K20 - K17 - K15

Πρωταθλητής στην Κ20 ο Ολυμπιακός!

olympiakos-k20-16-champion_resize

Πρωταθλητής Ελλάδος για 2η συνεχόμενη χρονιά στέφτηκε ο Ολυμπιακός στους Νέους.

Η ομάδα Κ20 επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής με 8-2 της Καλλονής στο Ρέντη για την 30η αγωνιστική και κατέκτησε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Super League.

Ο Ολυμπιακός «σφραγίζει» τον τίτλο 4 αγωνιστικές πριν από το φινάλε και γράφει ιστορία αφού για πρώτη φορά κατακτά 2ο συνεχόμενο το οποίο είναι το 3ο στα τελευταία 4 χρόνια και το 5ο του στους Νέους.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα είναι αήττητη μετά από 26 αγώνες στο Πρωτάθλημα K20 της Super League, αφού έχει 24 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στόχος της στα παιχνίδια που απομένουν με Ηρακλή (2), Ξάνθη και Πανιώνιο είναι η διατήρηση του αήττητου. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 74 βαθμούς μετά από 26 αγώνες ενώ ο δεύτερος ΠΑΟΚ, αν και έχει 27 αγώνες είναι στο -9.

Οι Νέοι έδειξαν και φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη πως διαθέτουν ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και πως η δουλειά που συντελείται καθημερινά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού είναι σημαντική και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Μέσα στη σεζόν ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκαν στην μεγάλη ομάδα και έδειξαν πως δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το παιχνίδι με την Καλλονή, στο πλαίσιο της 30ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K20, ήταν αγωνιστικός… μονόλογος για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα προηγήθηκε στο 10΄με 3-0 και στο 17’ με 4-0 και κάπου εκεί «σφραγίστηκε» η νίκη και το Πρωτάθλημα.

Μόλις στο 3’ ο Γιώργος Μανθάτης πέρασε όμορφα την μπάλα στον Κώστα Μεγαρίτη ο οποίος έβγαλε ασίστ μέσα στην περιοχή στον Μάριο Βρουσάι που «εκτέλεσε» με πλασέ τον τερματοφύλακα για το 1-0. Στο 4’ ο Κώστας Μεγαρίτης «βγάζει» ωραία πάσα στον Θανάση Ανδρούτσο ο οποίος με σουτ δεν δυσκολεύεται να «γράψει» το 2-0. Στο 10’ ο Αντώνης Βατουσιάδης σκοράρει με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή ενώ το 4-0 έρχεται στο 17’ από το κεφάλι του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την εκτέλεση κόρνερ του αρχηγού Μανώλη Σάλιακα. Ο Ολυμπιακός πριν από το 4ο γκολ είχε και δοκάρι με τον Γιάννη Λάτσι (στο 13’) ενώ έκλεισε το ημίχρονο μ’ ένα ακόμη τέρμα (5-0) στο 41’ από τον Θανάση Ανδρούτσο.

Στο 2ο ημίχρονο και στο 66’ ο Σοφιάνης μειώνει σε 5-1 αλλά στο 79’ ο Θανάσης Ανδρούτσοςπαίρνοντας ωραία ασίστ από τον Δημήτρη Τζουμάκη πετυχαίνει το 3ο προσωπικό του γκολ και το 6ο για τον Ολυμπιακό. Η Καλλονή πάλι με τον Σοφιάνη μειώνει σε 6-2 στο 85’ αλλά ο Ολυμπιακός έχει και άλλα δυο γκολ! Στο 90’ ο Αρντίτ Τόλι πασάρει στον Μάριο Βρουσάι και εκείνος με πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (7-2) και στο 90+2’ ο Κώστας Μπέτσας βγάζει σέντρα από τα δεξιά και ο Γιάννης Βάρκας σκοράρει για το 8-2.

Ο Ολυμπιακός μετά από 26 αγώνες έφτασε τα 86 γκολ στην επίθεση και τα 10 στην άμυνα και είναι φυσικά στην 1η θέση του Πρωταθλήματος Κ20 της Super League.

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γαβαλάς, Σάλιακας (76’ Μπέτσας), Τόλι, Βατουσιάδης, Ρέτσος, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (64’ Τζουμάκης), Ανδρούτσος, Λάτσι (80’ Βάρκας), Βρουσάι.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Μάλλης, Τοπάλλι, Τηνιακός, Βελετάκης, Κρητικός (50’ Σεφουλλάι), Στάτης, Γιώργου, Τζελίδης, Μπαστιάνος, Σοφιάνης (86’ Πεταυράκης),  Τζανετέλλης (84’ Βλαδίκας).

football-academies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected