Ποδόσφαιρο Κόσμος

Όλα τα λεφτά το ματς στο Βερολίνο, απίστευτη ανατροπή της Αγγλίας! (photos+vid)

germany3Το φιλικό της Γερμανίας με την Αγγλία στο Βερολίνο ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου! Τα “πάντσερ” προηγήθηκαν 2-0 στο 57′ και τα “λιοντάρια” πέτυχαν εκπληκτική ανατροπή κάνοντας το 3-2 στο 91ο λεπτό.

Το ματς είχε καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες που “μύριζαν” γκολ στο πρώτο 25λεπτο αλλά η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς έγινε ουσιαστικά στο 27′. Τότε ο Μάριο Γκόμεθ νίκησε με ωραίο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή τον Μπάτλαντ όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του για οφσάιντ (καλυπτόταν ο άσος της Μπεσίκτας όταν η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Κεντίρα).

Το 1-0 όμως για τη Γερμανία δεν άργησε πολύ, καθώς ήρθε πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Ο Τόνι Κρόος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπάτλαντ, ο οποιός μάλιστα αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, δίνοντας τη θέση του στον Φόρστερ.

Η Αγγλία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση με τους Ντέλε Άλι στο 52′ (απέκρουσε το σουτ του ο Νόιερ) και Χέντερσον στο 55′ (έβαλε σωτήρια κόντρα ο Χέκτορ και έδιωξε σε κόρνερ), ωστόσο στο 57′ η Γερμανία ήταν εκείνη που σκόραρε ξανά.

Ο Κεντίρα έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Γκόμεθ, με τον υψηλόσωμο φορ να νικάει κατά κράτος τους αμυντικούς των “λιονταριών” να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Φόρστερ για το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα το ματς “πήρε φωτιά” ξανά καθώς η Αγγλία μείωσε σε 2-1 με φανταστικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Χάρι Κέιν πάτησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή “αδειάζοντας” δύο παίκτες της Γερμανίας και κατόπιν εκτέλεσε με δεξί διαγώνιο σουτ τον Νόιερ, στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 69′ ο Μάνουελ Νόιερ αρνήθηκε 2-2 στα “λιοντάρια” όταν απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του Ντέλε Άλι από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως στο 74′ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει την ισοφάριση.

Ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική Αγγλίας και μάιλστα με ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό τροπο αφού από το γύρισμα του Κλάιν από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι στην κίνηση και παρότι πιεζόταν από τον Ρίντιγκερ!

Το γκολ αυτό έδωσε μάλιστα φτερά στους Άγγλους που πίεσαν και για τρίτο γκολ και είχαν στη συνέχεια δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να πετύχουν την ανατροπή: στο 83′ η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ από σουτ του Χέντερσον ενώ στο 84′ ο Ντέλε Άλι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι, με τον Νόιερ εξουδετερωμένο…

Συνθέσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζαν, Ρίντιγκερ, Χούμελς (46′ Τα), Χέκτορ, Κρόος, Κεντίρα, Μίλερ (75′ Ποντόλσκι), Εζίλ, Ρόις (64′ Σέρλε), Γκόμεθ (79′ Γκέτσε)

ΑΓΓΛΙΑ: Μπάτλαντ (45′ Φόρστερ), Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Χέντερσον, Λαλάνα (71′ Μπάρκλεϊ), Ντέλε Άλι, Γουέλμπεκ (71′ Βάρντι), Κέιν

περισσότερες φωτογραφίες στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected