Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Αλεξάνδρειας 2-1

_DSC3529

Την μαθηματική παραμονή του στην κατηγορία πανηγυρίζει σήμερα ο Αχιλλέας Νάουσας, που επικράτησε με 2-1 της ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά “σφράγισε” έτσι μια σεζόν με πολλές χαρές και ελάχιστες λύπες, μια χρονιά που αρκετοί ήταν εκείνη που θεώρησαν εξ αρχής πως ο Αχιλλέας θα ήταν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Ωστόσο, οι “κυανόλευκοι” τους διέψευσαν πανηγυρικά και παρά τις διοικητικές αναταράξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατάφεραν να διατηρήσουν το αγωνιστικό επίπεδο και να βρίσκονται σήμερα, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, στην 6η θέση της βαθμολογίας!

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Κυριάκου Καρασαββίδη οριστικοποίησε σήμερα το πλασάρισμα του στην 3η θέση της βαθμολογίας, μια πολύ μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως πριν δύο χρόνια, η ομάδα δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα της Α1 και πέρσι “γεννήθηκε” ουσιαστικά από τις στάχτες της. Με καινούρια διοίκηση και έναν νεαρό προπονητή, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ και να βάλει τις βάσεις για τη νέα σεζόν.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, απόλυτα λογικό καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες. Οι “πράσινοι” (με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους) ξεκίνησαν δυνατά, είχαν δύο καλές στιγμές με τους Πέτκο και Αρβανίτη, ωστόσο ο Αχιλλέας, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Γκατζούφα, ευτύχησε να προηγηθεί.

DSCN9996

Το νικητήριο γκολ για τον Αχιλλέα πέτυχε στο 82′ ο Καραμεταξάς

Ο Παρθενόπουλος κινήθηκε ωραία στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσιρίδη, με τον ρέφερι της συνάντησης κ. Χρυσάνη να υποδεικνύει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του νεαρού τερματοφύλακα της ΑΕΑ, σημειώνοντας παράλληλα το 12ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Οι “κυανόλευκοι” έφτασαν στη συνέχεια κοντά στο 2-0, ο Δημήτρης Σαμαράς όμως δεν κατάφερε από καλή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν στα επόμενα λεπτά. Στο 33′ μάλιστα “άγγιξαν” το 1-1, όταν ο Γιάννης Νικολόπουλος έκανε την κάθετη πάσα και ο Αρβανίτης με πλασέ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια πάνω στον Ηλιάδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο με τον Αχιλλέα να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν και να παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις. Ο αγωνιστικός χώρος άλλωστε δεν επέτρεψε πολλές τεχνικές επιλογές και όπως αναμενόταν, το γκολ ήρθε από στημένη φάση. Συγκεκριμένα στο 82′ και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, ο Δημητρίου εκτέλεσε το φάουλ, το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΑ σάστισε και ο Καραμεταξάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκατζούφα που προσπάθησε αρχικά να κάνει έξοδο αλλά σάστισε και η μπάλα πέρασε από πάνω του.

Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στους “πράσινους” και συγκεκριμένα στο 90+4′ όταν ο Παναγιώτης Κούκλας γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, ο Πέικος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ηλιάδης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το ρεπορτάζ της ΑΕ Αλεξάνδρειας είναι μία προσφορά των Ελαστικών «Γιάννη Τσιρίδη», Ελευθερίου Βενιζέλου 87

DSC_0888

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Χρυσάνης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Ζαχαριάδη

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Γκέτσος, Βακαλίδης, Μπαξεβάνος, Καραμεταξάς, Στογιάννος Γ., Μπιγκάνος (88′ Σαμαράς Τ.), Τσαρτσίου (71′ Δημητρίου), Σαμαράς Δ., Κοσμάς, Παρθενόπουλος (90+2′ Ψαθάς)

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Γκατζούφας, Νικολόπουλος Ι., Πέικος, Κούκλας Π., Γρηγοριάδης (83′ Μπακιρτζής), Τσιρίδης, Κούκλας Α., Αρβανίτης (66′ Λέκκας), Τζιλόπουλος (71′ Παπακωνσταντίνου), Αναστάσης, Πέτκος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected