Κατηγορίες
Διάφορα

Η επιστολή του Υπουργού στον Δήμαρχο Βέροιας για δημιουργία Hot Spot!

2011090601206-previewΜε επιστολή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στα όρια του Δήμου του και συγκεκριμένα στην Αγ. Βαρβάρα και στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το κέντρο πρόκειται να φιλοξενεί 300-500 άτομα και θα αρχίσει να δέχεται κόσμο, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Δείτε την επιστολή του Υπουργού:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 20 Μαρ 2016
Κύριο Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη
Δήμαρχο Βέροιας

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, η χώρα μας το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κρίση σε ότι αφορά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία αντικατοπτρίζεται μέσα από τις συνεχώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές, οι οποίες εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια.

Η Ελληνική πολιτεία προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και άμεσα στα ανακύπτοντα προβλήματα, τα οποία δυστυχώς καθημερινώς διογκώνονται και για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους προϋποθέτουν την αγαστή συνεργασία όλων των κρατικών δομών συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με βάση το πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Ελληνικής Πολιτείας, που αφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι, στην περιοχή του Δήμου σας και ειδικότερα στο χώρο του «Στρατοπέδου Αρματολού Κόκκινου», θα δημιουργηθεί Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας.

Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για αριθμό προσφύγων από 300 έως 500, αφού πρώτα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσής του και αφού ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι, οι αρχές του ανθρωπισμού και της φιλοξενίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα και εμείς ως υπερήφανοι απόγονοι των προγόνων μας θα πρέπει να τις ακολουθήσουμε.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Βίτσας
Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Πηγή: protothema.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected