου η μπάλα πέρασε άουτ
75΄Ο Κουσκουνάς έστρωσε στον Βρούτσινα, η μπάλα κόντραρε στον Σκλιοπίδη και κατέληξηε στον Βοσνιάδη
83΄Ο Βρούτσινα πέρασε κάθετα για τον Κουσκουνά, σουτ μπλόκαρε ο Βοσνιάδης
84΄Ο Φαγέ για τον Βρούτσινα η μπάλα στρώθηκε στον Ναβάρο αλλά ο Βοσνιάδης μπλόκαρε σωτήρια
85΄Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αμαραντίδης του Αγροτικού
90+1 Φάουλ του Σερτζίνιο κεφαλιά του Βρούτσινα μπλόκαρε ο Βοσνιάδης

Συνθέσεις

ΑΟ Τρίκαλα: Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Κουμπαρούλης (62΄Φαγιέ), Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (79΄Ναβάρο), Στεφάνοβιτς (62 Σερτζίνιο), Βρούτσινα, Κουσκουνάς.

Αγρ, Αστέρας: Βοσνιάδης, Μπάρμπας, Καπιας, Μακρυδημήτρης, Αμαραντίδης, Σκλιοπίδης, Σαμουηλίδης, Νταβιντοφ (70΄Θεοδωρίδης), Βελλίνης (90΄Καραντασιάδης), Καθάριος (56΄Τοπούζης), Μπιτάνγκ.

*goaltrikala.gr

panserraikos-21483

Πανσερραϊκός – Κισσαμικός  1-0

Με τον Εμίλιο Φουρτάδο να πετυχαίνει ακόμη ένα καθοριστικό γκολ, το 9ο φέτος, ο Πανσερραϊκός κέρδισε 1-0 τον Κισσαμικό στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών και έτσι το επίσημο ντεμπούτο του Πάουλο Κάμπος στον πάγκο της ομάδας συνδυάστηκε με ιδανικό αποτέλεσμα, ενώ το χειροκρότημα από τους 1.000 περίπου Σερραίους που βρέθηκαν στις κερκίδες ήρθε αυθόρμητα για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Μπορεί στην πρώτη μοναμαχία η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου να πήρε ισοπαλία, μπορεί στην δεύτερη φορά να κέρδισε, αλλά η τρίτη ήταν που την.. έκαψε και έφερε στον Πανσερραϊκό ένα τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας. Αφενός βελτιώνει την εικόνα του στον βαθμολογικό πίνακα και αφετέρου τον ενισχύει ψυχολογικά για την συνέχεια.

Το ματς σίγουρα δεν είχε πολλά πράγματα να προσφέρει σε όσους το παρακολούθησαν. Ο μεν Πανσερραϊκός προσπαθούσε να προσαρμοστεί στο νέο σύστημα του Κάμπος, με τον ρόμβο στην μεσαία γραμμή και να βρει πατήματα και ο δε Κισσαμικός είχε παθητικό ρόλο και έκανε πολύ κακό παιχνίδι με τον Απόστολο Ανδρούτσο να μένει απλός θεατής και από απόσταση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Οι Σερραίοι έδειξαν ότι χρειάζονται δουλειά και ματς στα πόδια τους για να αφομοιώσουν τα θέλω του Πάουλο Κάμπος και το νεό σχήμα, καθώς πέρα από το γεγονός πως βελτιώθηκε κατά ένα σημαντικό βαθμό η μεσοαμυντική γραμμή με τον Σιάκκα να κλείνει και τις όποιες τρύπες άνοιγαν, μεσοεπιθετικά χρειάζεται βελτίωση με την ένταξη των πλάγιων μπακ στο παιχνίδι ακόμη πιο πολύ. Ο Πανσερραϊκός το έκανε αυτό στο ματς μόνο στο πρώτο ημίωρο και κυρίως με τον Στεργιανό, αφού ο Ιωαννίδης δεν πήρε πολλές προσπάθειες και παρότι ήταν κινητικοί και οι χαφ του(Τριανταφυλλάκος, Ολίσε, Ρούτσης) ήταν αναποτελεσμάτικος στην τελική προσπάθεια αν και πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή.

Και στο πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο, το οποίο έμοιαζε μαρτύριο, το γκολ του Φουρτάδο, το δοκάρι του Ρούτση και η ευκαιρία στο φινάλε από τον Τριανταφυλλάκο έδωσαν το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να πει πως άξιζε τη νίκη και την πήρε.

Συνθέσεις

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.ΚΑΜΠΟΣ): Ανδρούτσος, Στεργιανός(66΄ λ.τ Κιόσε), Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Ολίσε, Ρούτσης(85΄ Ανδρέου), Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν(59΄ Δωματάς), Φουρτάδο

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ(Σ.ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΣ): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Κουρτετσιώτης, Λώττας(74΄ Ποσίνκοβιτς), Σελινιωτάκης, Γιαννίτσης, Βαττής(79΄ Τσικουδάκης), Σαπαλίδης, Σταθάκης, Ν’Γκουέμ, Μάντζης(63΄ Τσουβαλτσίδης)

*serressport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected