Διάφορα

Είναι ο Λημνιώνας ο… παράδεισος επί γης; (photos)

Χαρακτηρίστηκε ως “παράδεισος επί γης”, βρίσκεται στη Ζάκυνθο και η επιλογή δεν είναι τυχαία.

Όσων από εσάς ο νους δικαιολογημένα πήγε στο “Ναυάγιο” ίσως να εκπλαγείτε, όταν διαβάσετε πως οι χρήστες του Tripadvisor που κλήθηκαν να επιλέξουν τις δέκα καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για το 2016 έδωσαν το “στέμμα” σε εκείνη του “Πόρτο Λιμνιώνα”. Η επιλογή τους έγινε με κριτήριο ότι συγκεκριμένη παραλία μπορεί να προσφέρει εφέτος ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές.

limniwnas1

Στον πανέμορφο βραχώδη κολπίσκο με τα καθαρά, διάφανα, καταγάλανα νερά έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε φιορδ. Το τοπίο μοναδικό αφού από ψηλά θαυμάζεις το «άγριο» με τους δύο βραχώδης κολπίσκους να διαδέχονται ο ένας τον άλλο και συνδυάζεται με τη δυνατότητα να βουτήξεις στις σπηλιές και να θαυμάσεις τα υπέροχα μοβ, πράσινα, κίτρινα χρώματα των βράχων και τον υπέροχο βυθό.

limnivnas2

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα με τις καλύτερες παραλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ανά ήπειρο και ανά χώρα, βάσει των κριτικών των χρηστών της. Στη λίστα με τις 25 κορυφαίες παραλίες στην Ευρώπη η παραλία Ελαφονήσι κατέλαβε τη 2η θέση, η παραλία Πόρτο Λιμνιώνας στη Ζάκυνθο την 7η, η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου την 11η, ο Κόλπος του Αγίου Παύλου στη Ρόδο τη 12η, η παραλία Σαρακίνικο στη Μήλο τη 13η και η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα τη 15η.

Μαζί με τους “Εγκρεμνούς” στη Λευκάδα και το “Μύρτο” στην Κεφαλλονιά την έχουν αναδείξει σε ένα από τους πιο καυτούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, με πολλές άλλες παραλίες της χώρας να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου.

imerazante.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected