Κατηγορίες
Football League

Football League – Στο ρετιρέ με ανατροπή η Κέρκυρα! (photos+vid)

ASA_KER29Η Κέρκυρα ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης στο ΔΑΚ Καρδίτσας αφού επικράτησε με 1-2 της Αναγέννησης που είχε προηγηθεί στο σκορ, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι.

Το αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί την εικόνα του αγώνα και δεν είναι δίκαιο για τους κιτρινόμαυρους που θα μπορούσαν να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς δεν υστέρησαν ούτε σε απόδοση, ούτε σε ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους.

Η μορφή του παιχνιδιού

Δυνατά μπήκε η Αναγέννηση στο παιχνίδι θέλοντας να κερδίσει χώρους και έλεγχο και πέτυχε γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Το ότι οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν νωρίς βοήθησε να ανοίξει το παιχνίδι και να γίνει εξαιρετικά ενδιαφέρον σε ότι αφορά στην διάθεση των δύο ομάδων να επιτεθούν. Η Κέρκυρα πιο οργανωμένα η Αναγέννηση με αντεπιθέσεις κυρίως από τα άκρα όπου δέσποζε ο ταχύτατος Μπλέντι.

Παρόλα αυτά μεγάλες φάσεις δεν είδαμε και ας μπήκε πολλές φορές η μπάλα μέσα στις δύο περιοχές. Οι τελικές που έγιναν ή ήταν πολύ άστοχες ή κόντραραν τα σουτ σε σώματα αμυντικών.

ASA_KER43Η επόμενη μεγάλη φάση μετά το γκολ της Αναγέννησης ήταν το γκολ της Κέρκυρας που ήρθε σε μια ανύποπτη φάση με ένα πολύ μακρινό σουτ που αν το είχε αντιληφθεί νωρίτερα ο Τσάμης θα είχε αποτραπεί.

Με δύο γκολ, λοιπόν, με επιθετική διάθεση, με δυνατές μονομαχίες, δεν έπληξε κανένας στο πρώτο 45λεπτο και το 1-1 που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μάλλον ευνοεί την Κέρκυρα που πέτυχε ένα πανέμορφο αλλά απροσδόκητο τέρμα.

Πιεστικά μπήκε η Αναγέννηση και στο δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα όμως να δείχνει πιο υποψιασμένη καθώς κινούνταν πιο αμυντικά και με μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν.

Η πρώτη κίνηση από τους πάγκους γίνεται για τους φιλοξενούμενους στο 56 με τον Βοσνιάδη να φρεσκάρει την κορυφή της επίθεσης περνώντας τον Μπαρντοβαλίεφ αντί του Παμλίδη στο αγώνα και τρία λεπτά αργότερα κάνει και δεύτερη αλλαγή στην επίθεση με τον Κοντό να αντικαθιστά τον Σουάνη και να κινείται στη δεξιά μεσοεπιθετική πλευρά.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η κατοχή μοιράζεται και οι δύο ομάδες αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν ρήγματα στον αντίπαλο αμυντικό σχεδιασμό χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι περισσότερες μάχες δίνονται στο κέντρο και όταν κερδηθούν δεν υπάρχει η καλή τελική που να δημιουργηθεί προϋποθέσεις ευκαιρίας.

Όλα αυτά μέχρι το 64 που η Κέρκυρα βρίσκει τον τρόπο με σέντρα από τα πλάγια να σκοράρει και να προηγηθεί. Κι όχι μόνο αυτό αλλά απειλεί στο επόμενο λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή.

Το γκολ αλλάζει και τα σχέδια του Θεοδοσιάδη που προχωρά σε δύο αλλαγές για να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα. Αρχικά ο Υφαντής δίνει τη θέση του στον Τσιλούλη και λίγο αργότερα ο Ακασού στον Τζέκο, με τους κιτρινόμαυρους να παίζουν πλέον με δύο σέντερ φορ, τον Τζέκο με πλάτη και τον Τσούκαλο με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Η Αναγέννηση είναι πλέον υποχρεωμένη να προωθηθεί και να ρισκάρει στα τελευταία λεπτά που βρίσκουν εντός αγωνιστικού χώρου και τον Μαυριά. Και πραγματικά παίρνει τα ηνία του αγώνα, χάνει δύο σχετικά καλές ευκαιρίες και πετυχαίνει γκολ που δεν μετράει. Ο διαιτητής υποδεικνύει οφσάιντ θεωρώντας στο σουτ του Μαυριά υπήρχε παίκτης που επηρέαζε τη φάση.

Η Αναγέννηση συνεχίζει να προσπαθεί και στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων με την Κέρκυρα να αμύνεται μαζικά και 90+3 χάνει μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι που σίγουρα δεν άξιζε στην Αναγέννηση να το χάσει.

Τα γκολ

6. Εκτέλεση κόρνερ του Πιτταρά από αριστερά, κεφαλιά του Σκαθαρούδη από την μικρή περιοχή και πολύ νωρίς προβάδισμα 1-0 για την Αναγέννηση

ASA_KER1930. Εκπληκτικό σου του Χιντζίδη από 30 μέτρα αιφνιδίασε τον Τσάμη που έδειξε να μην το περίμενε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του

64. Ο Κοντός ξέφυγε από δεξιά με τους παίκτες και τους φιλάθλους της Αναγέννησης να διαμαρτύρονται για οφσάιντ, έκανε την σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο εντελώς ξεμαρκάριστος Αρναρέλλης πέτυχε με κεφαλιά το 1-2

Το φιλμ του αγώνα

66. Εξαιρετικό σουτ του Μπαρντοβαλίεφ έξω από την περιοχή και ανάλογης ομορφιάς απόκρουση από τον Τσάμη σε κόρνερ

72. Εκτέλεση φάουλ του Μπλέντι, κεφαλιά του Δημόπουλου μπλόκαρε ο Αραμπαντζής

78. Σουτ του Σκαθαρούδη μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αραμπαντζή

81. Μετά από φάση στην περιοχή της Κέρκυρας η μπάλα στρώνεται στον Μαυριά που πιάνει δυνατό σουτ. Η μπάλα περνάει χωρίς να χτυπήσει σε παίκτη της Αναγέννησης αλλά με έναν εξ αυτών να αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του.
Αυτό κρίθηκε ότι επηρέασε τη φάση και το γκολ(δοκάρι και μέσα) δεν μέτρησε.

90. Απανωτά σουτ της Αναγέννησης από Τσούκαλο και Δημόπουλο αποκρούονται από σώματα αμυντικών.

90+3. Η μπάλα φθάνει στον Τζέκο δίπλα στο δοκάρι που σουτάρει δυνατά με τον Αραμπατζή να αποκρούει

Συνθέσεις

Αναγέννηση(Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Γκουγκούδης, Μπλέντι, Δημόπουλος, Γκόλιας, Καραχάλιος, Ακασσού (73 Τζέκος), Υφαντής (67 Τσιλούλης), Τσούκαλος, Πιτταράς(79 Μαυριάς), Σκαθαρούδης

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμεζ, Ιωάννου, Βενέτης, Χιντζίδης (70 Ντιόγκο), Νίκιτς, Ζορμπάς, Σουάνης (59 Κοντός), Ντουαλά, Αρναρελλής, Παμλίδης (56 Μπαρντοβαλίεφ)

*περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο του αγώνα στο karditsalive.net

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected