Basket

Play Off Μπάσκετ – Μεγάλο “διπλό” του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!

159396xlargeΣε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε déjà vu του τελευταίου μεταξύ τους παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια επική ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ και με το 78-83 «έσπασε» την έδρα της Ένωσης, παίρνοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε να χάνει μέχρι και με διαφορά 17 πόντων κι επέστρεψε από τη «δαντική κόλαση» όπου είχε τοποθετηθεί, χάρη στην προσωπικότητα των Ουίλ Χάτσερ και Κώστα Βασιλειάδη, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να είναι ο καθοριστικός «παράγων Χ».

Μετά από μια πρώτη ανταλλαγή τριπόντων, ο Κάρτερ ήταν εκείνος που ανέλαβε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες στο εκτελεστικό κομμάτι, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του και βάζοντας βάσεις με «διπλό σκορ» στο 6ο λεπτό, χάρη σε δικό του καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή (14-7). Ακολούθησε ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έφερε την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, ενώ ο Σάκοτα κράτησε σταθερά την ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τη γραμμή των 6.75 (24-13 στο 9′). Ο Τσόχλας, απλώς διαμόρφωσε το 24-16 της πρώτης περιόδου.

Νέος πρωταγωνιστής της Ένωσης αναδείχθηκε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες διατήρησε σε καλό επιθετικό ρυθμό την ομάδα του, την ώρα που η άμυνά της είχε «μπλοκάρει» καθολικά τον ΠΑΟΚ (35-18 στο 15′). Ένα τρίποντο του Ντούβνιακ κι ένα έμμεσο του Χάτσερ επιχείρησαν από την πλευρά των παικτών του Μαρκόπουλου να τους «αφυπνίσουν» και η ευστοχία από μακριά έγινε κατά κάποιο τρόπο μια «σταθερά», προκειμένου να καταφέρνει να μένει σε μονοψήφια διαφορά, καθώς και οι Μαργαρίτης, Τέπιτς προστέθηκαν στην «εξίσωση» (41-33).

Η μη απαγορευτική διαφορά, έδωσε ώθηση στο «Δικέφαλο του Βορρά» για προσπάθεια αντεπίθεσης, με προσωπικές «πινελιές» των Χάτσερ και Βασιλειάδη να μειώνουν άμεσα στο -5 και να είναι έτοιμοι να θέσουν διαφορετικά δεδομένα (46-41 στο 23′). Κλάντον, Τέπιτς και Μαργαρίτης συνέθεταν μια σημαντική υποστηρικτική ομάδα στους βασικούς σκόρερ του ΠΑΟΚ, αλλά το ίδιο ίσχυε για τους Καλαμπόκη και Μαυροειδή, οι οποίοι «φώναξαν παρόντες», όταν ο Μαυροκεφαλίδης είχε κλειστεί στην εξαιρετική αντιμετώπιση των αντιπάλων πάνω του (57-50 στο 28′). Το γεγονός αυτό, έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ για ένα καλό τελείωμα στην τρίτη περίοδο, με ένα τρίποντο του Σάκοτα να κάνει το 61-52.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Μιλόσεβιτς θα έδινε εκ νέου διψήφια διαφορά (64-54), αλλά η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε ξανά τις απαντήσεις. Αυτή έδωσε τη δυνατότητα πάλι στους Τέπιτς και Μαργαρίτη να οδηγήσουν τους συμπαίκτες τους, με την αντίπαλη άμυνα να τους προκαλεί και τους ιδίους να την «τιμωρούν», ισοφαρίζοντας τον αγώνα στα μέσα της περιόδου με επιμέρους 1-11 (65-65). Αμέσως μετά, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το πρώτο του προβάδισμα με εύστοχες βολές του Χάτσερ από φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο και οι Θεσσαλονικείς είχαν πια ολοκληρώσει μια τρομερή ανατροπή, με τον Μαργαρίτη να σημειώνει το 67-70 εκ νέου από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», τρία λεπτά πριν το φινάλε. Ο Χάτσερ βρέθηκε ξανά στη γραμμή για δύο βολές και μία της τεχνικής ποινής στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης φρόντισε να εμφανιστεί την πιο κρίσιμη στιγμή (72-73 στο 38′). Με 100 δεύτερα να απομένουν, το παιχνίδι πήγε πάλι σε απόλυτη ισορροπία, με 1/2 βολές του Μπράουν.

Ο Μαυροκεφαλίδης απάντησε και στον Ντούβνιακ, αλλά ο πρώτος λόγος έμελλε να ανήκει στον ΠΑΟΚ, αφού το επιθετικό ριμπάουντ του Κλάντον σε χαμένο νέο σουτ του Ντούβνιακ, έδωσε τη δυνατότητα στον Βασιλειάδη να σημειώσει το 75-78 στα 38″. Ο Καλαμπόκης οδηγήθηκε επίσης στη γραμμή και ευστόχησε, αλλά το ίδιο έκανε και ο Χάτσερ, για να διαλέξει πάλι η «ρουλέτα» από πλευράς ΑΕΚ τον πολύπειρο φόργουορντ, αλλά τον τελευταίο να έχει 1/2 στα 22″ (78-80). Το ίδιο έργο, όμως, είδαν οι θεατές και στην περίπτωση του Χάτσερ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάσει την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο κατοχών. Το τάιμ άουτ του Ζντοβτς πήγε «στράφι» λόγω του λάθους του Μαυροκεφαλίδη και αμέσως εστάλη ο Βασιλειάδης στα γραμμή. Με  16″ να απομένουν, ήταν ψύχραιμος (78-83) και το άστοχο τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη επισημοποίησε το «θρίαμβο» του ΠΑΟΚ.

δείτε τα στατιστικά του αγώνα στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected