Κατηγορίες
Διάφορα

Η συγκλονιστική ιστορία της 13χρονης που άφησε μήνυμα πίσω από τον καθρέφτη της (photos)

www.kamikaze.gr_Όταν η κόρη τους έχασε τη μάχη με τον καρκίνο την περασμένη εβδομάδα, οι Dean και Caroline Orchard δεν ήξεραν ότι ανάμεσα στα πράγματά της θα βρουν κάτι που θα τους έφερνε πιο κοντά της από ποτέ. 

Στην προσπάθειά τους να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα της αδικοχαμένης Athena και να αδειάσουν το δωμάτιό της, οι γονείς της βρήκαν το μυστικό μήνυμα τριών χιλιάδων λέξεων, που είχε αφήσει για εκείνους και τα αδέλφια της πίσω από τον καθρέπτη.

Η 13χρονη κοπέλα, μέσω του κειμένου, δίνει συμβουλές στην οικογένειά της για το πώς να ζουν και αποκαλύπτει την θετική στάση που είχε: «Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, γι” αυτό αξιοποιήστε την στο έπακρο. Μπορεί αύριο να βρείτε ότι πάσχετε από μια θανατηφόρο ασθένεια. Η ζωή είναι άσχημη, μόνο αν εσείς την κάνετε άσχημη.»

Ο Dean υποστηρίζει ότι ξεκίνησε να το διαβάζει, αλλά σταμάτησε επειδή ήταν πολύ έντονο. Πολύ αποκαρδιωτικό, το χαρακτήρισε.

Η Athena διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα, μια μορφή καρκίνου των οστών, στην ηλικία των 12. Αφορμή υπήρξε μία λιποθυμία που είχε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Έκανε μια επέμβαση επτάμισι ωρών, για να αφαιρεθεί ένας όγκος στην σπονδυλική της στήλη και ακολούθησαν αρκετοί μήνες χημειοθεραπείας, για τον καρκίνο που είχε εντοπιστεί στους ώμους, το κεφάλι και την σπονδυλική στήλη της.

Έχασε τα μαλλιά και την δύναμή της, αλλά όχι την θετική στάση της, πράγμα που φαίνεται και στο μήνυμά της: «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς. Ίσως, δεν γίνονται όλα για ένα ευτυχές τέλος, ίσως γίνονται για την ιστορία. Ο σκοπός της ζωής είναι μία ζωή που να έχει σκοπό. Η διαφορά ανάμεσα στο συνηθισμένο και το ασυνήθιστο είναι αυτό το κάτι λίγο παραπάνω.»

Παρά την θεραπεία, στην οποία υποβλήθηκε, η κατάστασή της χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα. Μερικές ημέρες αργότερα, οι γονείς της ανακάλυψαν το μήνυμά της και την ένιωσαν ξανά κοντά τους.

Γιορτάζοντας τα 13α γενέθλιά της

«Δεν μπορούσα να πιστέψω όλο αυτό το κείμενο που έβλεπα. Ήταν περίπου τρεις χιλιάδες λέξεις. Ήταν τόσο συγκινητικό«, λέει ο πατέρας. «Δεν μας το είπε ποτέ, αλλά έτσι ήταν. Ένας άνθρωπος του πνεύματος. Έκανε πράγματα που εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω. Ήταν τόσο έξυπνη.»

Η Athena, που πίσω της άφησε έκτος από τους γονείς της άλλες έξι αδελφές και τρεις αδελφούς, συγκίνησε όλη την οικογένεια μιλώντας για τον έρωτα. «Θέλω να ερωτευτώ κάποιον που θα μπορώ να του ανοίξω την καρδιά μου. Ηαγάπη είναι σπάνια, η ζωή περίεργη, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και οι άνθρωποι αλλάζουν.»

Από την πλευρά της η μητέρα της την χαρακτηρίζει ως «όμορφη και αθλητική», «το πιο γενναίο πρόσωπο που ξέρει«. «Γνωρίζαμε ότι στην Athena άρεσε να γράφει, ότι ήταν κομμάτι της, ότι την έκανε χαρούμενη«, λέει.

Το μήνυμα του καθρέπτη 

«Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς. Ίσως, δεν γίνονται όλα για ένα ευτυχές τέλος, ίσως γίνονται για την ιστορία. Ο σκοπός της ζωής είναι μία ζωή που να έχει σκοπό. Η διαφορά ανάμεσα στο συνηθισμένο και το ασυνήθιστο είναι αυτό το κάτι λίγο παραπάνω.

Η ευτυχία είναι μία κατεύθυνση, όχι ο προορισμός. Σας ευχαριστώ που υπάρχετε. Να είστε χαρούμενοι, ελεύθεροι, να πιστεύετε, να μείνετε για πάντα νέοι. Ξέρετε το όνομά μου, όχι την ιστορία μου.

Έχετε ακούσει τι έχω κάνει, αλλά όχι τι έχω περάσει. Η αγάπη είναι σαν το γυαλί, φαίνεται τόσο όμορφη, αλλά είναι εύκολο να θρυμματιστεί. Η αγάπη είναι σπάνια, η ζωή περίεργη, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και οι άνθρωποι αλλάζουν. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή, γι” αυτό αξιοποιήστε την στο έπακρο. Μπορεί αύριο να βρείτε ότι πάσχετε από μια θανατηφόρο ασθένεια. Η ζωή είναι άσχημη, μόνο αν εσείς την κάνετε άσχημη.

Αν κάποιος σας αγαπά, δεν θα σας αφήσει να φύγετε, όσο δύσκολη και αν είναι η περίσταση. Να θυμάστε ότι η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Μην παρατήσετε κάτι, με το οποίο δεν θα μπορούσατε να ζήσετε ούτε μέρα. Θέλω να είμαι η κοπέλα εκείνη που κάνει τις κακές μέρες να φαίνονται καλύτερες και εκείνη που θα σε κάνει να πεις ότι η ζωή σου έγινε καλύτερη από τότε που με γνώρισες.

Η αγάπη δεν είναι το πόσο πολύ λες ότι αγαπάς κάποιον, είναι σε τι βαθμό μπορείς να αποδείξεις ότι αυτό ισχύει. Η αγάπη είναι σαν τον άνεμο, μπορείτε να τον νιώσετε, άλλα όχι να τον δείτε. Θέλω να ερωτευτώ κάποιον που θα μπορώ να του ανοίξω την καρδιά μου.

Η αγάπη δεν είναι με ποιον μπορείτε να δείτε ότι θα περάσετε το μέλλον σας, αλλά με ποιον δεν θα μπορούσατε να μην ζήσετε. Η ζωή είναι ένα παιγνίδι για όλους και η αγάπη είναι το έπαθλο. Μόνο εγώ μπορώ να με κρίνω.

Μερικές φορές η αγάπη πονά. Τώρα παλεύω με τον εαυτό μου. Μωρό μου μπορώ να νιώσω τον πόνο σου. Το όνειρα είναι η πραγματικότητα για μένα. Πονάει αλλά δεν πειράζει, έχω συνηθίσει. Μην βιαστείτε να με κρίνετε, μπορείς να δεις μόνο αυτό που επέλεξα να σου δείξω. Δεν ξέρετε την αλήθεια. Θέλω μόνο να διασκεδάζω και να είμαι χαρούμενη, χωρίς να με κρίνουν.

Αυτή είναι η δική μου ζωή, όχι δική σας, μην σαν νοιάζει τι κάνω εγώ. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σας μισήσουν, θα σας αξιολογήσουν, θα σας λυγίσουν, αλλά το πόσο δυνατοί είστε, αυτό είναι που σας κάνει εσάς….εσάς! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλάψω, γιατί ξέρω ότι θα βρίσκεστε στο πλευρό μου.»

Πηγή: pathfinder.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected