Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιταλία – “Αφεντικό” της πόλης η Γιούβε και μάλιστα με καρέ! (vids)

641f5b490ccfb3cb1fc94c42971476ba-k6vG-U14010900432071tF-620x349@Gazzetta-Web_articoloΜπορεί στην Ευρώπη να έμεινε εκτός από την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο στην επιστροφή της στις εγχώριες υποχρεώσεις, για το ντέρμπι της πόλης, η Γιουβέντους φρόντισε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό, επικρατώντας 4-1 στην έδρα της Τορίνο κι αυξάνοντας εκ νέου τη διαφορά από τη Νάπολι στους έξι βαθμούς.

Κάθε άλλο παρά εξουθενωμένοι εμφανίστηκαν οι «μπιανκονέρι» στο τοπικό ντέρμπι, μετά το εκπληκτικό ματς με τους Βαυαρούς. Μπορεί να αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Champions League, χάνοντας 4-2 στην παράταση στο Μόναχο (2-2 κ.α.), ωστόσο στην επιστροφή τους στις εγχώριες υποχρεώσεις, ήθελαν να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Τζανλουίτζι Μπουφόν κατάφερε κι έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στη Serie A, κρατώντας ανέπαφη την εστία του για 973 λεπτά! Παράλληλα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είδε τον Ντιμπάλα να αποχωρεί τραυματίας στο 32′, ωστόσο ο Μοράτα που μπήκε στη θέση του, τον έβγαλε… ασπροπρόσωπο, σκοράροντας δύο γκολ.

Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με τους φιλοξενούμενους στο 2-0, καθώς ο Πογκμπά με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ (33′) κι ο Κεντίρα με μία ωραία προσπάθεια (42′) έβαλαν μπροστά στο σκορ την ομάδα τους.

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η «γκρανάτα» μείωσε το σκορ, με τον Μπελότι να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σάντρο. Μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί τελείως διαφορετικά, εάν στο 58′ μετρούσε το γκολ του Λόπες, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα, η «Γηραία Κυρία» πήρε τα ηνία κι έφτασε στο 4-1, με τον Μοράτα να χρίζεται δις σκόρερ (63′, 76′), «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. Σημειώνεται πως το σύνολο του Αλέγκρι τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κεντίρα (87′).

Έτσι, η Γιουβέντους έφτασε στην 4η σερί της νίκη στη Serie A, αύξησε ξανά τη διαφορά από τη Νάπολι στους έξι βαθμούς, περιμένοντας «γκέλα» της τελευταίας που αργότερα υποδέχεται την Τζένοα.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected