Κατηγορίες
Super League 1

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να…ζήσει με τη 14η θέση;

Ranking-UefaΗ Ελλάδα έπεσε στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA γεγονός που σημαίνει πως από το 2017-2018 θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που θα παίξουν στην Ευρώπη οι ομάδες μας.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ για τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ με την Ελλάδα να παραμένει στην 14η θέση και τη διαφορά από την Τσεχία να μεγαλώνει έστω και ελάχιστα. Τι σημαίνει όμως για τη χώρα μας η 14η θέση στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ;

Στο Τσάμπιονς Λιγκ οι αλλαγές είναι ελάχιστες, αφού και οι δυο ομάδες που βγάζουμε θα δώσουν δυο προκριματικούς γύρους. Η μεγάλη διαφορά έρχεται στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αν η Ελλάδα πέσει κάτω από την 15η θέση αρχίζουν τα ζόρια.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά 

Champions League

Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι το 2017-2018 σύμφωνα με αυτά που γνωρίζαμε. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βγάζει δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη διαφορά πως τόσο ο πρωταθλητής της Super League όσο και ο πρώτος από τη διαδικασία των playoffs θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Για παράδειγμα παίρνουμε τι συνέβη πέρσι στο πρωτάθλημα μας. Ο Ολυμπιακός (πρωταθλητής) και ο Παναθηναϊκός (πρώτος στα Playoffs) θα έδιναν δυο προκριματικούς γύρους στην προσπάθεια τους να μπουν στους ομίλους.

Βέβαια τη σεζόν 2016-2017 η 13η θέση υπάρχει περίπτωση να εξασφαλίσει απευθείας θέση στους ομίλους, αν οι ομάδες που κατακτήσουν φέτος Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Europa League

Η μεγάλη αλλαγή έρχεται σε αυτή τη διοργάνωση σε σχέση με τα όσα έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η 14η θέση σημαίνει πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε απευθείας ομάδα στους ομίλους (όπως έγινε φέτος με τον Αστέρα). Το… ταξίδι ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο για το “αδύναμο” εισιτήριο από τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και οι άλλες δυο ομάδες θα παίξουν στον τρίτο προκριματικό. Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν πηγαίνει απευθείας καμία ομάδα.

Τι σημαίνει η 16η θέση

Σε περίπτωση που τη νέα σεζόν οι ομάδες μας δεν πάνε καλά και η Ελλάδα υποχωρήσει στην 16η θέση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η βαθμολογία. βέβαια, δεν είναι εύκολο να πούμε με λεπτομέρειες, όμως υπάρχουν σημαντικές απώλειες. Οι δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνουν μία, ενώ θα διατηρήσουμε τρεις ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας σ’ αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσει από τον δεύτερο γύρο (από τα μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι ομάδες που θα πάνε στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκινούν από τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected