Ποδόσφαιρο Κόσμος

El Classico με τρία γκολ (παράξενο) αλλά με Ρεάλ που…έτρωγε σίδερα! (photos+vid)

_89056664_cristiano_ronaldo1_gettyΠαρότι έμεινε πίσω στο σκορ, παρότι της ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπέιλ, παρότι έμεινε με 10 παίκτες, η ηρωϊκή Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο άλωσε το «Καμπ Νόου» (1-2)!

Δεν γίνεται κάθε μέρα. Για την ακρίβεια είχε να γίνει 51 ολόκληρα χρόνια! Τότε ήταν η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε σε εντός έδρας clasico και είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να φεύγει με την νίκη από την Βαρκελώνη! Μπορεί στο τέλος της χρονιάς να μην σημαίνει απολύτως τίποτα. Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να μείνει άτιτλη, όμως αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο προπονητικό παράσημο του Ζινεντάν Ζιντάν.

Παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε πίσω στο σκορ από ένα κρύο γκολ του Πικέ, παρότι ο διαιτητής της ακύρωσε καθαρό γκολ του Μπέιλ για το 1-2, παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος, η «βασίλισσα» βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με την νίκη (1-2) χάρη σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και να δώσει ξανά τεράστιο ενδιαφέρον στην Primera Division. Κυρίως όμως, να πετύχει μία νίκη ηθικού απέναντι στους «μπλαουγκράνα» που τους είχαν πάρει τον αέρα τα τελευταία χρόνια.

_89056716_karim_benzema1_gettyΞύλο, ξύλο, ξύλο…

Στο γήπεδο ακριβώς 99.264 ζευγάρια μάτια έκοψαν εισιτήριο, περιμένοντας το απόλυτο υπερθέαμα. Δισεκατομμύρια κόσμος στις 178 χώρες που μετέδωσαν live το ματς προσδοκούσε να χορτάσει μπάλα, όμως το πρώτο μέρος είχε μόνο κάτι… ψιχουλάκια. Σπάνια οι αριθμοί έχουν σημασία σε ένα clasico, αλλά τα πρώτα 45 λεπτά μπορούν να περιγραφούν μόνο με μερικά νούμερα: 20 φάουλ, 4 κίτρινες κάρτες (από δύο σε κάθε ομάδα), ένα κόρνερ κι από ένα σουτ on target για κάθε μία ομάδα! Με λίγα λόγια; Ξύλο, νεύρα, πολλές διακοπές, κι ελάχιστες φάσεις. Αλληλοεξουδετέρωση.

Κόουτς Ζιζού

Η Ρεάλ του Ζιντάν δεν είχε καμία διαφορά με την Ρεάλ του Μουρίνιο. Προσεκτική, μαζεμένη, συμπαγής, σχεδόν φοβική. Η κατοχή (68%-32%) στο ημίχρονο μαρτυρούσε απόλυτη κυριαρχία, όμως στην σκακιστική σκακιέρα, ο Γάλλος πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Στις λίγες φάσεις, τις πολλές διακοπές, το κακό παιχνίδι. Τακτικά ο «Ζιζού» κατάφερε το ακατόρθωτο. Εξαφάνισε την τριάδα MSN. Αυτό από μόνο, του δίνει μεγάλο βαθμό.

Φάσεις με το σταγονόμετρο

Τι άφησε πίσω του το πρώτο μέρος; Μία άχαστη ευκαιρία του Λουίς Σουάρες (10’) που απέτυχε να φυσήξει την μπάλα σε κενή εστία, μία εντυπωσιακή επέμβαση του Νάβας σε συρτό σουτ εντός περιοχής του Ράκιτιτς, πολλές άστοχες ενέργειες (24’ Μπέιλ, 41’ Ντάνι Άλβες, 42’ Μπενζεμά) και πολλές φωνές. Θα μπορούσε να αποβληθεί ο Σέρχιο Ράμος με δύο κίτρινες; Άξιζε κάτι παραπάνω από κίτρινη στον Λουίς Σουάρες ένα χαστούκι (;) πάνω σε διεκδίκηση με τον Πέπε ή μήπως ο Πορτογάλος έκανε θέατρο; Ερωτήματα, στα οποία ο Ερνάντεθ Ερνάντεθ μάλλον αποφάσισε σωστά, αφήνοντας το παιχνίδι ως έχει.

Ο Πικέ άνοιξε την… κάνουλα!

Η προϊστορία έλεγε ότι δεν υπήρχε στείρο 0-0 σε clasico από τον Νοέμβριο του 2002. Σιγά μην έληγε το φετινό. Η κάνουλα μάλιστα άνοιξε με τον πιο ανέλπιστο τρόπο. Από κόρνερ της Μπαρτσελόνα, που εκτελέστηκε με σέντρα! Με τον πιο μισητό σκόρερ για τους Μαδριλένους, τον Ζεράρδ Πικέ που ξέφυγε από την αγκαλιά του Πέπε και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0! sergio-ramos-lionel-messiΛίγο νωρίτερα βέβαια, ο Κέιλορ Νάβας έκανε μία από τις αποκρούσεις της χρονιάς, όταν έβγαλε το σκαφτό πλασέ του Μέσι, ο οποίος επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς!

Η ανάσταση της Ρεάλ

Υπό άλλες συνθήκες η Ρεάλ θα κατέρρεε. Όχι αυτή τη φορά. Η «βασίλισσα» δεν άλλαξε τακτικό προσανατολισμό κι εκμεταλλεύτηκε την… υπνηλία των Καταλανών. Η απάντηση ήταν άμεση, με σκόρερ τον χειρότερο παίκτη του γηπέδου μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Μαρσέλο έτρεξε υπέροχα την μπάλα, ο Κρόος σέντραρε από δεξιά και ο Μπενζεμά με εκπληκτικό βολ-πλανέ (62’) έκανε το 1-1!

Αντί το γκολ αυτό να αφυπνίσει τους γηπεδούχους, σαν να τους κοίμισε κι άλλο. Ο Λουίς Σουάρες επιχείρησε να βάλει ένα απίθανο γκολ με διαγώνιο σουτ (79’) κι από εκεί και μετά οι «μπλαουγκράνα» έσβησαν κι αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο!

Κόντρα σε όλους και σε όλα!

Ο διαιτητής Ερνάντεθ Ερνάντεθ ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ καθαρό γκολ του Μπέιλ με κεφαλιά (80’) ο οποίος κατάπιε στον αέρα τον Τζόρντι Άλμπα, στην επόμενη φάση ο Ρονάλντο με απίθανη οβίδα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπράβο και καπάκι ο Μπέιλ έχασε τετ-α-τετ για το 1-2! Ήταν φανερό ότι την Ρεάλ δεν την ήθελε!

Η αποβολή του Σέρχιο Ράμος με δεύτερη κάρτα (84’) έμοιαζε με το τελειωτικό χτύπημα για την «βασίλισσα», αλλά ούτε και τότε οι παίκτες του Ζιντάν λύγισαν. Λίγο πριν το τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο «χόρεψε» τον Ντάνι Άλβες και με ψύχραιμο πλασέ (85’, 1-2) διέταξε σιωπή στο «Καμπ Νόου». Τώρα ναι, έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Αφού η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το ακατόρθωτο, όλα γίνονται…

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασκεράνο, Ντάνι Άλβες, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (74’ Αρντά), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Μπέιλ (90’ Λούκας Βάθκεθ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Χεσέ).

δείτε βίντεο με τα γκολ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected