Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τι γίνεται ρε παιδιά με δαύτους στην UEFA…;

UEFA General Secretary Gianni Infantino asks the audience for silence before the draw for the play-off matches for UEFA Euro 2016 at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, October 18, 2015. The draw will define the four pairings as well as the order of the home-and-away ties. The first legs will be played between 12 and 14 November and the return legs between 15 and 17 November in line with the Week of Football match pattern. REUTERS/Denis Balibouse      TPX IMAGES OF THE DAY

Μπλεγμένος στο σκάνδαλο διαφθοράς Panama Papers φέρεται να είναι και ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η βρετανική Guardian έριξε «βόμβα» αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο Panama Papers, το οποίο παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Άγγλων δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο που είχε ο Ινφαντίνο σε οικονομικά deal κατά το διάστημα που ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA, αλλά και της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Με βάση την Guardian, η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία φέρεται να έκλεινε offshore συμφωνίες με πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται με το με το σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρόκειται για deal που έγιναν από το 2003 έως το 2006 και εμφανίζονται να έχουν την υπογραφή, μεταξύ άλλων, και του Ινφαντίνο.

Το θέμα σχετίζεται άμεσα με το σκάνδαλο που έριξε τον Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA και γίνεται συσχετισμός ανάμεσα στην επίμαχη εταιρία και την UEFA, που διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της.

Η ιστορία έχει μπόλικο ψωμί…

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected