Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Πρωταθλητής μετά από 8 χρόνια το Πάικο Γουμένισσας!

DSC_00241-542x308Το ιστορικό Πάικο Γουμένισσας με την αξιόλογη 66χρονη ποδοσφαιρική του διαδρομή, ισοφάρισε την επίδοση του Κιλκισιακού και του Εθνικού Αξιούπολης, κατακτώντας το όγδοο πρωτάθλημα ΕΠΣ Κιλκίς, μετά από αναμονή οκτώ ετών.

Στο δημοτικό στάδιο Γουμένισσας, παρουσία πεντακοσίων θεατών, ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος στον τελικό των αγώνων διαβάθμισης γιά τον τίτλο.

Το 2-2 της κανονικής διάρκειας δημιούργησε εκκρεμότητες, και βάσει προκηρύξεως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, εκεί όπου οι γηπεδούχοι του Βασίλη Σπυρογιάννη πραγματοποίησαν θριαμβευτικό «επίλογο» σημειώνοντας τρία τέρματα και φτάνοντας στο εντυπωσιακό 5-2.

Τα τρία πέμπτα της αρχικής αμυντικής διάταξης στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος, απουσίαζαν γιά το Πάικο Γουμένισσας: Ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας Γιάννης Δαλιανόπουλος, που έχει μετεγγραφεί στον Εθνικό Νέου Αγιονερίου, ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας Μπάμπης Δαγκλής, που ήταν τραυματίας και ο βασικός κεντρικός αμυντικός Θανάσης Μπακάλης, που έχει τεθεί «νοκ άουτ» από ρήξη χιαστών, έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, βρήκε τις λύσεις εκ των έσω και αποδείχθηκε ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στην επίτευξη του μεγαλεπηβόλου στόχου της πρωτιάς.

Στην αντιπέρα όχθη, υπήρχε το τεράστιο ερωτηματικό, κατά πόσο θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της αναμέτρησης ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, με δεδομένη την απουσία του 39χρονου αρχηγού και φυσικού ηγέτη της ομάδας, Σάββα Παντελιάδη. Το σύνολο του Βασίλη Αντωνιάδη στο β ημιχρόνιο της κανονικής διάρκειας τα πήγε περίφημα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ο τελικός του πρωταθλήματος διεξήχθη άλλοτε με συννεφιά και άλλοτε με μεγάλα διαστήματα βροχής.

Στην κερκίδα οι φίλαθλοι των δύο ομάδων επέδειξαν μαχητικό πνεύμα. Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μεγαλύτερη ένταση, αφού οι αντίπαλοι έπαιζαν τους κόπους μιάς ολόκληρης χρονιάς.
Οι «ενστάσεις» των ηττημένων αφορούν σε δύο υποδείξεις πέναλτυ, για τις οποίες οι συντελεστές του Πάικου Γουμένισσας θεωρούν ακριβοδίκαιες τις αποφάσεις της διαιτησίας, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν σαφείς παραβάσεις, που δεν επιδέχονταν την παραμικρή αμφισβήτηση.

Μία φάση αποτελεί το σημείο αναφοράς των νικητών. Θεωρούν ότι δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ το τέρμα της ισοφάρισης του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, που οδήγησε στην παράταση επειδή στην «αφετηρία» της φάσης προηγήθηκε φάουλ. Μάλιστα, ο αγώνας διακόπηκε γιά πέντε λεπτά, λόγω αντιρρήσεων και διαφανιών, ποδοσφαιριστών του Πάικου Γουμένισσας, με την διαιτησία. Αμφίρροπο το α’ ημιχρόνιο, με τις δύο ομάδες απλώς υποφερτές.

-Στο 12’ μοναδικό τετ-α-τετ του Παναγιώτη Ρωμανίδη και ενστικτώδης απόκρουση με τα πόδια από τον Κώστα Δουλκερίδη.

-Στο 13’ υποδείχθηκε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Θόδωρου Παπαδόπουλου πάνω στον Απόστολο Μυλωνά. Το αξιοποίησε ο Λευτέρης Καραελευθερίου για το 1-0.

-Στο 26’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Τζεβελέκη, «έπιασε»… αέρα στην γωνία της μικρής περιοχής ο Παναγιώτης Ρωμανίδης.

-Στο 34’ σε τετ-α-τετ στο ύψος του πέναλτυ, οριακώς δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλλα ο Θανάσης Βουτσάς και με έξοδο αυτοθυσίας ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Αβραμίδης εξουδετέρωσε τον θανάσιμο κίνδυνο.

-Στο 36’ σε χέρι του Γιάννη Τζεβελέκη στην γωνία της μικρής περιοχής υποδείχθηκε πέναλτυ. Το αξιοποίησε ο Λοΐζος Δασκάλου για το 2-0.

-Στο 45’ ο Δημήτρης Ευθυμιάδης εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια και με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1.

Στο β’ ημιχρόνιο το Πάικο Γουμένισσας ήταν νευρικό και ασύνδετο. Οπισθοχώρησε, δίνοντας γήπεδο στον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου. Οι φιλοξενούμενοι με ανεξάντλητο πάθος και διαρκή επιθετική διάθεση, κυρίως με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, βελτίωσαν κατακορύφως την εικόνα τους και επιχείρησαν την θεαματική ανατροπή. Παρ’ ότι είχαν κατοχή μπάλλας, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πλην του τέρματος της ισφάρισης, δεν δημιούργησαν καμμία άλλη ευκαιρία. Κέρδισαν πολλά κόρνερ και φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, χωρίς να απειλήσουν τον 17χρονο «γίγαντα» που είχε κάτω από τα δοκάρια του το Πάικο. Ο τελευταίος με χαρακτηριστική άνεση «τελείωνε» τις φάσεις, στα συνεχή «γεμίσματα» που επιχειρούσαν οι φιλοξενούμενοι.

-Στο 74’ εκπληκτική τελική πάσα του Σάββα Χατζηασλανίδη, έτοιμο τέρμα στον Θανάση Βουτσά. Ο αποδέκτης της μπάλλας, αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή δεν «βρήκε» την μπάλλα όπως θα ήθελε και αστόχησε.

-Στο 83’ ο Αουρέλ Κόλα με πλασέ από το ύψος του πέναλτυ ισοφάρισε σε 2-2.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 70’ αποβλήθηκε από τον πάγκο του για διαμαρτυρία ο προπονητής του ΠΑΟΝΕ Επταλόφου Βασίλης Αντωνιάδης.

Έτσι, υποχρεώθηκε να δίνει τις οδηγίες του από τα κιγκλιδώματα του σταδίου, απέναντι από την κεντρική κερκίδα, ενώ την ίδια στιγμή βοηθούσε στην καθοδήγηση από τον πάγκο ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννης Μαυρόπουλος.

«Οβιδιακή» η μεταμόρφωση των ομάδων στην ημίωρη παράταση. Το Πάικο Γουμένισσας που αγκομαχούσε στο β’ ημιχρόνιο, παρουσιάζοντας και σημάδια κόπωσης, εμφανίστηκε σε «δαιμονισμένη» κατάσταση, με τεράστια αποθέματα δυνάμεων, λες και η αναμέτρηση ξεκινούσε εκείνη την στιγμή! Μετέτρεψε το επί πρόσθετο 30λεπτο σε… «παράσταση γιά έναν ρόλο», κυριαρχώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου μετά το καταιγιστικό β’ ημιχρόνιο, στην παράταση «κατέβασε τους διακόπτες» και «πέταξε λευκή πετσέτα», εμφανίζοντας τεράστιες αγωνιστικές αδυναμίες και παρουσιάζοντας ανεξήγητη καθίζηση.

-Στο 100’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιά μαρκάρισμα πάνω στον Χρήστο Δεληγιώργη, ο Γιώργος Ζελέγκου των φιλοξενουμένων. Το φάουλ ήταν σε πολύ καλό σημείο γιά τα πόδια του «σπεσιαλίστα» Λευτέρη Καραελευθερίου, ο οποίος με κατ’ ευθείαν εκτέλεση «έγραψε» το 3-2.

-Στο 106’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα γιά μαρκάρισμα στον Παναγιώτη Ρωμανίδη, ο Δημήτρης Πολυζόπουλος των γηπεδούχων.

-Στο 108’ μόνος του στην μικρή περιοχή ο Χρήστος Παπακαρμέζης, αστόχησε.

-Στο 109’ ο Δασκάλου δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το σοβαρό αμυντικό λάθος και περνώντας και τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Αβραμίδη με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Τεράστια η ψυχική και σωματική καταπόνηση του Πάικου Γουμένισσας. Σε τρεις εβδομάδες έδωσε τρεις αγώνες με παρατάσεις. Κατάφερε να «γράψει» ποδοσφαιρική ιστορία, μεγαλώνοντας το ήδη πλούσιο συλλογικό του βιιογραφικό. Δίπλα στα πρωταθλήματα του 1967, 1971, 1978, 1987, 1989, 1993 και 2007 «φιγουράρει» πλέον και αυτό του 2016.

Τον Μάιο του 1999 ο ΠΑΟΝΕ Επταλόφου έφτασε γιά πρώτη φορά στην… «βρύση», χωρίς να πιεί νερό. Ήταν ο χαμένος τελικός του πρωταθλήματος, στο στάδιο Κιλκίς, στην διαδικασία των πέναλτυ, απέναντι στον Μακεδονικό Γρίβας.

Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 17 χρόνια αργότερα, παρουσιάστηκε η δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΝΕ, να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή της 39χρονης ιστορικής του διαδρομής. Πάλι μία ομάδα της επαρχίας Παιονίας, γειτονική με τον Μακεδονικό Γρίβας, το Πάικο Γουμένισσας, του στέρησε αυτήν την χαρά στην διάρκεια της ημίωρης παράτασης. Ο ηττημένος ολοκλήρωσε την χρονιά με ψηλά το κεφάλι, απολαμβάνοντας την καθολική αναγνώριση των ποδοσφαιρόφιλων του νομού Κιλκίς, γιά την φετινή εξαιρετική πορεία του.
Διαιτήτευσε ο Τσαλουχίδης με βοηθούς τους Χαραλαμπόπουλο και Τσελεκίδη.

Συνθέσεις

ΠΑΪΚΟ Γουμένισσας : Δουλκερίδης, Τουλγαρίδης, Μυλωνάς, Πολυζόπουλος, Βογιατζής, Δεληγιώργης, Βουτσάς (82’ Μαραντίδης), Σαμαράς (73’ Παπακαρμέζης), Δασκάλου, Καραελευθερίου, Χατζηασλανίδης (110’ Κουβατσίδης).

ΠΑΟΝΕ Επταλόφου : Αβραμίδης, Θ.Παπαδόπουλος, Φασουλάκος, Ζελέγκου, Ν.Ηλιάδης (71’ Κοπαλιάνι), Ρεμπετσιώτης, Τζεβελέκης, Φ.Κόλα, Ρωμανίδης, Ευθυμιάδης (105’ Γ.Ηλιάδης), Κ.Παπαφόπουλος (56’ Α.Κόλα).

maxitis.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected