Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Δημήτρης Ιτούδης : “Ο Τεόντοσιτς έχει ωριμάσει”

teodosicitoudisΟ Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στη Novosti για το πρώτο ραντεβού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ερυθρό Αστέρα (12/4, 20:00) επισημαίνοντας πως η ομάδα του δεν βιάζεται να προκριθεί στο Final Four του Βερολίνου.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανοίγει την αυλαία των playoffs της Euroleague απόψε με την αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (12/4, 20:00). Η “ρωσική αρκούδα” θα υποδεχθεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στη Mega Sports Arena με στόχο να κάνει το πρώτο (από τα τρία) βήμα για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου. Ο Δημήτρης Ιτούδης ετοιμάζεται να καθοδηγήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για δεύτερη φορά στον δρόμο προς το… Βερολίνο, με τον προπονητή της ρωσικής ομάδας να σχολιάζει στη Novosti τα δεδομένα της μονομαχίας με τους “ερυθρόλευκους”

“Στα προηγούμενα παιχνίδια, η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα και πιστεύω πως τόσο την Τρίτη όσο και την Πέμπτη θα παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις, γιατί τα παιχνίδια εξαρτούνται από τους παίκτες που είναι στο γήπεδο και πρέπει να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τις δύο νίκες και να είμαστε ικανοποιημένοι”, ήταν η αρχική του τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την εικόνα της ομάδας του, για να απαντήσει εν συνεχεία σε ερώτηση για το αν υπάρχει έξτρα πίεση λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού που υπάρχει (και) φέτος:

“Υπάρχουν κι άλλες ομάδες με μεγάλο μπάτζετ, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Χίμκι, η Φενέρμπαχτσε και ο Παναθηναϊκός. Ας αφήσουμε λοιπόν αυτή την ιστορία κατά μέρους, γιατί στο γήπεδο δεν παίζουν τα χρήματα, αλλά οι παίκτες. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχει ξοδέψει μια ομάδα, αλλά ποιος βρίσκεται στο παρκέ και ποιος βάζει την μπάλα στο καλάθι”.

Παρά την επιμονή των δημοσιογράφων να εντάσσουν την ομάδα του στην τετράδα που θα βρεθεί στο Βερολίνο σε ένα μήνα, εκείνος δεν πηγαίνει τόσο μακριά αφού “είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το Βερολίνο. Δεν έχουμε παίξει ακόμη με τον Ερυθρό Αστέρα, γι αυτό δεν φτάνω τόσο μακριά. Λατρεύω να βρίσκομαι σε ομάδα με τόσες ευθύνες και υποχρεώσεις, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με παίκτες που είναι τόσο προσηλωμένοι και έχοντας μεγάλο κίνητρο. Αυτή είναι η δουλειά των προπονητών και των παικτών”.

Κάπου εκεί, η συζήτηση πήγε στη συνύπαρξη των Νάντο Ντε Κολό και Μίλος Τεόντοσιτς, με τον Δημήτρη Ιτούδη να λέει αρχικά πως “είναι εύκολη η δουλειά μαζί τους, είναι σπουδαίοι παίκτες”, πριν συνεχίσει εστιάζοντας στον δεύτερο: “Πλέον, ο Μίλος είναι πιο ώριμος ως παίκτης. Πρέπει να θυμίσω πόσο σημαντικός και χρήσιμος είναι για την ομάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της στατιστικής. Είμαι όμως, πεπεισμένος πως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος”.

Όσο για το τι περιμένει να συναντήσει αρχής γενομένης από απόψε; “Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς καλούς παίκτες. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ, αυτό που μετράει είναι να βλέπω τους παίκτες μου να κάνουν καλά τη δουλειά τους στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει να μιλώ για παίκτες από άλλες ομάδες”, είπε πριν καταλήξει σχολιάζοντας τη… συνήθεια των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα να δημιουργούν “καυτή” ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι: “Προσωπικά μου αρέσει όταν βρίσκομαι σε τέτοιου είδους γήπεδα. Με πολλή φωνή και κόσμο”.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected