Κατηγορίες
Διάφορα

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ

8b7b1c9ad509a316215f15771d149e7aΌφελος από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ θα έχουν όσοι επιλέξουν νησιά με πρόσφυγες.

Όπως γράφουν τα dikaiologitika.gr, η απόφαση ελήφθη καθώς η τουριστική κίνηση στα 5 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων, είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Για την ενίσχυσή τους, αυξάνεται η επιδότηση των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

Σύμφωνα με την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και την επικεφαλής του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Όπως δήλωσε η Ράνια Αντωνοπούλου, «η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία».

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξής τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected