Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (1ος όμιλος) Κοζάνη – Θύελλα Φιλώτα 1-0 (photos)

jVD36crΜια πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα αγχωτική νίκη πήρε το απόγευμα της Κυριακής η Κοζάνη, απέναντι στην Θύελλα Φιλώτα με σκορ 1-0.

Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Το top-sport.gr βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ του παιχνιδιού.

Σε μία ηλιόλουστη μέρα, με τις καιρικές συνθήκες να είναι άκρως ποδοσφαιρικές, η ομάδα της Κοζάνης φιλοξένησε την Θύελλα Φιλώτα. Φίλαθλοι και των δύο ομάδων παρευρέθηκαν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν την αμφίρροπη αναμέτρηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν πολύ δύσκολα την αντίσταση του Φιλώτα, νικώντας τελικά με σκορ 1-0, χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Βουτσιώτης στο 41ο λεπτό του παιχνιδιού. Λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας στο 95ο λεπτό, με τον Τακίδη να σουτάρει ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι, και τον Παπαδόπουλο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Από την μία η ομάδα της Κοζάνης σίγουρα δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρ’ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο να πάρει το «τρίποντο» της νίκης, ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Οι παίχτες του κύριου Παρασκευά δημιούργησαν δύο τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία, όπου η μία από αυτές κατέληξε στα δίχτυα.

Από την άλλη η «λαβωμένη» Θύελλα Φιλώτα, ταξίδεψε στην πόλη της Κοζάνης με απουσίες, αλλά και με νέο προπονητή, έπειτα από την φυγή του Βασίλη Παπαδόπουλου. Οι νεαροί παίχτες του κύριου Σαμαρά έβγαλαν πάθος και ψυχή στο παιχνίδι τους, χωρίς όμως στο τέλος να μπορέσουν να πάρουν κάτι θετικό, παρά μόνο την εμφάνιση.

Η ομάδα της Φλώρινας στάθηκε άτυχη, αφού από τις πέντε τελικές προσπάθειες στην εστία του Τζόρτζεβιτς, οι δύο κατέληξαν στο δοκάρι.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την Κοζάνη να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά να μην απειλεί επιθετικά. Στο 17ολεπτό ο Φιλώτας θα χάσει την πρώτη του ευκαιρία, με τον Μμαστάνη να πιάνει το σουτ στην κίνηση, και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν κερδίζοντας φάουλ σε πολύ καλή θέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τακίδης, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

AUPEdnNΟ προπονητής της Κοζάνης έψαχνε λύσεις, ανεβάζοντας την ομάδα πιο ψηλά με τους παίχτες του πλέον να πιέζουν τον Φιλώτα. Στο 24ο λεπτό, ο Αλμπάνης θα βγάλει την πάσα στον Ηλία, ο οποίος θα κάνει αδύναμο διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην «αγκαλιά» του Κοντογουλίδη.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένη την κατοχή της μπάλας, με το παιχνίδι να μεταφέρεται στην μεσαία γραμμή με πολλές δυνατές μονομαχίες αλλά και διεκδικήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 41ο λεπτό, με τον Αλμπάνη να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Βουτσιώτη, ο οποίος θα μπει στην περιοχή, θα σουτάρει, ο Κοντογουλίδης θα αποκρούσει, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο μεσοεπιθετικός της Κοζάνης από κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, λύνοντας το «γόρδιο» δεσμό για την ομάδα του.

Το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν παρόμοιο, με την μπάλα να είναι συνεχώς πάνω-κάτω, αφού και οι δύο ομάδες αναζητούσαν το γκολ. Ο τελικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες περιορίστηκαν, αφού Κοζάνη και Θύελλα Φιλώτα υστερούσαν στην επιθετική τους γραμμή, με τις άμυνες να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα ο Στεφανίδης θα εκτελέσει με σέντρα σουτ το φάουλ που κέρδισε ομάδα του, με την μπάλα να αιφνιδιάζει όλους τους παίχτες και τον τερματοφύλακα της Κοζάνης και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας, χάνοντας έτσι μια σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο Φιλώτας.

Στην συνέχεια όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι δεν είχε φάσεις με την Κοζάνη να προφυλάσσει κατά κάποιο τρόπο το υπέρ της προβάδισμα και την Θύελλα Φιλώτα να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ οι παίχτες του κύριου Σαμαρά μαζί με τον τερματοφύλακα ανέβηκαν στην επίθεση για την τελευταία φάση, η άμυνα της Κοζάνης θωρακίστηκε για να κρατήσει αυτό το 1-0.

Έτσι στο 95ο λεπτό, έπειτα από σέντρα μέσα στην περιοχή και «αναμπουμπούλα» στην άμυνα, ο Τακίδης σούταρε από κοντά και ενώ όλοι πίστεψαν πως η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σαν από «μηχανής θεός» έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Το τελικό σφύριγμα από τον κύριο Μπαΐλη, έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Κοζάνη, η οποία έφτασε τους 27 στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη η Θύελλα Φιλώτα έμεινε στους 18.

Την επόμενη αγωνιστική η Κοζάνη θα ταξιδέψει στην Δράμα όπου θα αντιμετωπίσει την ιστορική Δόξα, ενώ ο Φιλώτας θα έχει ρεπό και θα πάρει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα, αφού ο Εθνικός Γαζώρου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Κοζάνη: (Παρασκευάς) Τζόρτζεβιτς, Δινοβίτσης, Τραυλός, Ηλίας, Αλιατίδης, Τσικόπουλος Η., Τσαγκαλίδης(79’ Καπετάνος), Αλμπαάνης(59’ Παπαδόπουλος), Τσικόπουλος Γ.(71’ Πετράκος), Βουτσιώτης, Χαματάϊ

Θύελλα Φιλώτα: (Σαμαράς) Κοντογουλίδης, Σπηλιώτης, Σέχι, Πιριτζαους, Τακίδης, Παπαγεωργίου, Θεοδουλίδης, Ελευθεριάδης(74’ Βαφειάδης), Μπαστάνης Θ.(61’ Ντινόπουλος), Στεφανίδης, Μπαστάνης Γ.

περισσότερες φωτογραφίες στο top-sport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected