Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

“Βραχεία κεφαλή” για την ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο!

mantalosΗ ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από την επεισοδιακή αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ, επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο άδειο ΟΑΚΑ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πέτρος Μάνταλος “χρυσός” σκόρερ για την Ένωση.

Ο Στέλιος Μανωλάς ανέλαβε το “βαρύ φορτίο” να καθοδηγήσει την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ. Ο Έλληνας τεχνικός, όπως είναι λογικό, δεν είχε χρόνο για να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, επέλεξε να τοποθετήσει τον Πέτρο Μάνταλο ως επιτελικό μέσο, δίνοντας του πιο επιθετικό ρόλο, με τους Σιμόες και Γιόχανσον να κινούνται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στον αντίποδα, ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε φανέλα βασικού στον πρώην “κίτρινόμαυρο”, Δημήτρη Γροντή, ο οποίος αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αντονί Λε Ταλέκ.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, οι γηπεδούχοι ήταν δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, χάνοντας δύο καλές στιγμές με τους Βασίλη Λαμπρόπουλο (5′) και Πέτρο Μάνταλο (11′), πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Ο Ατρόμητος αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η “Ένωση” να έχει συντριπτικά ποσοστά κατοχής (80%-20%). Οι παίκτες της ΑΕΚ επέλεξαν να επιτεθούν κυρίως από τα δεξιά, με τον Γκάλο, ο οποίος είχε δύο καλές σέντρες, που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, αφού τόσο ο Βάργκας (20′) όσο κι ο Μπαρμπόσα (24′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βασίλη Μπάρκα. Μετά το 25′, οι Περιστεριώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά χωρίς να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Αλάιν Μπαρόχα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Ντίντακ Βιλά έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Μπαρμπόσα από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να βρει χώρος προς την αντίπαλη εστία και επιδόθηκε σε μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Η ΑΕΚ διατήρησε τα ηνία του αγώνα και είχε μία καλή στιγμή στο 68′, αλλά η έμπνευση του Σιμόες πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Τελικά, πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνταλος έλυσε το γόρδιο δεσμό με υπέροχη κεφαλιά, ύστερα από εξαιρετική σέντρα “πάρε-βάλε” του Αραβίδη.

Οι παίκτες του Μανωλά θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ψυχρολουσία του Ατρόμητου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Δέλλας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησε περιθώρια… αισιοδοξίας.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Ατρόμητος: Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κυβρακίδης, Μπρίτο, Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ.

περισσότερα στοιχεία και βίντεο με το γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected