Κατηγορίες
Διάφορα

Απίστευτο βίντεο : Η καθαίρεση της οδικής γέφυρας στην Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου

kathairesiΤην περασμένη Τετάρτη 02 Μαρτίου, η ΕΡΓΟΣΕ καθαίρεσε την άνω διάβαση της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου – Καρυωτίκων, στην περιοχή του Νεκροταφείου Ξυλοκάστρου.

Πρόκειται για οδική γέφυρα που περνά πάνω από την Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και στη θέση της θα ολοκληρωθεί η κατασκευή άλλης γέφυρας μεγαλυτέρων διαστάσεων, ώστε να χωράει κάτω από αυτή και ο αυτοκινητόδρομος και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Η εν λόγω γέφυρα αποτελούσε επί σειρά ετών εμπόδιο στην ανάπτυξη του αυτοκινητοδρόμου και της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.) στη θέση αυτή. Αποτελεί τμήμα του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο –Ροδοδάφνη» συνολικού μήκους 71,5 χιλιομέτρων, με το οποίο ολοκληρώνεται η κατασκευή της Σ.Γ.Υ.Τ μέχρι την Ροδοδάφνη και αναμένεται να λειτουργήσει με σύγχρονη ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση μέχρι το 2018.

Οι εργασίες καθαίρεσης και απομάκρυνσης των υλικών ολοκληρώθηκαν σε μια νύχτα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αποκλεισμού κυκλοφορίας οχημάτων στην Εθνική Οδό.

patranews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected