Basket

ΕΛΕΟΣ! Έβαλε 46 πόντους με 12 τρίποντα και χάρισε τη νίκη στους Warriors στην OKC με σουτ από τα 10 μέτρα! (vid)

CcSe1DMUUAAdbz9

Ναι, είναι τελικά αλήθεια. Ο Stephen Curry είναι… εξωγήινος. Πολύ απλά διότι αυτά που κάνει ώρες ώρες μοιάζουν εξωπραγματικά. Απίστευτα.

Στην Chesapeake Energy Arena ο σούπερ σταρ των Warriors έβαλε άλλη πινελιά στον φετινό καμβά των επιτευγμάτων του. Ίσως και την ωραιότερη όλων. Ο Curry πέτυχε 46 πόντους, ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων σε έναν αγώνα (12) και το τελευταίο εξ αυτών ήταν αυτό που χάρισε στο Golden State και τη νίκη μέσα στην Oklahoma City με 121-118. Με 0,6” να απομένουν. Από τα ΔΕΚΑ μέτρα!

Νέο ρεκόρ τριπόντων σε μία σεζόν

Ο Curry τελείωσε το ματς με 46 πόντους και 12/16 τρίποντα. Επέκτεινε το σερί των εύστοχων τριπόντων στους 129 αγώνες. Έσπασε το (δικό του) ρεκόρ για εύστοχα τρίποντα σε μία σεζόν, φτάνοντας τα 288. Και κανένα από αυτά δεν ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που έβαλε 0,6” πριν από τη λήξη. Με το σκορ ισόπαλο (118-118) ο Westbrook αστόχησε από κοντινή απόσταση, ο Green άρπαξε το ριμπάουντ και έδωσε τη μπάλα στα σίγουρα χέρια του Curry. Αυτός κατέβασε τη μπάλα και χωρίς να το περιμένει κανείς σηκώθηκε από τα 10 μέτρα, κι ενώ υπήρχε χρόνος να σουτάρει από πιο κοντά. Ποιος ο λόγος;

Κανείς δεν το πίστευε. Όλοι όμως το περίμεναν. Το σουτ του Curry βρήκε στόχο και το Golden State (μετά το άστοχο τρίποντο του Westbrook στο χρόνο που απέμενε) πήρε μία επική νίκη, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο το Golden State προηγήθηκε όλα κι όλα 29 δευτερόλεπτα συνολικά, κατόρθωσε εν τέλει να νικήσει. Με απίθανο τρόπο. Τόσο απίθανο, όσο και αυτά που έκανε στην παράταση ο Curry. Οι Warriors βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12 πόντους διαφορά στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ήταν πίσω με 11 στο 43′ και με τέσσερις 14,5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, μετά το έβδομο τρίποντο του Durant στο παιχνίδι (103-99).


πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected