Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τεράστιο ενδιαφέρον στους οκτώ επαναληπτικούς του Europa League!

_88691532_sturridge_penalty_reutersΚάτοχο βρίσκουν οχτώ εισιτήρια για τα προημιτελικά του Europa League. Ξεχωρίζουν οι «μάχες» Μαν. Γιουν.-Λίβερπουλ και Τότεναμ-Ντόρτμουντ, μεγάλο ενδιαφέρον και στους υπόλοιπους επαναληπτικούς.

Η αλήθεια είναι ότι οι φίλοι του ποδοσφαίρου, περίμεναν περισσότερο αμφίρροπη την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Europa League. Ωστόσο, οι «κόκκινοι» με το καθαρό 2-0 στο «Άνφιλντ», πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ψάχνουν πλέον μια μεγάλη ανατροπή στο «Ολντ Τράφορντ», κάτι που έχουν πετύχει τρεις φορές στο παρελθόν, όταν έχασαν με αυτό το σκορ στο πρώτο παιχνίδι.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το ζευγάρι Τότεναμ-Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 3-0 στη Γερμανία, που αποτελεί την μεγαλύτερη της επί αγγλικών ομάδων και _88690572_tv031913957ασφαλώς έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά την πρόκριση. Για τους «σπερς», που έχουν να σκαρφαλώσουν ένα… βουνό, αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα τους σε 137 παιχνίδια που έχουν δώσει στο κύπελλο UEFA και μετέπειτα Europa League.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια, μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη αίγλη, αλλά παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η Βιγιαρεάλ ταξιδεύει στη Γερμανία για το ματς με τη Λεβερκούζεν και καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0, ενώ η Σαχτάρ πάει στο Βέλγιο για τον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ, έχοντας παρακαταθήκη το 3-1 της Ουκρανίας.

Μικρότερο προβάδισμα, μετά τις νίκες τους με σκορ 1-0, έχουν Μπιλμπάο και Φενερμπαχτσέ απέναντι σε Βαλένθια και Μπράγκα αντίστοιχα, ενώ ακόμη πιο «ανοιχτοί» είναι οι επαναληπτικοί Λάτσιο-Σπάρτα Πράγας και Σεβίλλη-Βασιλεία μετά το 1-1 στην Τσεχία και το 0-0 στην Ελβετία.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών της φάσης των «16»

Στις 20:00

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ (0-2)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-1)
Λάτσιο-Σπάρτα Πράγας (1-1)

Στις 22:05

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (0-2)
Τότεναμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (0-3)
Άντερλεχτ-Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-3)
Σεβίλλη-Βασιλεία (0-0)
Σπόρτινγκ Μπράγκα-Φενερμπαχτσέ (0-1)

** Στην παρένθεση, τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected