Κατηγορίες
Διάφορα

Κάρτα Σίτισης – Ακόμη περισσότεροι οι δικαιούχοι. Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα της επόμενης δόσης

efbf0d12de7308d405a6ce7964a379f5_LΚαθυστέρηση λίγων ημερών και συγκεκριμένα στις 29 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε από το υπουργείο Εργασίας η καταβολή της όγδοης (Η’) δόσης στην κάρτα σίτισης. Την ίδια ημέρα θα γίνει η επόμενη, έβδομη κατά σειρά, καταβολή της μηνιαίας δόσης για το επίδομα ενοικίου σε 20.823 δικαιούχους.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε 208 δικαιούχους της δωρεάν επανασύνδεσης και παροχής ρεύματος, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί έως σήμερα από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο εγκρίθηκε η μεταφορά ποσού 17.427.000 ευρώ για να γίνει η καταβολή της επιδότησης σίτισης, μέσω της φόρτισης των εγκεκριμένων Καρτών Αλληλεγγύης.

Στο σχετικό έγγραφο, που φέρει την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, τονίζεται ότι θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά (70 – 220 ευρώ το μήνα, ανά περίπτωση με βάση εισοδηματικά κριτήρια), στους 147.981 αρχικούς δικαιούχους.

Η καταβολή της επόμενης δόσης θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα και όχι έως τις 25, όπως συνέβαινε έως τώρα, επειδή έπρεπε να ρυθμιστεί ένα τεχνικό και ουσιαστικό ζήτημα, δηλαδή να προστεθούν στη λίστα των δικαιούχων και άλλοι 2.659, που εγκρίθηκαν μέσα από τη διαδικασία επανελέγχου των σχετικών ενστάσεων που είχαν υποβληθεί. Ακριβέστερα, ήδη από τον προηγούμενο μήνα έχουν εγκριθεί μέσα από τη διαδικασία επανεξέτασης της  σχετικής Επιτροπής ΚΥΑ, 2.403 δικαιούχοι, οι οποίοι στην τρέχουσα καταβολή, θα λάβουν μαζί τρεις δόσεις της επιδότησης (τέταρτη, πέμπτη και έκτη δόση). Υπάρχουν όμως και άλλοι 256 δικαιούχοι που προέκυψαν μέσα από τους ελέγχους και τις εγκρίσεις που δόθηκαν κατά τον τρέχον μήνα και οι οποίοι στην καταβολή στο τέλος Φεβρουαρίου, θα  λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

Το σχετικό κονδύλι για το επίδομα ενοικίου θα ανέρχεταιο στα 2.708.149 ευρώ. Επιπρόσθετα, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται άλλοι 372, οι οποίοι είχαν υποβάλλει ενστάσεις, που έγιναν αποδεκτές από τη σχετική Επιτροπή Κρίσης που έχει συσταθεί για το θέμα. Ακριβέστερα, οι 262 εξ αυτών θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος. Οι υπόλοιποι 110 θα λάβουν τις τέσσερις πρώτες δόσεις της επιδότησης ενοικίου. Επίσης, προστέθηκαν άλλοι 79 δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου με το συνολικό ποσό της καταβολής να ανέρχεται σε 82.170 ευρώ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected