Κατηγορίες
Basket

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι 155 πόντοι της ομάδας της Ελληνίδας μπασκετμπολίστριας, Εβίνας Μάλτση!

5005058Η Μπότας της Εβίνας Μάλτση πήρε ιστορική νίκη στην έδρα της Ορντουσπόρ με διαφορά 107 πόντων (48-155)! Διαβάστε τι έκανε η Ελληνίδα παίκτρια και για ποιο λόγο είναι οργισμένες οι γηπεδούχες...

«Πρώτο θέμα» έγινε στην Τουρκία το «διπλό» της Μπότας στην έδρα της Ορντουσπόρ. Ο λόγος πολύ απλός και… ξεκάθαρος. Η ομάδα της Ελληνίδας «μπόμπερ» πήρε τεράστια νίκη, η οποία αποκτά ιστορικό χαρακτήρα, αφού η συνολική διαφορά ήταν 107 πόντοι, μιας και οι φιλοξενούμενες έβαλαν 155π. και δέχθηκαν μόλις 48π.! Η Μπότας, που δίνει τη δική της μάχη για τα… πλέι οφ της Α’ Κατηγορίας του τουρκικού πρωταθλήματος στις γυναίκες, βρήκε απέναντί της το «πτώμα» της Ορντουσπόρ και έκανε «πάρτι».

Οι γηπεδούχες βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και παρατάχθηκαν δίχως τρεις ξένες αθλήτριές τους λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για τον λόγο αυτό, έπαιξαν με γηγενείς μπασκετμπολίστριες και παίκτριες από τις ακαδημίες. Έτσι, μετά τη βαριά ήττα η Ορντουσπόρ, που ένιωσε πως δεν τη σεβάστηκε η αντίπαλός της, έγραψε στο Twitter οργισμένα και με ειρωνικό ύφος: «Συγχαρητήρια στην Μπότας για τη νίκη που πήρε, η οποία ήταν άξια του αθλητικού πνεύματος».

Στα του αγώνα, η Μάλτση είχε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ η Ορντουσπόρ χρησιμοποίησε συνολικά έξι (6) παίκτριες. Η Μπότας είχε 56/76 δίποντα, έβαλε 94 πόντους στο ημίχρονο, δοκίμασε συνολικά 109 σουτ και έφτασε στο «μαγικό» 155π. με μόνο μία (1) βολή! Στο παιχνίδι έγιναν και από τις δύο ομάδες μόλις 11 φάουλ!

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected