Ακαδημίες Ημαθίας

Σπουδαία συνεργασία της Arsenal Soccer School Νάουσας! (photos)

P4180023Η σχολή της Arsenal Soccer School Νάουσας, ανακοινώνει τη συνεργασία της με το κέντρο πρόληψης περιφερειακής ενότητας Ημαθίας «Πρόσβαση».

Η «Πρόσβαση» είναι ένα κρατικό κέντρο πρόληψης ψυχικής υγείας, όπου οι ψυχολόγοι σε ρόλο συντονιστών, βοηθάνε τα παιδιά στα πλαίσια ομάδας, με εκδηλώσεις, διαδραστικά παιχνίδια και συζητήσεις, να αναπτύξουν την αίσθηση της ομαδικότητας, του σεβασμού, της κατανόησης, της επικοινωνίας, της δημιουργικής σκέψης, έτσι ώστε η προσαρμογή τους και η πορεία τους σε κάθε ομαδικό άθλημα να είναι ομαλή. Το έργο της «Πρόσβασης» είναι εκπαιδευτικό και εμψυχωτικό, βοηθώντας τους μικρούς αθλητές να αναπτυχθούν πνευματικά και ηθικά και να αναπτύξουν με τον κατάλληλο τρόπο τα ταλέντα τους.

Παράλληλα με το έργο προς τους αθλητές, στο μέλλον θα δημιουργηθεί και σχολή γονέων, η οποία θα βοηθήσει τους γονείς να υποστηρίξουν τα παιδιά τους, καθώς και να χειριστούν θέματα μεταξύ τους.

Η πρώτη γνωριμία της σχολής με τον κέντρο πρόληψης, έγινε σήμερα το απόγευμα στον όροφο του καφέ ΝΕΟΝ, όπου η ψυχολόγος Φανή Μπασιούρη, εξήγησε στους γονείς τον ρόλο του κέντρου αλλά και το μοτίβο που θα ακολουθηθεί όσον αφορά τη συνεργασία μας.

Μέσα στον Μάιο, θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδραστικές συναντήσεις με τους μικρούς αθλητές στο γήπεδο, από τους ψυχολόγους του κέντρου, όπου και θα ξεκινήσει να διεκπεραιώνεται η όλη συνεργασία, καθώς και μία συνάντηση με τους γονείς όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα παιδιά τους σε γενικότερο πλαίσιο και όχι μόνο στα αυστηρά όρια του ποδοσφαίρου.
Η σχολή θέλει να ευχαριστήσει θερμά την κ. Φανή Μπασιούρη για την σημερινή παρουσίαση, καθώς και όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.

Στόχος κάθε σχολής ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο να μεγαλώνει άρτιους αθλητές, αλλά να μεγαλώνει άρτιους χαρακτήρες, έτσι ώστε κάποτε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι για να μπορούν να είναι και ολοκληρωμένοι αθλητές. Για την δική μας σχολή, αυτό είναι τόσο σημαντικό όσο σημαντικό είναι ένα παιδί να γίνει ταλαντούχος ποδοσφαιριστής.

περισσότερες φωτογραφίες στο olympiakosnaousas.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected