Κατηγορίες
Basket

Ανώτερη η ΑΕΚ κόντρα σε έναν φιλότιμο ΠΑΟΚ

aek_0Ο γενναίος ΠΑΟΚ χωρίς Βασιλειάδη-Σχορτσανίτη πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά (61-54) παρά τα 0/11 του Μαυροκεφαλίδη! Επιστροφή στα ημιτελικά μετά τη σεζόν 2004/2005 για την Ένωση.

Η ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ άσχημη θέση με την έναρξη της σειράς, αφού ο ΠΑΟΚ έκανε το μπρέικ, αλλά δύο διαδοχικές νίκες έφεραν την κατάσταση υπέρ της και της έδωσαν την πρόκριση. Στα ημιτελικά θα βρει απέναντί της τον Ολυμπιακό. Επιστροφή στην τετράδα για την Ένωσημετά τη σεζόν 2004/2005, πάλεψε μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες των δύο σταρ του.

To μοτίβο του πρώτου μέρους ήταν εξ αρχής ισορροπημένο με τις δύο ομάδες άστοχες και επικεντρωμένες στην άμυνα. Ο Χάτσερ έδινε λύσεις στον ελλιπή ΠΑΟΚ (10-10 στο 6′), ένώ ο αργός ρυθμός διατηρήθηκε και με καλάθι του Ερικ διαμορφώθηκε το 14-13 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Με το σκορ στο 17-17, στο 12ο λεπτό, ο Μιλόσεβιτς ευστόχησε σε τρίποντο, αλλά ακολούθησε η απάντηση από τον Μάρκοβιτς. Οι δύο Δικέφαλοι συνέχισαν να έχουν πολύ άσχημα ποσοστά και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά, χάρη στον Τέπιτς. Ωστόσο το πρώτο μέρος έκλεισε με την Ενωση στο +2 (29-27) και τον Μαυροειδή να μετρά 7 πόντους και 7 ριμπάουντ.

O Ελληνας σέντερ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και «έγραψε» το 32-27, αλλά ο Τέπιτς ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 32-32, συνεχίζοντας το «κρεσέντο» του (15π.). To τρίποντο του Μαργαρίτη έφερε μπροστά τους φιλοξενούμενους (34-35, στο 25′), αλλά η απάντησε ήρθε δια χειρός Μιλόσεβιτς. H AEK έφερε ξανά το παιχνίδι στα μέτρα της και κατάφερε να δημιουργήσει μία μικρή διαφορά εν όψει τελευταίας περιόδου (45-39).

Με φοβερό κάρφωμα του Ερικ, η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό (49-39), ενώ λίγο αργότερα ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ευστόχησε σε «μεγάλο» τρίποντο για το 54-41. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει με σερί 0-5, ενώ στο τελευταίο δίλεπτο οι δυο ομάδες μπήκαν με σκορ 56-48. Ο Ντούβνικακ μέιωσε με τρίποντο σε 56-51, αλλά στη συνέχεια οι Χάτσερ και Δέδας ήταν άστοχοι. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν ψύχραιμοι, στο φινάλε, και υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους παίρνοντας τη νίκη με 61-54.

περισσότερα στοιχεία και στατιστικά στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected