Κατηγορίες
Football League

Football League – Πέρασε από τις Σέρρες η Λαμία

paslamia_panserres04_images_arthra_athlitismos_2015_PasLamia_panserres_thumb_medium560_300

Παιχνίδι αδιάφορων άνοιξε τη Μεγάλη Τρίτη (26/04) την αυλαία της 30ής αγωνιστικής, με τη Λαμία, πάντως, να εμφανίζει τη δέουσα σοβαρότητα και να φεύγει με το «διπλό» από την έδρα του Πανσερραϊκού.

Παρότι οι «κυανόλευκοι» προέρχονταν από τη… σφαλιάρα του αγώνα με τον ΑΟ Τρίκαλα, έδειξαν ότι διαχειρίστηκαν σωστά την διαμορφωθείσα κατάσταση και έκαναν το χρέος τους. Κατέκτησαν την τρίτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη διαδοχική, αλλά γνωρίζουν πως ο στόχος της 3άδας έχει απομακρυνθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους έδωσαν συνέχεια στον κατήφορο και δεν κατάφεραν για 5ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι να κατακτήσουν τη νίκη. Τη μεγάλη φάση δεν τη δημιούργησαν και αν για κάτι είναι ικανοποιημένοι, αυτό ήταν το ντεμπούτο του Φελίπε ντα Κόστα.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανοικτό με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες, άλλωστε, απαλλαγμένες από το άγχος δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να βρουν δίχτυα. Ο Καραγιάννης στο 13′ ανάγκασε τον Μέλκα να διώξει εντυπωσιακά, με τα «λιοντάρια» να κερδίζουν επτά κόρνερ, αλλά να μην εκμεταλλευόνται κανένα. Στο 12′ και το 19′ ο Γιάντσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Πίτκα.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και στο 29′ θα μπορούσαν να έχουν μπει σε θέση οδηγού αν ο Πίντο έβλεπε τον Καραλή μόνο δεξιά του. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος με διπλή προσπάθεια έστειλε αρχικά τη μπάλα πάνω στον Παπατζίκο και ακολούθως άουτ. Απόλυτα μοιρασμένο το 45λεπτο, αφού οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 10 τελικές (5-5) και τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή (51% – 49%).

Η Λαμία μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Σιατραβάνης είχε ένα ακόμα άστοχο σουτ. Ωστόσο, στο 57′ ο Πίντο αποδείχθηκε εύστοχος. Ο Κυριακόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Βραζιλιάνος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέλκα και σημείωσε έτσι το 10ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Χάρη στην εμπειρία των ποδοσφαιριστών της η ομάδα της Φθιώτιδας κράτησε, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και, μάλιστα, σημείωσε και δεύτερο γκολ. Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να βρει απαντήσεις, όμως το μόνο που κράτησε από το παιχνίδι αυτό ήταν η επιστροφή του Φελίπε ντα Κόστα στην ενεργό δράση. Ο Πορτογάλος, ο οποίος είχε υποστεί ρήξη χιαστών, μηνίσκου και έσω πλάγιου στην προετοιμασία, πραγματοποίησε στο 73′ το ντεμπούτο του και κέρδισε το χειροκρότημα.

Στο 89′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κυριακόπουλου για σκληρό φάουλ στον Ντα Κόστα, όμως στο επόμενο λεπτό ο Καραλής έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Ιωαννίδη και ο Γιαλούσης από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 0-2. Η Λαμία έκλεισε το ματς με 15 τελικές έναντι 11 των Σερραίων, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας (51% – 49%).

 

Συνθέσεις

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Μέλκας, Ιωαννίδης, Καρράς, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Τσιμίκας, Ρούτσης (73′ Ντα Κόστα), Τριανταφυλλάκος, Δωματάς (73′ Ανδρέου), Γιάντσης (62′ Μπαρέττας), Φουρτάδο.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Γιαλούσης, Ντάσιος, Μπουλούλης, Τζόκιτς, Σιατραβάνης, Καραγιάννης (46′ Νατσιόπουλος), Καραλής (90’+2′ Παπαργυρίου), Πίντο (79′ Νεόφυτος).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected