Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Με στόχο το +8 η Λέστερ, μεγάλο ντέρμπι στο Μάντσεστερ!

Leicster-City-vs-Crystal-PalaceΘα μπορέσει η πρωτοπόρος Λέστερ να «δραπετεύσει» από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας αυξάνοντας τη διαφορά της στο +8;

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Έβερτον υποδέχεται την Άρσεναλ. Μετά το 2-0 επί της Τσέλσι, τα «ζαχαρωτά» θα επιδιώξουν ακόμα ένα μεγάλο αποτέλεσμα, με τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται σε αγωνιστική καθίζηση.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ όμως δέχεται εύκολα την κόντρα και αυτό είναι το πρώτο θετικό στοιχείο για τον Αρσέν Βενγκέρ. Το δεύτερο είναι το κίνητρο, μιας και οι Λονδρέζοι έχουν ως στόχο μόνο την τετράδα, που μπορεί να απειληθεί στη συνέχεια κυρίως από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και από τη Λίβερπουλ που δεν έχει και τόσο βαρύ πρόγραμμα.

Η πρωτοπόρος Λέστερ, καλείται να επιβεβαιώσει το κάκιστο πρόσωπο που δείχνει εντός έδρας η Κρίσταλ Πάλας, παίρνοντας το «τρίποντο» που θα τη διατηρήσει στην κορυφή σε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι κατάφερε να μείνει στην κορυφή βγάζοντας το τελευταίο διάστημα ένα δύσκολο πρόγραμμα, ενώ είχε, χωρίς υπερβολή και το κοκαλάκι της νυχτερίδας, καθώς η διαφορά της από τις υπόλοιπες αντί να μειωθεί αυξήθηκε ακόμα και όταν υπήρχαν βαθμολογικές απώλειες (Άρσεναλ 1-2, Γουέστ Μπρομ 2-2). Σήμερα ψάχνει ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο καθώς με νίκη θα βρεθεί στο +8 από την Τότεναμ, έστω και με ματς περισσότερο.

Δύσκολη αποστολή για την Τσέλσι, η οποία φιλοξενεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το «τρένο» που λέγεται Γουέστ Χαμ. Δεν πείθουν οι «μπλε», την ώρα που η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς πάει από το καλό, στο καλύτερο και πλέον είναι πιο έτοιμη από ποτέ να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τετράδα. Τη δική τους απάντηση θέλουν να δώσουν οι παίκτες του Γκους Χίντινγκ.

Την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη έχει η Σουόνσι, υποδεχόμενη την ουραγό Άστον Βίλα, η οποία δείχνει ότι απλά… δεν μπορεί. Οι «κύκνοι» δεν κινδυνεύουν άμεσα, ωστόσο μία νίκη κόντρα στους «χωριάτες» θεωρείται επιβεβλημένη για βαθμολογική και κυρίως… ψυχολογική ανάκαμψη.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/03
Έβερτον – Άρσεναλ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ (17:00)
Γουέστ Μπρομ – Νόριτς (17:00)
Γουότφορντ – Στόουκ (17:00)
Τσέλσι – Γουέστ Χαμ (17:00)
Σουόνσι – Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 20/03
Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ (15:30)
Νιόυκαστλ – Σάντερλαντ (15:30)
Τότεναμ – Μπόρνμουθ (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Άστον Βίλα – Τσέλσι
Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Παλας
Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι
Νόριτς – Νιούκαστλ
Στοουκ – Σουόνσι
Άρσεναλ – Γουότφορντ
Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ
Λίβερπουλ – Τότεναμ
Λέστερ – Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον

Πηγή: http://www.england365.gr/

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected