Κατηγορίες
Basket

Ο “Δαυίδ με τον Γολιάθ” στον σημερινό μεγάλο τελικό του Κυπέλλου!

kypello-mpasketΠαναθηναϊκός και Φάρος αναμετρώνται στον 41ο τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (17:30, Novasports2), σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι έρχονται… με φόρα από τη Μάλαγα συμμετέχουν στον τελικό για 12η συνεχόμενη χρονιά και κυνηγούν το πέμπτο συνεχές τρόπαιο, ενώ η ομάδα-έκπληξη της φετινής χρονιάς, ο Φάρος Κερατσινίου, έφτασε στον τελικό στη δεύτερη μόλις χρονιά που συμμετέχει στο Κύπελλο.

Πριν από το τζάμπολ του τελικού, ο ΠΣΑΚ θα τιμήσει τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Μιχάλη Κακιούζη για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ τον αρχηγό του Παναθηναϊκού θα βραβεύσει και ο Φάρος.

Ο προπονητής του Φάρου, Ανδρέας Πολέμης, ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με έξι ευρωπαϊκά. Εμείς έξι χρόνια πριν ήμασταν στη Β’ ΕΣΚΑΝΑ. Έχουμε δώσει αγώνα. Ζούμε το όνειρό μας. Καταφέραμε να φτάσουμε εδώ με ιδρώτα και πάθος.Θα κάνουμε τα πάντα να δείξουμε ότι ο Φάρος δεν ήρθε τυχαία εδώ».

Από την πλευρά του ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, δήλωσε: «Σεβόμαστε τον Φάρο, άξιζε να φτάσει στον τελικό. Όλοι οι παίκτες του έχουν εμπειρία από την Α1. Είναι η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε στον τελικό. Θα είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι για να πάρουμε το Κύπελλο. Θέλω να συγχαρώ τους αντιπάλους μας. Αυτή είναι μια σπουδαία ιστορία για το μπάσκετ, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό διδάσκει πώς φτάνει κανείς στους μεγάλους στόχους. Είχαμε ένα δύσκολο ταξίδι μετά τη Μάλαγα. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected