Κατηγορίες
Super League 1

Ο Κώστας Φορτούνης μιλά για θαυματουργό μηχάνημα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη! (photos)

59af49cc5164304a2def53c1e7a7c79c_XLΠριν από λίγες εβδομάδες ο Νεϊμάρ ανάρτησε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, η οποία έβαλε «φωτιά» στις τάξεις των ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα

Τα πόδια του ήταν σκεπασμένα από κάτι που έμοιαζε με κουβέρτα και από αυτό προεξείχε ένας σωλήνας. Στην Ισπανία έχει γίνει πολύ μεγάλο θέμα με το συγκεκριμένο μηχάνημα και όπως αποδείχτηκε, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά των Καταλανών. Πρόκειται για ένα μηχάνημα μυϊκής αποκατάστασης, το οποίο θεωρείται η τελευταία λέξη στην επιστήμη της πρεσοθεραπείας.

Λίγες ημέρες πριν, παρόμοιο φωτογραφία ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram και ο Κώστας Φορτούνης. Ακριβώς, λοιπόν, το ίδιο μηχάνημα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα υπάρχει και στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και το χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Τι ακριβώς είναι, όμως, και ποια η χρησιμότητά του;

fortounis presotherapeia

Ονομάζεται Normatec και πρόκειται για την… τελευταία λέξη της τεχνιλογίας στον τομέα της πρεσοθεραπείας, που γίνεται μέσω της ατμοσφαιρικής πίεσης. Στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο μηχάνημα χρησιμοποιείται από πέρυσι, ενώ στη ζωή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μπήκε από τον περασμένο Αύγουστο. Η κάθε συνεδρία που γίνεται, διαρκεί περίπου 25 λεπτά κι αποτελεί έναν επιπλέον τρόπο ξεκούρασης.

Με το Normatec ξεκουράζονται οι μύες από την κόπωση και με τον συγκεκριμένο τρόπο μειώνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι θλάσεις. Χρήση κάνουν οι ποδοσφαιριστές που αισθάνονται κόπωση και τα πόδια τους βαριά. Στην Μπαρτσελόνα το Normatec το χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες. Κοστίζει 2.000 ευρώ και σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου είναι πολύ χρήσιμο, αφού μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους μυϊκούς τραυματισμούς.

Normatec-w-battery-pack

Ο Ολυμπιακός ακόμα και σε αυτόν τον τομέα ακολουθεί τις πρακτικές των πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Πλην της Μπαρτσελόνα, ανάλογο μηχάνημα έχει στη διάθεσή της και η Γιουβέντους με τον Ντιμπάλα πριν από λίγες ημέρες να έχει αναρτήσει σχετική φωτογραφία.

Πρόκειται, πάντως, για κορυφαίο μηχάνημα για την πρόληψη τραυματισμών, κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη πρόοδο έχει κάνει η επιστήμη και σε αυτόν τον τομέα. Γι’ αυτό, στου Ρέντη υπάρχουν όλες οι ανέσεις για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αφού τα παιχνίδια είναι διαδοχικά κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

*gavros.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected