Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Οπούντιος Μαρτίνου – Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0 (photos)

Martino-Ethnikos8Έπρεπε να περάσουν 21 αγωνιστικές για να γευτεί ο Οπούντιος Μαρτίνου τη χαρά της νίκης, επικρατώντας του Εθνικού Φιλιππιάδας με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου κατάφερε για πρώτη φορά το φετινό πρωτάθλημα να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο και με την υπέρ της καταγραφή στο σκορ, αφού μέχρι τώρα «πέταξε» πολλές ευκαιρίες για «τρίποντα».

Το εκπληκτικό γκολ του Καντού στο 67’ από εκτέλεση φάουλ, ήταν υπερ αρκετό για τη νίκη που επιτρέπει στους «πράσινους» να διατηρούν τη ζώνη στους 26 βαθμούς και να διατηρούν τις όποιες μαθηματικές ελπίδες τους.

Αν και ο Εθνικός έδειξε ένα αξιόμαχο σύνολο η νίκη του Οπούντιου ήταν δίκαιη και θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο άνετη. Ελαφρυντικό για την ομάδα της Πρέβεζας το παιχνίδι θρίλερ για το Κύπελλο που έδωσαν μέσα στην εβδομάδα όπου επικράτησαν 7-6 στα πέναλτυ (0-0 κα και 1-1 παράταση) του Τηλυκράτη Λευκάδας.

Το α’ μέρος

Έχοντας ξεκινήσει με την 11αδα που πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας (μοναδική αλλαγή ο χρυσός σκόρερ Άτσκα στη θέση του Κολιάκη), ο Εθνικός Φιλιππιάδας, με σύμμαχο τον δυνατό αέρα, απείλησε την εστία του Γιουργούση με σέντρες σουτ που δε βρήκαν όμως το στόχο.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι καλύτεροι έφτιαξαν τις προϋποθέσεις να απειλήσουν την αντίπαλη εστία και στο 9’ ο Θαναηλάκης θα εξαπολύσει δυνατό σουτ από δεξιά που θα εξουδετερώσει δύσκολα με το ένα χέρι ο Μπαντής.

Στο 13’ το επικίνδυνο σκηνικό επαναλήφθηκε στην απέναντι εστία με τον Γιουργούση να σώζει την εστία του σε πλασέ του Μάλλιου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ραπάι πλασαριστά θα εκτελέσει ένα φάουλ για τον Πέππα που θα βρει το Σπυριδάκη στο ύψος του πέναλτυ, το σουτ του τελευταίου όμως θα φύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Martino-EthnikosΩραίο πλασέ του Γήτα στο 18’ μέσα από την περιοχή θα φύγει άουτ για να γράψει τον επίλογο των ευκαιριών για το πρώτο μέρος στο 24’ ο Πέππας με δυνατό σουτ που έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μπαντή.

Η επανάληψη

Σαφώς καλύτερος στην επανάληψη ο Οπούντιος εκμεταλλευόμενος και τον αέρα έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του παρά την αναγκαστική αλλαγή του Ράπαι μόλις στο 48’ που αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Πρώτη αξιόλογη φάση στο 50’ σε όμορφη εναλλαγή Πέππα – Κακάβα και σουτ του πρώτου που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 59’ ο Καντού προειδοποίησε τον Μπαντή με φάουλ που έδιωξε πολύ όμορφα στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο του Εθνικού. Και ενώ στο 63’ ο πολύ καλός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε και σύμμαχο την τύχη όταν το σουτ του Πατσαρούχα, που δεν έβλεπε εστία, απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι, τα ψέματα τελείωσαν στο 67’.

Ο βραζιλιάνος του Μαρτίνου ανέλαβε την εκτέλεση ενός ακόμη φάουλ από τα δεξιά και με εκπληκτική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Μπαντή που αυτή τη φορά δεν τον βοήθησε ούτε το δοκάρι, καθώς η μπάλα μετά την πρόσκρουση σε αυτό κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν το 1-0, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και φιλάθλους του Οπούντιου.

Στο 68’ όλα θα είχαν τελειώσει αν η κεφαλιά του Σπυριδάκης μετά από φάουλ και πάλι του Καντού, δεν έφευγε μόλις άουτ.

Στο 72΄σέντρα σουτ του Δημπουλά ανάγκασε τον Γιουργούση σε διπλή επέμβαση και τέλος στο 88΄το επικίνδυνο μπάσιμο και η σέντρα του Κωτσαλά δεν βρήκε αποδέκτη στη μικρή περιοχή με την μπάλα να καταλήγει πλάγιο για τον Εθνικό.

Συνθέσεις

Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Γιουργούσης, Καταραχιάς, Κωτσαλάς Γ., Σπυριδάκης, Τσέλλος, Κουτσούμπας, Κακάβας (85’ Γκριτζάπης), Πέππας, Θαναηλάκης (92’ Μαλέρδος), Καντού, Ράπαι (48’ λ.τρ. Πατσαρούχας)

Εθνικός Φιλιππιάδας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Δημουλάς, Κόμνος, Λέντζος, Λάππας (58’ Κολιάκης), Άτσκα, Μάλλιος, Γήτας, Μαζιώτης (77’ Παπαρούνας)

περισσότερες φωτογραφίες στο efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected