Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Πρόκριση με “πεντάρα” η Τσέλσι κόντρα στα “αμούστακα” της Σίτι! (vid)

2728242_heroaΗ Σίτι παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης- και πολλούς πιτσιρικάδες- στο «Στάμφορντ Μπριζ» και η Τσέλσι τη διέλυσε (5-1), παίρνοντας πανεύκολη πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup.

Χρειαζόταν να έχει κανείς δίπλα του ένα λεξικό ποδοσφαιρικών όρων- ήταν ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μην τα θαλασσώσει κανείς διαβάζοντας τη σημερινή 11άδα που παρέταξε ο Πελεγκρίνι στο «Στάμφορντ Μπριζ»: Ανταραμπιόγιο, Κελίνα, Φαουπάλα, Γκαρσία και λοιπές 18χρονες «δυνάμεις», πλάι στην… παλιοσειρά τον Ιχεανάτσο (19 ολόκληρων Μαΐων).

Η ανάγκη, οι τραυματισμοί και τα σημαντικά παιχνίδια μέσα στις επόμενες 7 μέρες (Champions League μεσοβδόμαδα και τελικός Capital One την άλλη Κυριακή με τη Λίβερπουλ), υποχρέωσαν τον προπονητή της Σίτι να παρατάξει σύνθεση ανάγκης απέναντι στην- ανεβασμένη επί Χίντινγκ- Τσέλσι και, δυστυχώς γι’ αυτόν, ο αγωνιστικός ουρανός έπεσε στο κεφάλι του.

O σεληνιασμένος (από τη στιγμή που έφυγε ο Μουρίνιο και μετά…) Ντιέγκο Κόστα πέτυχε το έβδομο γκολ του στις 7 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις των «Μπλε» στο 35΄ για το 1-0, για να ισοφαρίσει ο Φαουπάλα δύο λεπτά αργότερα- πράγμα που αποδείχτηκε μοιραίο λάθος.

Ο Γουίλιαν στο 48΄ έκανε το 2-1, ο Κέιχιλ στο 53′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, ο Αζάρ στο 67΄ έλυσε τα μάγια που τον κρατούσαν μακριά από το συνδυασμό «πάσα και ασίστ στο ίδιο ματς» για δύο ολόκληρα χρόνια (Μάρτιος 2014) και «έγραψε» το 4-1, ο Όσκαρ σπατάλησε την ευκαιρία- από τα 11 βήματα- για το 5-1 στο 75΄ και ο Τραορέ στο 89΄ το έπραξε και ολοκλήρωσε την «πεντάρα» των περσινών πρωταθλητών που τους χάρισε την πρόκριση στους «8» του FA Cup.

Η Σίτι αποχώρησε, λοιπόν, με χαμηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση, τη στιγμή που η Τσέλσι συνεχίζει να κυνηγά το μοναδικό ρεαλιστικό της στόχο για ένα τρόπαιο (εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα ποδοσφαιρικών θαυμάτων και σηκώσει το Champions League).

Το άγευστο φετινό αγωνιστικό χάπι των «Μπλε» πρέπει κάπως να χρυσωθεί.

Και το FA Cup ίσως είναι η μικρή κουταλιά νοστιμιάς που ψάχνει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

δείτε βίντεο από την αναμέτρηση στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected