Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση δια…ποδός Ράφικ Τζεμπούρ! (vid)

atromitos_aek

Ήρθε από τον πάγκο ο Ράφικ Τζεμπούρ και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, πέτυχε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ για τον τελικό της 7ης Μαΐου.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που προκρίθηκε ήδη καθώς ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο προγραμματισμένο για αύριο παιχνίδι.

Το 1-0 του ΟΑΚΑ έδινε τον πρώτο λόγο στην ΑΕΚ αλλά δεν της έδινε και σίγουρη πρόκριση. Αυτό το κατάλαβαν όλοι όταν ο Μπρίτο με πέναλτι στο 68′ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, δίνοντας στον Ατρόμητο ελπίδες για τελικό. Ελπίδες που τις τελείωσε ο Τζιμπούρ στο 88′, βάζοντας το σημαντικότερο του γκολ φέτος και σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου!

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η ΑΕΚ απείλησε με την καλή σέντρα του Βάργκας που για λίγο δεν πρόλαβε ο Μάνταλος, για να έρθει η πρώτη προσπάθεια του Ατρόμητου στο 9′, όταν ο Μπαρόχα απέκρουσε το σουτ του Μπρίτο. Οι γηπδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί λίγα λεπτά μετά, στο 13′, με το σουτ του Σουμπίνιο που έφυγε λίγο άουτ, για να χάσει καλή ευκαιρία η Ενωση στο 16′ με το γυριστό του Αραβίδη. Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση στο πρώτο 20λεπτο αλλά στη συνέχεια ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα και προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι, χωρίς πάντως να καταφέρουν να προβληματίσουν σοβαρά την ΑΕΚ. Αυτό μάλλον το έκανε ο… Μπαρόχα στο 32′ με την λάθος έξοδο σε σέντρα του Μπίτολο αλλά στη συνέχεια της φάσης απέκρουσε την κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο είχε την μπάλα αλλά όχι και την ουσία. Ετσι, η Ενωση δεν είχε σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο πλησίασε στο γκολ με κάποια καλά σουτ του Μπαρμπόσα, όπως στο 29′ και στο 44′, χωρίς όμως να αλλάξει το 0-0.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο 54′, όταν ο Σουμπίνιο πέρασε την κάθετη για τον Στόιτσεφ αλλά αυτός πλάσαρε άουτ… Ο Ατρόμητος έδειχνε και ήταν πιο ζωηρός από την ΑΕΚ, για την οποία ο Στέλιος Μανωλάς έβαλε τον Τζιμπούρ αντί του Βάργκας στο 59′, στέλνοντας τον Αλγερινό στην κορυφή και τον Αραβίδη δεξιά. Το ματς συνεχιζόταν χωρίς κάποια μεγάλη φάση αλλά το γκολ ήρθε… Και ήταν για τον Ατρόμητο, στο 68′, με το πέναλτι του Μπρίτο (1-0) για το χέρι του Λαμπρόπουλου. Ο οποίος, υποστήριξε ότι υπήρξε καποιο σπρώξιμο.

Η Ενωση επιχείρησε να απαντήσει άμεσα αλλά το γύρισμα του Μπαρμπόσα από δεξιά, στο 70′, δεν είχε αποτέλεσμα. Γενικά, όμως, οι Κιτρινόμαυροι ανέβηκαν αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και είχαν και ένα σουτ από τον Αραβίδη λίγα λεπτά μετά. Ο Τραϊανός Δέλλας έβγαλε τον Παπαδόπουλο για να βάλει τον Λε Ταλέκ, αυτός είχε αμέσως μια καλή κεφαλιά, που έφυγε άουτ, μετά το φάουλ του Ούμπιντες και ενώ όλοι ετοιμάζονταν για παράταση, ήρθε… τρομοκρατικό χτύπημα!

Στο 88′ ο Γιόχανσον έδωσε στον Ντίντακ, αυτός πήρε πολύ ωραία την μπάλα μπροστά του και τη γύρισε σωστά και ο Τζιμπούρ έκανε το 1-1 και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό!

Συνθέσεις

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76′ Ματέι), Παπαδόπουλος (81′ Λε Ταλέκ).

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (59′ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90+2′ Μπακάκης), Αραβίδης (90′ Πέκχαρτ).

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected