Κατηγορίες
Basket

Η πρόκριση ήρθε νωρίτερα, η νίκη όμως θριαμβευτική!

158648xlargeΤην πρόκριση του στα playoffs της Ευρωλίγκας πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Τσεντεβίτα και με το 76-60 , σφράγισε την 3η θέση, ενώ περιμένει στραβοπάτημα της Λοκομοτίβ στην Κωνσταντινούπολη από την Νταρουσάφακα, και παράλληλα δική του νίκη στην Πόλη με αντίπαλο την αποκλεισμένη Έφες για να μπορέσει να κάνει δικό του και το πλεονέκτημα έδρα.

Αν η κατάταξη δεν αλλάξει μετά την τελευταία αγωνιστική του Τop-16 θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να καταλήξει και πρώτη, αν νικήσει στην Γερμανία την Μπάμπεργκ και ο Ολυμπιακός κερδίσει στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ.. Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο για την γιορτή βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Ευρωλίγκα, δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη, και ώθησε τους «πράσινους» να ανεβάσουν τη διαφορά και στο +29 (53-24 στο 25’), πριν χαλαρώσει επικίνδυνα στην συνέχεια, με τους Κροάτες να μειώνουν ως και το -9 (58-49), χωρίς ωστόσο να έχει συνέχεια το ξέσπασμα τους.

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό με 15 πόντους (9 ριμπ.), με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει 10 πόντους, με το κοινό να τον αποθεώνει και να τον παροτρύνει να συνεχίσει με το «τριφύλλι» στο στήθος. Για την Τσεντεβίτα ξεχώρισε ο Μάρκο Αράποβιτς με 11 πόντους (8 ριμπ.).

Το πανηγυρικό κλίμα επηρέασε στο ξεκίνημα και τις δυο ομάδες, οι οποίος είχαν 0/8 σουτ πριν ο Κούζμιτς ευστοχήσει σε δυο βολές, ανοίγοντας το σκορ (2-0) με τους Ούλιαμς και Πάβλοβιτς να σκοράρουν στην συνέχεια στον αιφνιδιασμό, ανεβάζοντας το σκορ στο 6-0. Ο Μρσίτς αναγκάστηκε να ζητήσει τάιμ άουτ, με τον Ουάιτ να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι των Κροατών στο 7:04, με την Τσεντεβίτα να ολοκληρώνει το πενιχρό της δεκάλεπτο με 2/10 σουτ. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, και με αιχμή την άμυνα του, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-5, με τις δυο ομάδες να έχουν 0/7 τρίποντα.

Ο Χεινς ήταν ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο «πράσινο» τρίποντο στο 12’ (23-9), με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να γυρίζουν υποδειγματικά την μπάλα (8 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο), στην ζώνη προσαρμογής γύρω από τον Ρανούλιτσα που έστησε ο Μρσίτς, και να να βρίσκουν τα εύστοχα σουτ, ανεβάζοντας σταδιακά την διαφορά, και κλείνοντας το ημίχρονο με +23 (42-19), με τον Γκιστ να ευστοχεί στα δυο τελευταία από δημιουργίες του Φελντέιν. Ο Παναθηναϊκός είχε 4/7 τρίποντα στην περίοδο, ενώ είχε συνολικά 8 κλεψίματα, με τον Φελντέιν να έχει τα 2 από τα αυτά, ενώ οι Κροάτες τα «έσπασαν» έξω από την γραμμή των 6.75, έχοντας 0/10. Στο πρώτο ημίχρονο σκόραραν όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Τζόρτζεβιτς, με τον Γιάνκοβιτς να μην αγωνίζεται.

Το παιχνίδι είχε χάσει ουσιαστικά το ενδιαφέρον του από το τέλος του πρώτο ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την διαφορά και στο +29 (53-24), και στην συνέχεια να ρίχνει ρυθμούς, με τον Πίπελιτς να πετυχαίνει (με περιπέτεια) το πρώτο τρίποντο της Κροατικής ομάδας στο 1:24 πριν το τέλος (1/12), με την περίοδο να κλείνει με 58-37.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε «υπνωτισμένος» στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, και έτσι η Τσεντεβίτα με ένα σερί 0-12 κατάφερε να προκαλέσει πρόσκαιρες ανησυχίες στο ΟΑΚΑ, μειώνοντας με μονοψήφιο νούμερο (58-49), με τον Γκιστ με γκολ-φάουλ να λύνει τον γόρδιο δεσμό, και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 76-60 με τρίποντα των Διαμαντίδη και Φώτση, και με όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 2, Φελντέιν 7, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 15 (2), Καλάθης 5 (1), Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 5, Χάντερ 5.

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Μρσιτς): Πούλεν, Ουάιτ 6, Κάτιτς 9, Πίπελιτς 6 (2), Μπάμπιτς 5, Ζγκάνετς 5, Μούσα 5, Μπίλαν 5, Ζόριτς 8, Αράποβιτς 11.

Για να δείτε το στατιστικό ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ                                                                                                                 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected